18.8 °C

Oude ambachtendag

HARKEMA - OUDE AMBACHTENDAG

Ambachtelijke demonstaties

Op zaterdag 3 september a.s. wordt op het terrein van Themapark De Spitkeet in Harkema van 10.00 tot 17.00 uur weer de traditionele oude ambachten-dag gehouden. De oude ambachten-dag kan na drie jaar weer plaats vinden. Zo zijn er diverse ambachtelijke demonstraties te zien: een klompenmaker, tingieter, mandenvlechter, turfmaker, rietdekker, houtbewerker, kantklosser, eendenkorfvlechter, imker, spinner van vlas, wever, en een mandenvlechter.

En nog veel meer ......

En verder: een brouwerij, een glasatelier, een mini hooipakjespers, een antieke breimachine en een ijsmakerij. En natuurlijk ook oud werkgereedschap en heideboenders. In één van vele kramen wordt o.a. Fries aardewerk getoond. De Stichting Oud-Achtkarspelen geeft voorlichting over de historie. De Feanster Moune is aanwezig met diverse meelproducten. Ook verschillende soorten huisgemaakte jam en turf-gerookte droge worst en spek worden aangeboden. Oude tractoren, woonwagens en Opel Blitzen zijn te bewonderen rondom de pingo. Demonstraties van carving, schapen drijven, zeisharen en maaien met de zeis.

Toertocht oude tractoren

Tevens is er een toertocht van prachtige oude tractoren.

In de arbeidershuisjes waant men zich even honderd jaar terug in de tijd en kan men ouderwetse gerechten proeven zoals bruine bonensoep, roggebrood met ‘greeuwkes’ en boffert.

Zweefmolen, speeltuin, spelletjes

Voor de jeugd is er een zweefmolen, de speeltuin en leuke spelletjes van vroeger.

Brocante markt

In het Weinhok zijn oude spulletjes uit grootmoeders tijd te koop. Hier kunt u heerlijk sneupen en net datgene vinden waar u misschien al tijden naar op zoek bent.

Muziek

En natuurlijk klinkt er de hele dag vrolijke muziek op het park. Zo zijn er optredens verspreid over het gehele park van trekzakspelers en zijn er optredens bij het terras van o.a. Wâldfolk, de Beurtskippers en Popkoor Akkoord.

Op het grote, nieuwe overdekte terras kan men onder genot van een hapje of drankje genieten van de muzikale klanken en het uitzicht op het mooie park.

Pannenkoeken

Heerlijke pannenkoeken met spek zijn verkrijgbaar bij de kraam op het park.

Boerenboelgoed

Deze dag wordt zoals gewoonlijk om 16.00 uur afgesloten met het boerenboelgoed, waar op heel veel mooie oude spulletjes kan worden geboden.

Voor dit evenement is de entree:

Kinderen tot 4 jaar gratis

Kinderen van 4 tot 12 jaar € 3,50

Volwassenen € 6,50

Het park is rolstoel/rollator vriendelijk.

Parkeren is gratis.

Waar:Openluchtmuseum De Spitkeet
Plaats:Harkema
Datum:03-09-2022
Aanvang:10.00 uur
 

De Spitkeet

info@despitkeet.nl
0512840431
Harkema
 
Ga naar website