12 °C

Mooie overwinning van VCR op Holwerd

zo 19 februari 2017, 18.30 uur

RINSUMAGEAST - Beide teams maakten er een mooie aantrekkelijke pot voetbal van door met open vizier te strijden en de aanval te zoeken daar waar mogelijk was. VCR begon prima aan deze match en zette Holwerd direct onder druk. Dit leverde meteen resultaat op toen Jenilson Pires da Silva de rebound van gastkeeper Simon Bosch uit een vrije trap van Braaksma in de 13e min raak schoot, 1-0.

Normaliter het sein om rust in de wedstrijd te brengen maar het was juist Holwerd die beter ging voetballen en de thuisploeg achteruit drong. En binnen tien minuten kwam Holwerd op gelijke hoogte. Het was Wichard Bron die Piter van der Ploeg de rechterkant instuurde en deze verschalkte VCR keeper Zwaagstra met een prachtige lob voor de 1-1. Nog voor het halfuur had Holwerd de 1-0 achterstand omgebogen tot een voorsprong. Ditmaal was het Romke Talsma die Piter van der Ploeg op de rechterflank bediende. En met een mooie laag geplaatste schuiver in de verre hoek verraste hij de thuisgoalie voor de 1-2 ruststand.

In de tweede helft ging VCR op zoek naar de verdiende gelijkmaker en kreeg deze in de 54e min. Het was middenvelder Mame Braaksma die Jouke Hoekstra de linkerflank in dirigeerde. Zijn puntgave voorzet werd op waarde ingeschat en schitterend tegendraads ingekopt door Melle Wielinga, 2-2. Lang kon VCR niet nagenieten van deze gelijkmaker want binnen de minuut kwam de gastploeg, de thuisploeg weer voorbij. Het was Rene Elzinga op het middenveld die Wichard Bron rechts in zijn ooghoeken voorbij zag komen. Zijn prima lage voorzet werd heerlijk binnengeschoten door zijn capitain Tsjitse de Haan en de wereld stond weer op zijn kop, 2-3.

Maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Even over het uur liet VCR weer zien over voldoende veerkracht te beschikken. Het was de ingevallen A-junior Anne Jan Schat die goed het overzicht behield en zijn capitain Anton Prins linkszij voorbij zag komen. Deze vond vervolgens met een prachtige steekbal Yannick Haakma aan de rechterkant en met een heerlijke ingeschoten lage pegel in de verre hoek werd hij verantwoordelijk voor de 3-3 tussenstand. Met nog een kwartier op de klok kreeg VCR een corner te nemen. Het was Jouke Hoekstra die de bal heerlijk voor bracht. Deze voorzet werd op waarde ingeschat en heerlijk binnen gekopt door opnieuw Melle Wielinga en met zijn tweede van de middag bepaalde hij de eindstand op 4-3 voor de thuisploeg en zo doet VCR nog volop mee voor de prijzen.

Saillant detail deze middag was dat de goed leidende scheidsrechter J. de Groot uit Easterbierum alleen een rode kaart in petto had voor de bezoekende trainer Gerrit Bouma vanwege (teveel en heftig) commentaar op zijn leiding.