Account
Logo
Zoeken
12.8 °C

Kevin v/d Meulen nieuwe keeper VV Buitenpost

di 21 februari 2017, 11.04 uur

BUITENPOST - Kevin van der Meulen is komend seizoen de nieuwe doelman van VV Buitenpost. De 24-jarige Leeuwarder speelt nu nog bij SWZ Boso Sneek. Vanwege werkomstandigheden wilde hij de zondag-hoofdklasser verruilen voor een zaterdagvereniging. Daarbij is na een goed gesprek de keuze op eersteklasser Buitenpost gevallen.

Zin in
"Het is dicht bij mijn werk. Buitenpost is een mooie club die al 75 jaar bestaat en waar het voetbal leeft. Bovendien trekt Buitenpost altijd grote clubs in de voorbereiding. Ik heb er zin in!", aldus Kevin. Hij volgt Robert van der Laan op, die de Blauwkes verruilt voor BCV 2. In Burgum hangt hij zijn handschoenen in de wilgen en gaat er als speler voetballen.

Ervaren
Kevin van der Meulen is een moderne keeper die het voetbal goed kan lezen. "Ik ben een keeper die extreem meevoetbalt. Ik speel ver voor mijn doel en ontlast mijn verdediging, bijvoorbeeld bij steekballen." Hoewel hij nog jong is, is hij heel ervaren. Kevin heeft tien jaar in de jeugd van SC Cambuur gespeeld. Hij was er twee jaar reservekeeper bij het eerste elftal. Daarna maakte hij de overstap naar Sneek Wit Zwart, dat toen nog in de Topklasse speelde. Hij is nu voor het vijfde seizoen keeper bij de Snekers.

Zaterdagclub
In het dagelijks leven is Kevin persoonlijk begeleider van gehandicapten bij Talant in Dokkum. Hij is van plan op zondag te gaan werken, de reden dat hij een zaterdagclub zocht. "Ik ben benieuwd hoe het er aan toe gaat op zaterdag. Buitenpost speelt in ieder geval mooie derby's. Ik hoop het niveau van Buitenpost nog verder te kunnen verhogen."

Blij
Trainer René van der Weij is blij met de nieuwe doelman. "Kevin is een uitstekende keeper die veel ervaring heeft en erg goed kan meevoetballen. Hij heeft een uitstekende trap, is goed in hoge ballen en heeft daarnaast een uitstekende reflex. Kevin en de talentvolle Marvin Heidstra, die overkomt van JO19, zijn de doelverdedigers van de eerste selectie in het nieuwe seizoen", aldus de trainer.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws








Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
68.1%
Ja, op aanvraag  
14.2%
Nee  
17.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin