9.1 °C

Gelijkspel voor invicta/Frigro 1

zo 19 februari 2017, 18.31 uur

KOLLUM - Zaterdag moest Invicta/Frigro het opnemen tegen EKC 2000 uit Emmen. Voor Invicta/Frigrop 1 was het zeer belangrijk om deze wedstrijd te winnen tegen de middenmoter uit de tweede klasse.
Voor Invicta/Frigro begonnen deze wedstrijd in de aanval: Jorn v/d Weg, Wim Oostra, Wilma Grijpma en Gerdien Kuipers. Verdedeging bestond uit: Uulco Hoekstra, Anne-Jan Miedema, Hinke Beets en Silva v/d Laan. EKC 2000 begon goed aan de wedstrijd en wist meteen 2x te scoren. Daarna was Invicta/Frigro ook wakker en kwam terug om vervolgens een voorsprong op te bouwen. Door doelpunten van Uulco Hoekstra, Hinke Beets en Wim Oostra. Dit bracht de stand op 2-6. Daarna lukte het Invicta/Frigro niet om nog verder door te drukken wat gezien het spel wel had gemoeten. Zo zochten de beide teams de kleedkamer op met een stand van 5-7.

Na rust kwam EKC 2000 direct weer gelijk en was de mooie voorsprong van Invicta/Frigro die ze in de eerste helft hadden opgebouwd weer weg. De tweede helft was ontzettend spannend en kon het beide kanten op gaan. EKC 2000 kwam vaak op 2 doelpunten voorsprong maar invicta/Frigro wist ook altijd daarna weer terug te komen. Zo kon de wedstrijd beide kanten opvallen. EKC 2000 wist een paar minuten voor tijd nog op een 17-16 voorsprong te komen. Na een paar zenuwslopende minuten wist Wilma Grijpma in de laatste minuut toch nog het dik verdiende punt voor Invicta/Frigro 1 te pakken. De wedstrijd eindigde in 17-17 waar gezien het spel Invicta/Frigro behoorlijk van baalde aangezien ze in Emmen ook de 2 punten hadden kunnen meenemen. Nu moeten de laatste 2 wedstrijden worden gewonnen om degradatie in de tweede klasse te voorkomen.

De volgende wedstrijd van Invicta/Frigro 1 is op 4 maart tegen Oranje Zwart in Zwolle om 19:00 uur. Dit is de directe concurrent tegen de degradatie dus die zal gewonnen moeten worden.