4,7 °C

Voorstelling 'Tusken lân en wetter'

LEEUWARDEN - Muziekvoorstelling en verhalen 'Tusken lân en wetter'
Cultureel Podium Dorpskerk Huizum, Leeuwarden.

Er tourt dit jaar een prachtige muziekvoorstelling langs sfeervolle monumentale kerkjes van de Stichting Alde Fryske Tsjerken. De voorstelling “Tusken lân en wetter” van zangeres Janna van der Honing en multi-instrumentalist Herman Woltman is geïnspireerd op schilderijen van Friese landschappen van kunstenaar Jentsje Popma, die dit jaar zijn 100e verjaardag viert.
De muziek zal worden afgewisseld met verhalen over Popma en uitleg over meegebrachte schilderijen door kunstkenner Jan Henk Hamoen.
Enkele jaren geleden maakte Janna kennis met het werk van Jentsje Popma. Popma schilderde het Friese landschap vanuit de directe waarneming, de werkelijkheid, met de weersomstandigheden die zich op dat moment aandienden. Janna voelde meteen een connectie met zijn werk en kreeg vandaaruit de drang 'iets' met deze connectie te doen: een muziekvoorstelling maken! Janna gaat in haar werk en leven de werkelijkheid (ook) niet uit de weg, ze staat er middenin, ze neemt waar en ze motiveert zichzelf en anderen ermee om te (leren) gaan. Janna staat, net zoals Popma, letterlijk en figuurlijk regelmatig met beide benen in de klei “tusken lân en wetter"...
Elk lied heeft zijn eigen identiteit, zijn eigen schilderachtige werkelijkheid, telkens geïnspireerd op elementen uit schilderijen van Popma. De Friese liedteksten van Janna haar hand worden afgedrukt in een boekje, vergezeld van een Nederlandse vertaling zodat de voorstelling voor een ieder te begrijpen is.
Janna en Herman waren eerder met elkaar verbonden in de formatie Souldada. Jan Henk Hamoen is theoloog en kunstkenner, bestuurslid bij Nijkleaster en uit naam daarvan beheerder van de grote collectie schilderijen die Popma schonk aan Nijkleaster.

De bijgevoegde foto is van het schilderij 'De wolk die boven de dijk verscheen' (bron: Artrevisited.com).

De toegangsprijs is € 13,50.
Toegangskaarten kunnen alleen vooraf digitaal worden aangeschaft via het Ticketkantoor:
https://www.ticketkantoor.nl/shop/Podiumtour2021 .
In de Dorpskerk zijn de op dat moment geldende coronamaatregelen van toepassing.
Dus is het mogelijk dat u bij de ingang uw geldige QR-code nog moet tonen.
Reserveer op tijd!
Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Houd voor actuele informatie over de voorstellingen de UIT-agenda op de website www.aldefrysketsjerken.nl in de gaten.

Waar:Dorpskerk Huizum
Plaats:Leeuwarden
Datum:28-11-2021
Aanvang:15.00 uur
 

Jan de Vries

nieuwsdorpskerkhuizum@gmail.com
0618694821
Leeuwarden
 
Ga naar website