15.5 °C

Parken rondleiding Beetsterzwaag

BEETSTERZWAAG - Wandel mee met Lies!

Op zondag 7 augustus 2022 organiseert de Tropische Kas (tegenover Hoofdstraat 80 te Beetsterzwaag) een rondleiding door o.a. de Lycklamatuinen. Wandel mee met Lies, onze gids, langs bijzondere plaatsen in het park. Door haar ogen en verhalen zie je dingen in het park die je anders misschien niet zou zien en ervaren. Ze vertelt over de geschiedenis van het park, over de beeldende kunst, over de bomen en over de haiku’s. Al kuierend kijkt en luistert u. Wandelen met Lies is een aanrader.

De tuinen strekken zich uit zowel aan de achterkant als aan de voorkant van het voormalig adellijk woonhuis (Hoofdstraat 80) van de familie. In 1928 werd de tuin van de buurman (Andreaehûs) erbij gekocht, zodat een flink park ontstond. Naast het woonhuis, het Lycklamahûs, staat aan de ene kant het koetshuis en aan de andere kant de tuinmanswoning. In het park staan tevens een prieel, notariskoepel en kassencomplex (de Tropische Kas). Tot in de jaren ’70 van de vorige eeuw was dit alles slechts toegankelijk voor de familie Lycklama à Nijeholt. Nu zijn de tuinen openbaar toegankelijk en kan iedereen genieten van bijvoorbeeld de vijver, de speciale bomen die er groeien, zoals bijv. de Mammoetboom (Sequoia) en Bonte Esdoorn of genieten van de kunst, beelden en gedichten.

Na afloop van de rondleiding kunt u nagenieten bij de Tropische Kas met een kop koffie of thee.Datum: zondag 7 augustus 2022
Tijd: 14.00-15.30 uur
Locatie: Tropische Kas, tegenover Hoofdstraat 80, 9244 CM Beetsterzwaag


Waar:Tropische Kas
Plaats:Beetsterzwaag
Datum:07-08-2022
Aanvang:14.00 uur
 

Fetje Wilpstra

contact@tropischekas.nl
0651432893
Beetsterzwaag
 
Ga naar website