8.6 °C

Eindelijk weer 3 punten voor ASC

zo 19 februari 2017, 12.32 uur

AUGUSTINUSGA - Zaterdag stond voor ASC 1 de belangrijke thuiswedstrijd tegen Eastermar op de kalender. Belangrijke punten in de strijd tegen nacompetitie of zelfs directe degradatie vielen er voor beide ploegen te verdienen. ASC, dat meer dan een handvol blessures kent, begon prima aan het duel, en al na ruim 3 minuten was het Marco de Haan, die Remko Hofman de diepte instuurde die op zijn beurt een solo bekroonde met een prima doelpunt.

In de eerste 15 minuten had de thuisploeg ook de 2-0 moeten maken, maar hierin slaagde het steeds maar net niet. Na het eerste kwartier werd het een beetje een saai schouwspel en bleef goed voetbal van beide kanten uit. Pas in de 44e minuut gebeurde er weer iets noemenswaardig: de niet al te ‘scherp’ ogende arbiter kende Eastermar een ‘heel makkelijk gegeven’ vrije trap toe, die uiteindelijk bij de 2e paal, na een redding van ASC-doelman Arie Brandsma, werd binnen gewerkt door Stefan Erwin Venema, die overigens door de arbitrage 1 meter buitenspel staand, over het hoofd werd gezien. Desalniettemin, was de ruststand 1-1.

Na de onderbreking gebeurde er lange tijd niets, beide ploegen hadden moeite de bal in bezit te houden, maar kansjes waren er tot de 88e minuut niet te noteren. Het kwartje viel na 88 minuten toch de kant van ASC op, een prima tackle van Armando Brandsma luidde de aanval, die verder liep via Hille Wijma en Marco de Haan, in waaruit Hans Zwart de vertwijfelde doelman van Eastermar wist te passeren en de 2-1 voor ASC op het scorebord bracht. Eastermar wilde in de slotfase en 9 minuten extra tijd nog wel proberen de gelijkmaker te forceren, maar daartoe kreeg het geen kans. Eindelijk weer een overwinning voor ASC, dat op 8 oktober 2016 voor het laatst won, waardoor het op de ranglijst stijgt naar plaats 10.

Op zaterdag 25 februari om 14.30 wacht ASC de inhaalwedstrijd bij Ternaard waar weer belangrijke punten te verdienen zijn.