7.4 °C

Tilsters bij Ezinge met de schrik vrij

zo 19 februari 2017, 15.09 uur

KOOTSTERTILLE - Met pijn en moeite wist SC Kootstertille de lastige horde Ezinge te nemen. Bijna het gehele duel werd achter de feiten aangelopen en toen de thuisclub na rust ook nog eens een 2-0 voorsprong nam, gaf niemand nog een cent voor de Tilster kansen. Een snelle tegentreffer en een gemakkelijk verkregen strafschop luidden echter de wederopstanding in. Vlak voor tijd wist SC Kootstertille via een lucky treffer zelfs ook nog de volle buit te bemachtigen.

Achterin stonden sommige poppetjes op andere plaatsen en voordat men enigszins aan elkaar gewend was stonden de Tilsters al op achterstand. Ezinge profiteerde van de slechte defensieve omschakeling bij de gasten en nam uit een perfecte aanval via een dito treffer door Jasper Dijkstra de leiding; 1-0. Daarna was het allemaal SC Kootstertille wat de klok sloeg maar een treffer zou dit tot aan de rust niet opleveren. Aanvallen te over en kansen voldoende, o.a. Jouke Waaksma Bzn, waaruit de Tilsters hadden moeten scoren. Enerzijds stond het vizier net niet scherp genoeg afgesteld maar anderzijds onderscheidde Ezinge doelman David vd Berg zich ook met enkele fraaie reddingen. Na rust zou het voor SC Kootstertille moeten gebeuren maar vreemd genoeg kreeg de thuisclub de betere kansen.

Er waren twintig minuten in het tweede bedrijf verstreken toen Jasper Dijkstra de score voor Ezinge leek te verdubbelen. Tille doelman Albert Jan Merkus wist het onheil ten koste van een hoekschop eerst nog te keren. Uit diezelfde hoekschop vergaloppeerde de Tilsters goalie zich echter volledig en wist de boomlange Jasper Dijkstra zich te revancheren door simpel zijn tweede treffer raak te knikken; 0-2. Ezinge waande zich in de wolken maar moest dit duur bekopen toen de Tilsters vijf minuten later al tot de aansluittreffer kwamen. Gerbrand Waaksma vond Tom van der Veen, die na rust behoorlijk leek te zijn ingedut maar met een uitstekende schuiver zichzelf en zijn teamgenoten weer wakker schudde; 2-1.

SC Kootstertille zette het vervolgens op een pompen of verzuipen en dit resulteerde ruim vijf minuten voor het einde in een strafschop toen arbiter Tjeerdsma, na een handsbal wel of niet binnen de zestien, naar de strafschopstip wees. Aanvoerder Aize Storm vonniste koelbloedig en tekende daarmee voor de gelijkmaker; 2-2. De thuisclub zat er intussen fysiek helemaal doorheen en twee minuten voor afloop profiteerde SC Kootstertille optimaal. In een vol strafschopgebied kreeg Douwe Hoekstra bij toeval de bal tegen de knie en zag deze in het doel caramboleren; 2-3. In de ruim bijgetrokken blessuretijd had de score zelfs nog kunnen oplopen maar en Wopke Hoekstra, recht in handen van de doelman, en Patrick Wiersma, bal tegen de paal, zagen hun doelpogingen stranden. Een gelukkige overwinning uit een duel die qua spel maar zo gauw mogelijk vergeten moet worden.