14.2 °C

Bewoners Dongeradeel tegen UMTS

Publicatie: 19 okt 2006, 15.20

 

REACTIES

Zo is dat. Als der al zonodig zo'n ding moet komen zet de verantwoordelijke wethouder (Boersma volgens mij) hem maar in zijn eigen tuin!

poncho uit Dokkum

 

erm.... die heeft vast óók buurtgenoten die waarschijnlijk dan óók een protest-actie in touw zetten. maar goed, ook hier gaat hetzelfde op als in Tietjerk: zonder zulke masten geen UMTS. daarbij komt nog eens dat alle rapporten over het al dan niet schadelijk zijn van de straling van zulke masten elkaar tegenspreken.

d33j4y uit Dokkum

 

neemt natuurlijk niet weg dat áls er een eensluidend oordeel komt dat straling afkomstig van zulke masten op den duur wél schadelijk is, het hele UMTS wel kan opdoeken. De vraag is dan alleen: hoeveel schade is er intussen al aangericht?

d33j4y uit Dokkum

 

Dat van in zijn eigen tuin is natuurlijk niet serieus. Maar zolang de rapporten elkaar blijven tegenspreken moet je der mijns inziens niet aan beginnen. Neem het zekere voor het onzekere.

poncho uit Dokkum

 

Zolang er te weinig masten zijn moeten de zendvermogens van zender en UMTS apparaat hoog zijn om grotere afstanden te overbruggen. Er moeten dus snel meer masten komen om de straling minder "schadelijk" te laten zijn. Dat dit schadelijk zou zijn is trouwens nooit bewezen.

jaco uit Burgum

 

ik ben voor.

kikionline uit Rinsumageest

 

wat een gezeik we moeten toch vooruit of willen we allemaal achterlijk blijven in het noorden

famke20 uit Opende

 

klagen zeiken zeuren over die mast
klagen zeiken zeuren over geen ontvangst !lekker dubbelop dus ........
in dongeradeel b.v. probeer maar es te bellen in oosternijkerk met je mobieltje
DRAMA !!!!!!!!!

yummie uit exdokkum

 

Wel gebruik maken van GSM en UMTS, maar tegen de komst van masten. Schijnt ook zo te zijn dat je de mobiel in standbye toestand niet al te dicht bij je in de buurt moet hebben. Electrosmog heet dat. Het is de mens zelf die dit allemaal uitdenkt.

yummie uit Drachten

 

Ik heb altijd bereik. En heb ook mijn twijfels over deze masten!

yummie uit Dokkum

 

blub uit Dokkum: dan moeten we onze mobieltjes met of zonder UMTS toch ook weg doen? En de magnetron. Allemaal zeer hoog frekwente straling. We zullen het pas jaren later weten. Vroeger wad ook niet bekend dat asbest gevaarlijk is, nu wel.

yummie uit Drachten

 

wat zeuren de mensen zolang de mensen mobiel blijven bellen zijn er steeds meer masten nodig.

en zoals al eerder wordt gezegd als er weinig masten zijn moet het bereik omhoog dus meer straling...dus meer masten is minder straling.

en ze willen toch goed bereik dus ze moeten niet zeuren...en als ze bang zijn voor straling moeten ze hun mobieltjes ook weg doen dan zijn die masten ook niet nodig.

en van veel dingen kun je ziek worden denk maar aan roken, drankgebruik..de kans dat je ziek

yummie uit 't fean

 

wordt van die masten is vele malen kleiner

yummie uit 't fean

 

De mensen die nu roepen dat ze er beslist voor zijn krijgen de mast niet naast huis te staan, dus dat is heel simpel, maar waarom kan die mast niet aan de oostkant staan, nabij die andere masten van C2000 en die van KPN, zo hou die dingen rondom één terrein en niet verspreid over Dokkum.

granaet uit Dokkum

 

mensen hebben altijd wat te klagen..... er zijn al speciale mensen die straling meten.... laatst was er zo'n een voor tv met zo'n piepertje,hij liep door het huis en ontving straling van een draadloze huistelefoon dat was ook schadelijk. hoeveel mensen hebben zoiets niet in huis?en draadloos internet?draadloze bel?dan moet dat ook allemaal weg!maar nee de mensen willen dat wel gebruiken,zo makkelijk dat draadloos.mensen willen geen gsm masten geen umts masten maar wel mobiel kunnen bellen!!!

cowboy uit Ee

 

Ik hoef niet zo nodig mobiel bereikbaar te zijn hoor. Ik heb liever dat mijn dochtertje gezond opgroeit.

poncho uit dokkum

 

De mensen die nu klagen willen wel gebruik maken van de nieuwste gsm technieken,maar de benodigde antenne mag niet te dicht bij hun huizen staan want oh wee,er kon wel eens straling zijn.Gaat bij jullie nu ook de gsm de deur uit,want daar zijn ook wel enkele rapporten over te vinden dat er zogenaamde schadelijke straling vanaf komt.Zelfs de magnetron kan straling veroorzaken ,maar geen sterveling gooit dat ding de deur uit.Uitlaatgassen van de auto zijn ook erg,maar gaat de auto weg?????

centraal uit Dokkum

 

heeft niemand iets beters te doen dan HIER ZITTEN TE ZEIKEN OVER VAN ALLES EN NOG WAT???????Kunnen jullie dit ook eens een keer stoppen waldnet, die DOMME reacties allemaal!!AFSCHAFFEN!!

dl uit Dokkum

 

dl uit Dokkum: je HOEFT niet te reageren!
Als een forum je niet bevalt; uitloggen en weg wezen.

dl uit Drachten

 

De uitlaatgassen van auto en vrachtwagen zijn 10 keer gevaarlijker dan zo en mast,en een mobieltje (heeft iedereen ) is net zo`gevaarlijk. Willen jullie daar achterblijven in het hoge noorden ???
Ik woon hier in een stad van 160.0000 inwoners en er staan om de paar hondert meter een mast.

geertsjors uit Ulm D

 

@forummer uit Drachten: dit is géén forum (pur sang). Verder hebt u wél gelijk ;D

@dl uit Dokkum: gelet op de rode lettertjes onderaan dit scherm is òf de controle op reacties nogal slap òf vindt Wâldnet al deze reacties prima door de beugel kunnen.

Ergert u niet, verwondert u slechts...

ontopic: wat mij betreft hoeven GSM's niet, en UMTS al helemaal niet. ik zeg niet dat ze niet nodig zijn, maar persoonlijk vind ik GSM's ondingen.

d33j4y uit Dokkum

 

Werk al jaren in deze techniek, ik geef al bijna licht in het donker.scheelt weer in het electrisch.

kabelgek uit Zwaagwesteinde

 

Niet zeiken gewoon plaatsen die masten tegenwoordig is alles schadelijk voor je gezondheid en dood gaan toch dus jah boeiend

anab uit Dokkum

 

Hee,Yummie jongen je leeft ook nog!!!!

Godsamme kerel je leeft echt nog,en ik maar niks van je horen al die tijd!

We waren echt ongerust,ik bedoel je hebt toch een mobieltje!!
Of zat je heel die tijd ergens achter Oosternijkerk druk in de broccoli aan het hakken en snijden.

Je hebt daar natuurlijk geen bereik met je allerbelangrijkste gereedschap, je mobieltje.

Hoe krijg je zo'n dag om daar op de klei kerel, een hele dag geen SMSjes lijkt me vreselijk.waadfreon uit Dokkum

 

De enige die onnozel commentaar geeft en dat ook in het geheel niks met deze topic te maken heeft ben je zelf DL uit Dokkum, dus denk dat jou reaktie in aanmerking komt om te worden verwijderd !

granaet uit Dokkum

 

mensen moeten niet zeuren er zijn zoveel dingen wwar straling vanaf komt en je iedere dag dicht bij je in de buurt hebt. en als er een xtra mast komt kan de straling ook omlaag.

en ponch jij wilt dat je kind gezond opgroeid dan zou ik in huis de straling maar eens controleren en de stralingsbronnen vewijderen en je kind dan binnen houden. SNAP JE WAT IK BEDOEL JE KIND ZO DAARVOOR BESCHERMEN IS ONMOGELIJK DE KANS DAT IEMAND DOOD GAAT DOOR DAT BEETJE STRALING IS VELE MALEN KLEINER DAN

granaet uit 't fean

 

DOOD DOOR UITLAATGASSEN, OF EEN ONGELUK. EN STRALING KOMT BIJNA OVERAL VANAF DUS JE KUNT HAAR NIET BESCHERMEN TEGEN STRALING.

granaet uit 't fean

 

@PONCHO HET IS TROUWENS NIET BELEDIGEND BEDOELD DAT JE HET VOOR DE ZEKERHEID FF WEET

granaet uit 't fean

 

Het bellen met een mobieltje schijnt ook al gevaarlijk te wezen, vooral in auto's.

waadfreon uit Dokkum

 

In Amsterdam is ophef ontstaan over een UMTS-zendmast op het dak van een basisschool. Ouders vrezen dat de straling de gezondheid van hun kinderen in gevaar brengt en hebben een rechtszaak aangespannen tegen het stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer.

Oorzaak van alle commotie zijn drie ziektegevallen op de Troelstraschool: bij een leerling, een ex-leerling én een medewerker van de basisschool zijn hersentumors geconstateerd.

kosjeric uit Drachten

 

De mast staat er sinds november 2005. Toen in juli het derde ziektegeval bekend werd, kwam een aantal huisartsen in het stadsdeel in actie. Zij riepen de gemeente op de mast te laten verwijderen. "Op korte termijn schijnt de straling onschadelijk te zijn. We weten alleen niet of de mast op lange termijn gezondheidsproblemen veroorzaakt. Ouders weten gewoon niet meer of ze hun kind veilig naar school kunnen laten gaan", aldus huisarts Bas Visser tegen De Volkskrant.

kosjeric uit Drachten

 

DEN HAAG - Een eerste onderzoek met proefpersonen wijst erop dat UMTS-antennes voor mobiele telefonie kunnen leiden tot duizeligheid en tintelingen. Dit blijkt uit onderzoek door TNO, waarbij elektromagnetische velden van UMTS-antennes werden nagebootst.
Dergelijke effecten werden niet aangetroffen bij velden van GSM-antennes. Het kabinet wil verder onderzoek, dat moet uitwijzen of de gevonden effecten schadelijk zijn. Zo is nog onduidelijk of de effecten blijvend zijn of tijdelijk.

kosjeric uit Drachten

 

er moeten hier veel meer van die masten komen zet er ook een neer in de kooiloanen bij de burgemeester op de stoep dat is lache zal wel nie gebeuren

hejosa uit Dokkum

 

Wat een gezeik over zo'n mast. Wel gebruik willen maken van. Allemaal een mobieltje aan de kop en die heeft meer straling als zo'n mast Kleskoppen en zeurders. En als je die ouwe zeuren vraagt hebben jullie internet is 90 % ja en volgende vraag makt u gebruik van wirrles antwoordt 80 % ja en dan weten die delfde zeikers niet dat ze al een paar jaar een zend mast in huis hebben.

multi uit Buitenpost

 

Ach ja, ons hele land is een grote magnetron

multi uit Drachten

 

Wie heeft er niet een DECT toestel thuis, het basisstation daarvan is niets minder dan een mini UMTS-mast!!

vechter uit Burgum

 

Ik heb nog zo'n zwarte telefoon met draaischijf; ding werkt perfect met helder geluid. Zal ik die maar weer gebruiken?

vechter uit Drachten

 

De UMTS zijn gevaarlijker dan men denkt, mijn schoonvader woonde eerst in Leiden waar zo\'n ding op het dak van hun flat stond en hij werd steeds beroerder en kon zeer moeilijk slapen sinds die dingen op hun dak geplaats waren, ook als wij daar op visite waren hadden we last van vermoeidheid en werden steeds beroerd.

Nu woont hij sinds 2 jaar in Dokkum en hij is zeer veel opgeknapt.
Hij slaapt weer normaal en veel opgewekter dan in Leiden.

Dus stem tegen die dingen en verzet je ertegen

flappie uit Hantumhuizen

 

IK woon bij zo`n mast en heb me in geen jaren zo lekker gevoeld, en kan nog bellen ook!, stelletje ouwe hoeren.

biker uit Burgum

 

wij zijn overal voor als het maar niet in onze buurt is. Dat is de conclusie , BAH!

biker uit Burgum

 

Dat zit em in de randstad FLAPPIEDROL!! Niet in Dokkum .

biker uit Burgum

 

Ik woon zelf ook in de weeshuislanden, en ik vind dat de mensen niet zo moeten zeuren, voor mij mag die mast er komen. de meeste mensen die hier wonen hebben minimaal 2 auto's voor het huis staan, roken, drinken bier..pff en zo'n mast dat is niet goed voor de gezondheid..laat me niet lachen

poekiepluim uit dokkum

 

ik ben voor

sweetheart uit Kollum

 

Lees de volgende site maar even.

http://www.stopumts.nl/doc.php/Verhalen/1244

flappie uit Hantumhuizen

 

Voor of tegen: die mast komt er toch.

flappie uit Drachten

 

gewoon een vraag al alle mensen die TEGEN zijn:jullie gebruiken dus dan ook geen mobiele telefoons of andere draadloze apparatuur?het is negatief bedoeld, maar als je er gebruik van maakt is het logisch dat je hier een positieve ontwikkeling in wil! van radio naar zwart wit tv en nu breedbeeld. ik bedoel maar als er in de omgeving van Dokkum ook bereik moet wezen, verstaanbaar en helder zal je de juiste masten moeten plaatsen. wat doe je dus als je terecht of onterecht tegen die masten bent?

sharedan uit Burgum

 

volgens de link van flappie hoeft de gemeente dongeradeel iedereen een rol kippegaas te geven en iedereen heeft geen last meer van de straling!!!
mooi simpele oplossing en wij kunnen blijven bellen....

zou trouwens niet raar kijken als ik straks mensen zie lopen in dokkum met kippengaas om hun mobiel.....

cowboy uit Ee

 

"Allemaal een mobieltje aan de kop en die heeft meer straling als zo'n mast"

Ja, maar je mobieltje heb je niet de hele tijd tegen je kop, die mast staat wel 24 uur per dag aan!!

oane79 uit Damwoude

 

oane79 misschien is het een idee, dat jij het aan en uit knopje krijgt van die umts mast. als JIJ dan wil bellen dan doe je hem even aan.simpel toch!

sharedan uit Burgum

 

Sharedan, daar gaat het helemaal niet om.
Ik reageer gewoon over die straling.
Die mast komt er toch sowieso wel!

oane79 uit Damwoude

 

ja logisch! dat die mast er komt... jij wil net als iedereen mobiel bellen. blijkbaar kon je met een vodavone niet normaal bellen in de omgeving van Dokkum. en jij verwacht toch ook als je een abbonement hebt op een redelijk goed telefoonbedrijf je overal kan bellen? simpel: wij willen mobiel bellen en altijd overal bereikbaar zijn! verzamel maar een lijst met mensen die hier NEE tegen zeggen.het risico valt waarschijnlijk mee. maar net als met koffie, kleurstoffen, sigaretten,weten te weinig

sharedan uit Burgum

 

Het moet toch niet gekker worden: ben je ziek van al die straling, gaan ze in het ziekenhuis ook nog eesn met die rommel rondlopen... Z
Het St. Antonius Ziekenhuis (Utrecht e.o.) gaat medio volgend jaar over op smartphones en tablets. Hiermee is het St. Antonius het eerste ziekenhuis in Nederland dat op grote schaal met smartphones en tablets gaat werken. Om het zorgproces nog beter te ondersteunen, wordt de hele communicatie-infrastructuur vervangen. (dus door draadloos internet/intranet)

bushman uit Drachten

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan