20.2 °C

Sprookjes opera Het zwanenkind

LEEUWARDEN - Het zwanenkind
Met een spetterende sprookjesopera wordt het twintig jarig jubileum van de concertserie Vocaal drieluik gevierd op zondag 3 juli om 15.30 in de Doopsgezinde kerk in Leeuwarden.
De pianiste en componiste Rixt van der Kooij schreef een modern sprookje, gaf alle personages tekst op rijm en maakte er de muziek bij.
De koningin is verdrietig want ze wil zo graag een kindje. Ze vraagt de goede fee om hulp. Zes maanden lang moet de koningin op een zwanenei passen. De koning vindt het maar een slecht plan.
Er wordt inderdaad een prinsesje geboren, maar als ze 18 jaar wordt, gaat het mis. Ze verandert in een halve zwaan. De koning laat haar opsluiten om haar te beschermen tegen de spot van de mensen. De prinses kan de eenzaamheid niet meer aan en vliegt weg. Welke zwaan in het land is nu de prinses? De prins moet iets bedenken om haar te vinden. Zou het lukken?

De jonge zangers studeren aan het Koninklijk Conservatorium of zijn pas afgestudeerd. De grappige regie is van Erik Slik. De voorstelling is geschikt voor het hele gezin met de kinderen en opa en oma. Kaartjes zijn te bestellen via www.vanplan.nl

Waar:Doopsgezinde kerk
Plaats:Leeuwarden
Datum:03-07-2022
Aanvang:15.30 uur
 

Mw. Rixt van der Kooij

rixtvanderkooij@planet.nl
0614903732
Leeuwarden
 
Ga naar website