7.1 °C

It Fean/Boelenslaan sleept 2 punten uit de strijd

zo 26 februari 2017, 14.41 uur

SURHUISTERVEEN - Op papier leek de wedstrijd een gespeelde zaak, Thrianta nog volop in de race voor het kampioenschap en It Fean/Boelenslaan aan het strijden tegen degradatie. Gelukkig wist de ploeg uit Surhuisterveen goede weerstand te bieden en de doelpuntrijke wedstrijd uit het vuur te slepen. Een 21-22 eindstand levert voor It Fean/Boelenslaan twee hele belangrijke punten op.

De goed fluitende scheidsrechter van Dijk uit Ruinerwolde opende de wedstijd en gaf de bezoekers een vrije bal, deze werd meteen benut. De thuisploeg maakte meteen de gelijkmaker. Thrianta zette meteen door en kwam op 3-1 voorsprong. It Fean/Boelenslaan had direct weer een antwoord en kwam weer op gelijke hoogte. Dit was het beeld van de 1e helft. Thrianta punten voor en gasten sloten weer aan. Tot de laatste 5 minuten voor rust. De bezoekers kwamen op gelijk hoogte en zetten door en gingen met een 9-11 voorsprong de kleedkamers in.
In de kleedkamer werd de ploeg op het hart gedrukt zo door te gaan en vooral scherp de kleedkamer uit te komen.

Helaas lukte dit niet, de aanval stagneerde even en verdedigend kon de ploeg het niet dichthouden. Dit resulteerde een 11-11 stand. Vervolgens ging het tempo omhoog in de wedstrijd en werd om de aanval gescoord. Door beide ploegen achtereenvolgend en dit zorgde ervoor dat er een 17-17 stand op het scorebord kwam een kwartier voor tijd. De gasten liepen even uit naar een 17-19 voorsprong, maar konden dit niet vasthouden en Thrianta kwam weer op gelijke hoogte. De laatste 10 minuten waren een echte thriller. It Fean/Boelenslaan kwam op voorsprong, maar kon het weer niet vasthouden. 21-21.

De laatste minuut zetten de gasten nog een mooie aanval neer en gooide Lubbert-Jan de winnende goal erin. De thuisploeg kreeg nog een vrije bal, maar mistte deze. Meteen daarna werd de wedstrijd afgefloten en gingen de gasten met de punten naar huis.

Volgende week speelt Trianta thuis om 20.10 uur tegen Harkema, It Fean/Boelenslaan gaat op bezoek bij Elko in Elim om 17.00 uur. Beide wedstrijden gaan weer om zowel kampioenschap als degradatie.