Account
Logo
Zoeken
12.2 °C

© WâldNet |  De speciale aanlegplek voor de pont is niet in gebruik

'Gezwartepiet' rondom niet inzetten pont Jistrum

wo 22 februari 2017, 17.00 uur

JISTRUM - De provincie Fryslân wijst naar de gemeente Tytsjerksteradiel als het gaat over het niet inzetten van een pont in Jistrum. Dat blijkt een antwoorden van de provincie op vragen van de FNP. Nadat de brug Skûlenboarch kapot werd gevaren door een vrachtschip werd lokaal de inzet van een pont verwacht. Er zijn in het verleden speciale aanlegplekken gerealiseerd maar Rijkswaterstaat besloot om geen pont in te zetten.

De provincie Fryslân gaf woensdag aan dat het de gemeente was die niets zou zien in een pont. Dat staat in een brief met antwoorden op vragen van de FNP. Gedeputeerde Staten schrijft in de brief (pdf) dat een ambtenaar van de gemeente had aangegeven dat er geen noodzaak voor een pont was.

Wethouder Houkje Rijpstra van Tytsjerksteradiel is enigszins verbaasd over het antwoord van Gedeputeerde Staten. "Wij hebben als gemeente aangedrongen om dit wel aan te bieden en nogmaals nadat in de raad hierover vragen waren gesteld en mij was verzocht Rijkswaterstaat dringend te verzoeken wel een pont te laten varen." zo laat zij schriftelijk deze site weten. De pont zou dan alleen overdag in de vaart zijn.

Nadat Rijkswaterstaat besloot om taxi's en elektrische fietsen in te zetten, vond de gemeente dat een beter alternatief. "Natuurlijk, de overlast doe je er niet mee teniet, maar mensen krijgen wel een oplossing op maat én een oplossing die ook bij donker werkt." aldus Rijpstra. Ze benadrukt dat de gemeente niet gezegd heeft dat er geen pontje hoefde te komen. Rijkswaterstaat heeft daarover een besluit genomen en de gemeente heeft uiteindelijk wel ingestemd met de oplossing die vervolgens is aangeboden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
68.1%
Ja, op aanvraag  
14.2%
Nee  
17.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk