Account
Logo
Zoeken
9.4 °C
Foto: Raymon Roersma |  De overvaller had een steekwapen bij zich. De politie heeft hem binnen een uur weten aan te houden

Man opgepakt na overval op tankstation

za 25 februari 2017, 9.46 uur

DRACHTEN - Een 26-jarige man uit Drachten heeft zaterdagochtend het tankstation Van den Belt aan de Noorderdwarsvaart in Drachten overvallen. De overval vond omstreeks 9.30 uur plaats en de politie wist binnen een uur tijd een verdachte aan te houden. De medewerker van de shop werd tijdens de overval bedreigd met een steekwapen. Hij ging er vervolgens met een geldbedrag te voet vandoor. De medewerker kwam met de schrik vrij.

De politie is na de overval een zoekactie gestart. De politie startte ook een Burgernet-actie op. De man zou gevlucht zijn in de richting van de flatgebouwen aan de Wielewalen en zijn rode jas hebben uitgetrokken. De man was volgens Burgernet ongeveer 30 jaar oud en droeg verder een zwarte joggingbroek en zwarte schoenen. Rond 10.30 uur kon de politie melden dat er een verdachte is aangehouden. De jongen werd aangehouden op de Stania in Drachten.

De verdachte was gevlucht over een erf van een woning aan de Noorderdwarsvaart. Hij liep door/over een schutting naar de Wielewalen en het mes zou hier aangetroffen zijn. De verdachte zelf vluchtte door de wijk en werd uiteindelijk op de Stania opgepakt door de politie. Hij had het geld bij zich. De verdachte droeg overigens geen joggingbroek zoals in het opsporingsbericht van de politie werd vermeld. De man is door de politie ingesloten voor verhoor en onderzoek.

In december vorig jaar werd de shop van het tankstation ook al overvallen. Destijds wist de politie dezelfde avond de 24-jarige dader aan te houden.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

Brandweer blust brand in plezierjacht

Brandweer blust brand in plezierjacht

Poll: Moet je altijd Fries kunnen spreken op de rechtbank?

Ja, altijd  
67.4%
Ja, op aanvraag  
14.7%
Nee  
17.9%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin

Dokkumer gaf agent kopstoot na bedreiging vriendin





regionaal nieuws

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk

Gestolen machines terug dankzij Dokkums detectivewerk