STICHTING LAAT VERPLEEGTEHUIZEN EERST DOORDRAAIEN
maandag 08 december 2014 Dokkum
 

De acht verpleeg- en verzorgingshuizen van Pasana blijven voorlopig doordraaien onder het bewind van de curatoren mr. Matthijs Sturms en mr. Hans Silvius. Dat is maandag besloten in overleg met De Friesland Zorgverzekeraar. De tehuizen hoorden bij de zorggroep Pasana die op 28 november failliet verklaard werd. Dankzij een vangnet-stichting worden de curatoren in staat gesteld om verplichtingen met leveranciers (voeding, gas, etc.) aan te gaan voor langere tijd.

De curatoren laten weten dat het faillissement voor de 500 bewoners van de verpleegtehuizen helemaal geen gevolgen heeft. Voor de 1350 medewerkers wel. Ze hebben tot op heden nog geen salaris ontvangen en afgelopen weekeinde ontvingen zij alleen een brief met daarin goed en soms slecht nieuws. Een aantal medewerkers (waaronder een deel die in de ziektewet zat) heeft ontslag toegezegd gekregen. De curatoren hebben in hun persverklaring niet bekend gemaakt hoeveel mensen het gaat.

Voor de verzorgingstehuizen gaan de curatoren - nu er rust gecreëerd is - op zoek naar kandidaten die in staat zijn om op een kwalitatief verantwoorde wijze de verpleeg- en verzorgingshuizen op termijn over te nemen.