12.5 °C

ASC boekt nipte zege bij Ternaard

zo 26 februari 2017, 14.20 uur

TERNAARD - Zaterdag moest ASC afreizen naar Ternaard voor de inhaalwedstrijd aldaar. ASC begon nog goed aan wedstrijd en al na 6 minuten leek de eerste kans voor ASC zich aan te dienen, maar Remko Hofman wist Han Zwart net niet te bereiken. Hierna was Ternaard duidelijk de bovenliggende partij en moest ASC zich veelal beperken tot verdedigen. Kansjes kreeg Ternaard wel, maar ASC-doelman Arie Brandsma bleek een 'sta in de weg'. Na 36 minuten nam ASC toch een 0-1 voorsprong toen Marco de Haan de vrijstaande Tamme de Boer wist te vinden, die beheerst binnenschoot.

Lang genoot ASC niet van de voorsprong, 2 minuten later was het alweer 1-1 door een doelpunt van Gosse Reinder Kingma. Na 42 minuten was het Tamme de Boer die de 1-2 voor ASC maakte toen zijn hoekschop in één keer achter de Ternaard goalie in het net viel. Ternaard drong aan, maar de grootste kans voor rust was voor ASC, maar Han Zwart schoof de bal net voorlangs, waardoor de ruststand, niet geheel volgens de verhouding, 1-2 voor ASC was.

Na de onderbreking was het spel wat meer in evenwicht en golfde het spel op en neer. Foutjes en fouten, kansen en kansjes waren er over en weer, maar het net werd in het 2e bedrijf niet meer gevonden. Na een meer enerverende dan goede 2e helft, nam ASC de 3 punten mee naar huis, en is het met 7 uit 3 goed uit de winterstop gekomen.

Volgende week zaterdag, 4 maart, staat voor de mannen uit Augustinusga en Surhuizum de volgen inhaalwedstrijd op het programma. Om 14.30 uur wordt er dan in Kollumerzwaag tegen Friese Boys afgetrapt.