13.6 °C

VV Anjum wint belangrijke confrontatie

ma 20 februari 2017, 15.34 uur

ROTTEVALLE - Zaterdag hervatte Anjum de competitie met een uitwedstrijd in en tegen Rottevalle. In een bij vlagen rommelige wedstrijd trokken de Anjumers aan het langste eind en wonnen deze belangrijke confrontatie in de degradatiezone met 1-3.

Na een aftastende beginfase was het de voorhoede van Anjum die als eerste keeper Robert de Jong van Rottevalle mocht testen. Nadat de bal hard de zestien in gespeeld werd, redde keeper De Jong in tweede instantie. Een aantal minuten later mocht Stephan Overkempe de strijd met de keeper proberen te winnen, nu weer kwam doelman De Jong als winnaar uit de strijd. Rottevalle stelde daar 2 grote kansen tegenover, maar dezen werden door de aanvallers van Rottevalle in het zijnet geschoten. Na ruim een half uur spelen scoorde Anjum de 0-1. Een voorzet van Wiebe Dijkstra werd door Stephan Overkempe feilloos achter keeper Robert de Jong gekopt. Tot de rust zette Rottevalle nog een aantal keren aan, en kwam Liekele Kamminga nog het dichtst in de buurt van de gelijkmaker. Zijn schot belandde net naast de goal van keeper Lolke Dijkstra. Op slag van rust kwam Anjum toch nog op 0-2 nadat een voorzet vanaf de rechterflank door Jakob Dijkstra onfortuinlijk in eigen doel werd gewerkt.

Nadat scheidsrechter Venekamp voor het begin van tweede helft had gefloten was het Rottevalle die probeerde de aansluitingstreffer te maken. Maar vijf minuten na de aftrap was het Mark Jansma die namens Anjum aan al deze illusies een einde maakte door een vrije trap buiten het bereik van keeper Robert De Jong te schieten, 0-3. Johan Boersma was nog dicht bij de 0-4, maar zijn volley werd door De Jong knap uit de goal gehaald. De fase hierna was voor Rottevalle, maar het vizier stond vandaag niet op scherp en een paar opgelegde kansen werden dan ook niet verzilverd. Fokke van der Veer scoorde met een droge knal nog wel de 1-3. Rottevalle probeerde hierna nog wel om de score uit te breiden, maar echt gevaarlijk werd het niet meer.

Door de winst op Rottevalle stijgt Anjum naar de tiende plaats en komt op gelijke hoogte met Minnertsga, Rijperkerk en ’t Fean ’58.

Zaterdag 25 februari speelt Anjum om 14:30u op het eigen Kolkenfjild de ‘kraker’ tegen Minnertsga.