8.2 °C

SC Veenwouden in blessuretijd onderuit

zo 19 februari 2017, 15.06 uur

EARNEWALD - De topper in de tweede klasse, tussen koploper SC Veenwouden en nummer drie Hardegarijp, bijgewoond door circa 400 toeschouwers, leek te eindigen in een terechte 0-0 stand maar in blessuretijd wisten de gasten uit een onterecht gegeven vrije trap toch nog de winnende treffer te scoren. Daarmee greep Hardegarijp de laatste strohalm om het SCV nog lastig te maken in de strijd om de titel. Een derby kenmerkt zich doorgaans door niet al te hoogstaand voetbal en deze wedstrijd vormde daarop geen uitzondering. Hardegarijp was in dit duel de betere qua voetbal, maar de beste kansen waren voor de thuisclub.

De pietluttig fluitende scheidsrechter Benjamins uit Emmen was er mede verantwoordelijk voor dat de wedstrijd nooit echt vaart kreeg door voor elk wissewasje te fluiten.

De gasten kwamen sterk uit de startblokken en het kreeg al in de eerste minuten een kans na een scrimmage voor de goal maar Wigle Westerlaan wist uiteindelijk de bal weg te werken. De thuisclub verdedigde goed en gaf weinig kansen weg waardoor het wat een saaie eerste helft werd met weinig hoogtepunten. De beste kans in de eerste helft was voor SCV. Liekele Paulusma wist op rechts door te breken en gaf prima voor maar doelman Freerk Ooosterhuis wist als een handbalkeeper de kopbal van Nivard Vrieling tegen te houden waarna Rinse Procee net niet de rebound wist te verzilveren.

In de 63e minuut kreeg de thuisclub wederom een beste mogelijkheid toen Robbert Lodewijks van dichtbij de bal maar voor het inkoppen had na een voorzet van Albertjan van Zwol. Zijn inzet verdween echter net over de lat. Hardegarijp werd daarna gevaarlijk via uitblinker Berwout Beimers die door de defensie glipte maar zijn voorzet was niet goed waardoor Bauke Reitsma de bal tot corner kon verwerken.

De thuisclub kende daarna een sterke fase maar zag Stefan Jan Sijtsma de bal naast het doel prikken terwijl Robbert Lodewijks de bal tegen de lat kopte uit een corner van Rinse Procee. Hardegarijp zette in de slotfase aan voor een slotoffensief en doelman Coenraad van der Mark moest redding brengen op een achterwaartse kopbal van Nivard Vrieling terwijl hij knap redding bracht na een prima solo van Beimers. De meeste toeschouwers hadden zich al verzoend met een gelijkspel toen scheidsrechter Benjamins een handsbal van een Hardegarijp aanvaller over het hoofd zag en een onterechte vrije trap toekende op de rand van het strafschopgebied. Berwout Beimers haalde verwoestend uit en liet doelman van der Mark totaal kansloos: 0-1

Een sneue nederlaag derhalve voor de koploper maar de koppositie komt daarmee nog niet in gevaar gezien de voorsprong die het nog steeds heeft.