19.8 °C

Poëzie-manifestatie ‘Bomen over bomen’

LEEUWARDEN - Poëzie-manifestatie ‘Bomen over bomen’,

op het kerkhof bij de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden,

zaterdag 9 juli 2022 om 14.00 uur.Een bijzonder evenement van het cultuurproject ‘StadsOASE HUIZUM’ dat past bij het programma van ‘ARCADIA 2022’.Bomen dienen als metafoor voor de natuur in het algemeen. Hierop speelt cultuurpodium Dorpskerk Huizum met een middag vol poëzie en muziek. De ludieke actie om de zeer getalenteerde Veghelse stadsdichter Rick Terwindt tijdelijk Leeuwarden toe te wijzen zorgde voor reuring in de media. Wel, hij komt nu voor het eerst naar de stad!

Peter de Haan interviewt cultuur-wethouder Hein Kuiken. Deze zal ook de z.i. mooiste boomgedichten van Nederland voordragen.

Naast Atze van Wieren en Rienk Kruiderink zullen de zeven dichters van het collectief ‘Maandagdichters’ optreden. Hun aanvoerder is Roald Uildriks. Zij laten een ‘LEAFlet’ met gedichten voor de bezoekers achter. De Culemborgse stadsdichters Martin Walton en Ria van Koppen houden een bomendialoog. De voordrachten worden afgewisseld met klassieke muzikale intermezzi door Rolf Gerssen en Herman Leusman (houtinstrumenten: hobo en fagot).

Ondanks het veelzijdige programma is de bijeenkomst van 14.00 tot 16.00 uur gratis toegankelijk. De setting op het kerkhof maakt van deze manifestatie bij het oudste monument van Leeuwarden een unieke bij Arcadia passende belevenis.

Cultuur en natuurbewustzijn gaan hier samen.De toegang is gratis.

Gratis parkeren is mogelijk op het terrein tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk).

Inlichtingen: Peter de Haan, tel. 06-11592427.

E-mail: dorpskerkhuizum@gmail.com .

Ook informatie op: https://www.dorpskerkhuizum.nl en

https://www.facebook.com/dorpskerkhuizum .

Waar:Dorpskerk Huizum
Plaats:Leeuwarden
Datum:09-07-2022
Aanvang:14.00 uur
 

Jan de Vries

nieuwsdorpskerkhuizum@gmail.com
0618694821
Leeuwarden
 
Ga naar website