8.3 °C

Korfballers WIK '34 wint van Spannum

ma 6 maart 2017, 21.24 uur

DAMWALD - Zaterdag mocht de selectie van WIK ‘34 uit Damwoude, na twee vrije zaterdagen, weer aantreden in de competitie tegen Spannum 1. Spannum is in het verleden altijd een gewaagde tegenstander gebleken, eerder dit seizoen wisten ze ploeg uit Damwoude af te troeven door een slimmer en verzorgder spel te spelen.

Ditmaal was WIK ’34 uit op wraak, niet nog een keer zou de ploeg punten laten liggen tegen een directe concurrent. Scherp en fel beginnen aan de wedstrijd was een noodzaak, dit werd er een aantal minuten voor het eerste fluitsignaal ingeprent door coach Sytse de Boer. De ploeg volgde zijn opdrachten, vanaf de eerste minuut was de uitspelende ploeg de baas op deze zaterdagmiddag. Al gauw wisten ze de leiding te nemen in de score, beter en feller was het team uit Damwoude.

De doelpunten vielen makkelijk, het ene na het andere mooie doelpunt werd gemaakt waardoor de moraal van de ploeg flink omhoog ging. Met een flink aantal doelpunten op het scorebord zochten beide ploegen in de rust de kleedkamer op. Spannum kwam echter terug in de wedstrijd in de eerste periode na de rust, het verschil tussen de ploegen werd kleiner. Toen op een gegeven moment het verschil teruggebracht was naar zeven doelpunten (11-18), moest WIK zich herpakken. Dat deden ze. Alle spelers zetten zich opnieuw volledig in voor de maximale score, wat uiteindelijk resulteerde in uitstekende tweede helft. In de allerlaatste minuut werd alsnog de dertig op het scorebord gezet, direct floot de scheidsrechter deze zaterdag voor de laatste keer. Met een uitslag van 14-30, keerde de uitspelende ploeg met twee punten terug naar Damwoude.

Zaterdag 11 maart zal de laatste zaalwedstrijd van WIK ’34 1 plaatsvinden, thuis zullen ze het om 19:15 opnemen tegen MN&W uit Hijum.