14.7 °C
VV Buitenpost sprokkelt punt tegen AZSV

zo 5 mei 2024, 13.51 uur

BUITENPOST - In de strijd om lijfsbehoud in de vierde Divisie D heeft Buitenpost zaterdag op De Swadde een punt gepakt tegen hoogvlieger AZSV. De 1-0 stond al snel op het scorebord na een eigen doelpunt van de Aaltenaren. In de tweede helft kwam AZSV op 1-1.

Beide ploegen gingen voor de winst, maar het bleef bij een gelijkspel. Buitenpost-coach Kevin Waalderbos hield er een dubbel gevoel aan over. "We hebben verzuimd de 2-0 te maken."

Voor beide ploegen stond er veel op het spel. Buitenpost wil van de nacompetitieplek af en AZSV, de nummer vier van de ranglijst, doet volop mee voor de derde periodetitel. Het was Buitenpost die vanaf het begin meer doordrongen leek van het belang van de wedstrijd.

De Aaltenaren voetbalden weliswaar gemakkelijker en waren fysiek de sterkere ploeg, Buitenpost toonde meer inzet en smeet met energie. Dit leidde al na vijf minuten tot een doelpunt. Jort van der Meulen gaf een strakke voorzet die door Roel Gebbinck zomaar in eigen doel werd geschoten. Een opsteker voor de Blauwkes.

Attent

Na ruim twintig minuten was er een mooie actie van Edwin Schaafsma die eindigde met een vlammend schot. De uitstekende doelman Jasper te Kolste keerde de bal met twee vuisten. Uit de corner kreeg Bernd Douma een grote kans om de score te verdubbelen.

Op vijf meter voor de goal schoot hij over. Willem de Boer probeerde het van afstand, maar ook zijn poging ging over. Net voor rust waren er de eerste kansen voor AZSV. Eerst was keeper Kevin van der Meulen attent op een kopbal van topschutter Rik van der Eerden en redde David Kazimier van de lijn, de tweede kans ging over.

Wedstrijd kantelde

In de tweede helft ging Buitenpost door met het gedreven spel. Noureddine Boutzamar gaf een prachtige pass op Sam Wormmeester. Met een mooie lob probeerde hij de doelman te verschalken, maar die kreeg nog net zijn vingertoppen tegen de bal.

Uit een vrije trap van De Boer kreeg Douma even later zijn hoofd net niet voldoende tegen de bal, waardoor die naast ging. Vervolgens was er een kans voor David Albert Villalta. Hij had te veel tijd nodig, waardoor hij tussen drie verdedigers niet meer doeltreffend kon uithalen. Na een uur spelen kantelde de wedstrijd.

Bij Buitenpost vloeide de krachten weg en AZSV nam het heft in handen. De bezoekers kregen een aantal kansen op rij en een doelpunt hing in de lucht. De 1-1 viel uiteindelijk uit een hoekschop, Benjamin Roters kopte binnen. AZSV drukte daarna door, het was alle hens aan dek voor Buitenpost en Roters schoot nog op de paal.

Meeste dreiging van thuisploeg

Tien minuten na de gelijkmaker wist Buitenpost zich te herpakken. Invaller Durk de Haan gaf een geweldige pass op Albert Villalta, maar hij kreeg de bal niet goed onder controle waardoor de kans was verkeken.

In de eindfase maakten beide ploegen aanspraak op de drie punten, waarbij de meeste dreiging van de thuisploeg kwam. Buitenpost was gevaarlijk in het zestienmetergebied, maar zowel Kian Visser als invallers Rolf Dijk en Rik Weening konden niet afdrukken. In blessuretijd kreeg AZSV nog een grote kans. Van der Meulen redde uitstekend waardoor het 1-1 bleef. Het tiende gelijkspel dit seizoen.

Trots en teleurgesteld

Trainer Kevin Waalderbos was trots op wat zijn team had laten zien. "De jongens hebben er veel energie in gestopt, maar ik ben teleurgesteld dat we geen drie punten hebben. De energie die ze erin legden is super lastig om 90 minuten lang vol te houden, dus heb je die 2-0 nodig. Dat is helaas niet gelukt."

Zaterdag speelt Buitenpost wederom thuis, dan tegen directe concurrent Longa’30 die zondag nog een wedstrijd speelt. Waalderbos: "Dat wordt interessant."

Opstelling Buitenpost: Kevin van der Meulen, Jort va n der Meulen (69. Durk de Haan), Bernd Douma, Ron Janzen, David Kazimier, Edwin Schaafsma, Noureddine Boutzamar, Willem de Boer, David Albert Villalta (72. Rik Weening), Kian Visser, Sam Wormmeester (72. Rolf Dijk)

Scoreverloop: 5. 1-0. Roel Gebbinck (e.d.), 62. 1-1 Benjamin Roters