11.5 °C

Dure driepunter op doordeweekse avond voor VV Anjum

wo 24 april 2024, 8.55 uur

DRIEZUM - Welgeteld 189 belangstellenden , waaronder heel veel Anjumers, waren afgekomen op de wedstrijd tussen VIOD en Anjum. Het was dan ook niet zomaar een wedstrijd. In het programmaboekje werd het een zes punten duel genoemd. En zo was het ook. Inzet van deze ontmoeting was de veilige tiende stek op de ranglijst.

Vooraf had Anjum vijf punten voorsprong op de gastheren. Op een , bij het begin, druilige dinsdagavond was er zeker geen sprake van een zomeravond duel. Integendeel, beide teams waren zich bewust van het belang. Een sportieve strijd was het gevolg. Halverwege de tweede helft brak voor Anjum letterlijk en figuurlijk de zon door op het moment dat de equipe een comfortabele 0-3 voorsprong nam en zich in veilige haven speelde op sportpark Treffers Heech.

Wedstrijd golft op en neer

Het was dan misschien niet een goede wedstrijd. Spannend was het wel. Beide teams gingen voor een resultaat. Lees : driepunter. Het leverde tal van mogelijkheden op voor beide doelen. Voor de neutrale toeschouwer was het dan ook een leuke ontmoeting.

VIOD vergeet te scoren

De beste mogelijkheden op de openingstreffer waren er voor de gastheren. Met name de indraaiende vrije trappen van Gerald Mous zorgden voor het nodige gevaar. Gescoord werd er niet. Enerzijds doordat het vizier bij de VIOD voorwaartsen niet op scherp stond. Anderzijds was Anjum goalie Lieuwe van Dijk een lelijke sta-in de weg- voor de Blauw witten. De Anjum goalie hield zijn ploeg in de race. Anjum mocht blij zijn met de brilstand als tussenstand.

Thee stond al klaar in de box

Het spel golfde dus op en neer. Dit betekende dat ook de in het rood-zwart spelende Anjum kansen kreeg op de openingstreffer. Keeper Otte Visser weigerde echter te capituleren op schoten van Douwe Dijkstra en Rikus van der Meulen. Wel moest de doelman het antwoord schuldig blijven op een inzet van Arjen Schregardus. Verdediger Hein Visser wist met een uiterste krachtinspanning de bal echter net voor de doellijn tot corner te verwerken. Het bleef vooralsnog 0-0.

Op het moment dat de eerste toeschouwers op weg waren naar een warm bakje koffie, sloeg Anjum toe. Een puntgave harde voorzet van linksback Bert Zijlstra werd op de juiste waarde geschat door de inkomende Sijtse Koree. Het was voor de Anjum middenvelder een koud kunstje om de openingstreffer op slag van rust aan te laten tekenen. De thuisclub kwam letterlijk "op de koffie". VIOD op jacht naar de gelijkmaker.

Direct na de hervatting ging de thuisclub op jacht naar de gelijkmaker. Enkele speldenprikjes werden uitgedeeld. Niet genoeg om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Gaandeweg het eerste kwartier na rust pakte Anjum de aanvallende draad weer op.

Anjum slaat toe; VIOD knakt

Na ruim tien minuten spelen was er de eerste Anjumer mogelijkheid na de pauze. Het zou , achteraf bekeken, niet de laatste mogelijkheid zijn. Keeper Visser wist Anjum middenvelder Douwe Dijkstra het scoren te beletten ten koste van een corner. Enkele minuten later stond Douwe Dijkstra aan de basis van het tweede Anjumer doelpunt. Zijn voorzet vanaf de linkerflank werd door Arjen Schregardus onberispelijk achter de thuisclub goalie geschoten.

De wedstrijd werd weer vijf minuten later definitief beslist op het moment dat Sijtse Koree uit een corner van Johan Boersma net voor de uitkomende VIOD keeper de bal tegen het net kopte. En juist op dat moment brak de zon door het grauwe wolkendek boven sportpark Treffers Heech. De wedstrijd was gespeeld. VIOD ging nog wel op zoek naar een beter resultaat, maar kreeg uiteindelijk het deksel op de neus van de equipe van Remco Kooistra en Klaas Zijlstra. Het was Rikus van der Meulen die Anjums vierde treffer liet aantekenen in een fase dat Anjum meerdere mogelijkheden kreeg om de score uit te breiden.

Conclusie

Door deze overwinning is Anjum opgeklommen naar plek acht op de ranglijst. Met nog vier wedstrijden voor de boeg hebben de withemden acht punten voorsprong op VIOD dat de elfde plaats inneemt.

Anjum is na de winterstop aan een prachtige inhaalrace bezig. Na negen wedstrijden was er een voorlaatste plaats met vijf punten. De elf wedstrijden na de hervatting van de kompetitie leverden maar liefst 22 punten op. Een prachtige prestatie van de spelers en het begeleidingsteam. En, het seizoen is nog niet afgelopen. Kan Anjum deze positieve reeks voortzetten tijdens de laatste vier wedstrijden van het seizoen?

Op zaterdag 4 mei a.s. speelt Anjum de uitwedstrijd tegen Dokkum. Aanvang 14.30 uur.