22.7 °C

Jeugdkorfbaltoernooi met G-teams

OPEINDE - Op zaterdag 25 juni organiseert korfbalvereniging KC De Pein uit Opeinde voor de 72e maal haar jaarlijkse jeugdkorfbaltoernooi. Na 2 jaar dat het toernooi wegens de coronamaatregelen geen doorgang kon vinden mogen we nu gelukkig wel weer los!Er zullen dit jaar 24 verenigingen met 116 teams deelnemen.

Voor de allerjongste jeugd (Kangoeroes) wordt een spelletjescircuit georganiseerd. Hiervoor zijn bijna 120 kinderen aangemeld.Voor het eerst zullen er ook G-teams meedoen. Dit zijn teams die bestaan uit spelers met een beperking. Zij zullen in viertallen de strijd met elkaar aanbinden,Voor de jongste jeugd is er naast het spelen van wedstrijden een optreden van CoolKids Party. Zie voor verdere informatie www.coolkidsparty.nl

Tevens zal deze jeugd de strijd aanbinden in het “Grabbelbad”. Hierbij strijden de kinderen van twee teams tegen elkaar door in een “bad” de meeste blokjes proberen te vinden.

Voor de oudste jeugd wordt er een behendigheidsspel georganiseerd.Het grote succes van het toernooi in Opeinde is te danken aan de opzet (’s ochtends speelt de jongste en ’s middags de oudste jeugd), aan de nevenactiviteiten die er voor de jeugd worden georganiseerd en aan een goede organisatie.Een toernooi van deze omvang kan niet plaatsvinden zonder sponsoring.

Hoofdsponsor van het toernooi is dit jaar wederom Bouwbedrijf Been uit Opeinde.

Hiernaast hebben meerdere bedrijven, het Sake Sietzes Reindersma Fonds, Dorpsbelang Opeinde, Gemeente Smallingerland (budget Sportakkoord) en Provinsje Fryslân er voor gezorgd dat het toernooi ook dit jaar kan plaatsvinden.Deelnemende verenigingen zijn naast De Pein o.a. Drachten/Van der Wiel, De Granaet (Dokkum), Quick ’21 (Oudega), V&V (Garijp), TFS (Drachtstercompagnie), Wêz Handich (Rottevalle), Flamingo’s (Buitenpost), OKO/Bies (Opende), Olympia (Twijzel), Kinea (De Knipe) en Oerterp (Ureterp).

Waar:Sportpark Douwekamp
Plaats:Opeinde
Datum:25-06-2022
Aanvang:08.30 uur
 

Janco Akkerman

jeugdtoernooi@kcdepein.nl
0610247718
Opeinde
 
Ga naar website