15.3 °C

91 boetes bij kindergordel-controles

Publicatie: 5 dec 2006, 9.35

 

REACTIES

Nou, best een goed ding hoor. Ik zie regelmatig kinderen half in de auto staan. Er hoeft maar iets te gebeuren en je kind wordt zo door het raam gegooid.

uit Dokkum

 

100 euro voor een goede kinderstoel in de auto of 5000 euro voor zijn of haar begrafenis. Blijkbaar een moeilijke afweging (het zal wel zijn dat die laatste onder de verzekering val..)
Als je een kind op de wereld zet weet je normaal gezien dat het je 2 of 3 autostoeltjes gaat kosten. Lijkt mij dat ze dat waard zijn, zo niet gebruik dan gewoon voorbehoedsmiddelen alsjeblieft.

bergmarmotje uit Thuis

 

....ze moesten eens weten hoe een kind wordt gelanceerd bij een aanrijding, gekkewerk, kinderen die gordel om en niet zeuren....

granaet uit Dokkum

 

wij hebben ook een kinder zitje in de auto.
maar waarom de taxi busjes niet dat is ook
gevaarlijk.
ze zeggen dat zij daar ontzegging voor hebben voor kindervervoer.
wie kan mij uit leggen bij mij in de auto krijg ik bekeuring,in de taxibus niet blijft alle twee gevaarlijk.
mijn kinderen zitten in een kinderzitje,
dan moet dat bij een taxibus ook.
gr tuinman

tuinman uit kollum

 

een taxichauffeur hoeft zelf ook geen gordel te dragen ivm zijn eigen veiligheid. Waarom dat voor kinderzitjes geldt zou ik niet weten...

chemico uit Amsterdam

 

ach.. kinderzitjes.. ik zeg maar zo.. ook wij zijn vrijwel allemaal groot geworden zonder die dingen. ik word schijtziek van de regelzucht van de eu. laat iedereen lekker z'n gang gaan. je moet alleen natuurlijk niet zo dom zijn om kinderen los(staand) in de auto te zetten.

renegade uit Damwoude

 

@renegade Ja jij bent wel groot geworden, maar er zijn vroeger ook kinderen geweest die dit niet meer kunnen lezen. Ik vind dat je kinderen zo veilig mogelijk moet vervoeren.

bossie uit buitenpost

 

Renegade, dat kan wel zijn, maar 1 kind dood door gebrek aan een zitje is er 1 teveel, zeker als het je eigen is. Er zullen zat mensen zijn die nog spijt hebben dat ze 20 jaar terug geen zitje hadden. Vroeger...het verkeer is ook niet meer zoals vroeger. En toen gingen de mensen nog dood aan ziektes waar je nu een simpel prikje tegen krijgt als kind. Je hebt zoiets als ontwikkeling toch? Een kinderzitje gaat in de eerste plaats ook helemaal niet om de regels, maar om de veiligheid van je kind.

bergmarmotje uit Thuis

 

Bergmarmotje! Ben het roerend met je eens! Veiligheid gaat voor alles!

daatjuh uit Noardburgum

 

Inderdaad heb zelf ook een meisje van 5 jaar oud. Moet er niet aan denken dat er wat met haar zou gebeuren. Zij zit ook nog steeds in een zitje en dat hou ik ook zo tot ze er niet meer in hoeft. Hier bij de scholen zie ik het ook wel kinderen voor in de auto en dan ook nog achter het stuur en zo naar huis rijden gewoon te gek voor woorden. En dan kun je er wel dicht bij wonen, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Dus iedereen gordels om en veiligheid gaat voor alles.

steffanie uit Zwaagwesteinde

 

Renegade,ook ik wordt ziek van alle wetten en regels hier in Nederland,maar het verkeer(en de mensheid) is door de jaren heen ontzettend vermenigvuldigd, de snelheid van de auto,s en motoren ligt ook veel hoger.Door een kinderzitje aan te schaffen kun je veel leed en verdriet voorkomen.

hot uit Zwaagwesteinde

 

@renegade veel mensen zijn ziek van die regelzucht maar het verkeer is niet meer als vroeger nu zijn er veel meer auto's mensen rijden asocialer en auto's kunnen tegenwoordig veel sneller. daarom zitten er nu in de auto gordels en zijn kinderzitjes verplicht.

dus mensen denk na wat heb je liever, eenmalig €100,- uitgeven voor de veiligheid. of constant boetes en mogelijk de kosten voor ziekenhuis / iemand die begraven moet worden

hot uit de plaats waar ze www.achtkarspelen.nu bijwerken

 

Het is gewoon weer zo dat de meesten haast hebben, deur open kind eruit deur dicht en hup naar het werk en zo ook weer met ophalen, goed gas geven dan komen jullie er wel, eerst met, dan zonder kind!

siepkje uit Burgum

 

Je ziet zelfs mensen die hun kindje voor in de auto op schoot dragen,wat een stumpers zijn dat ,niet te geloven.
Ze moeten die boetes veel hoger doen en veel meer controle !!! Niet best dat ze daar op moeten controleren,het gaat wel om de veiligheid van je eigen kind !!!
Bij een botsing,je hoeft niet eens snel te rijden,wordt het kind echt door het raam gelanceerd met alle gevolgen van dien brrr...zoals Siepkje al zegt,...mensen altijd gehaast,en niet nadenken over wat er kan gebeuren....

heidepiek uit Twijzelerheide

 

Geen kinderzitjes in taxibusjes????????
Bij Waaksma worden wel degelijk kinderzitjes gebruikt voor kinderen tot 4 jaar, daarna volgt een stoelverhoger tot de kinderen oud of groot genoeg zijn dat zij veilig vervoerd kunnen worden in een normale veiligheidsgordel. Bovendien heeft een taxichauffeur alleen ontheffing (volgens de wet) voor het dragen van een gordel tijdens een contant betaalde rit. Voor alle overige vervoer is ook de chauffeur verplicht tot het dragen van een gordel.Ter info.

margreet uit Kootstertille

 

hallo margreet ik heb nooit kinderzitjes en stoel verhogers gezien.
ik heb wel achter zulke busje gereden dat de kinderen gewoon lopen in de busjes.
voor ziekenfonds hebben ze ook ontzeging
dragen van auto gordels.
ik wil gewoon dat de kinderen veilig vervoer worden.
daarom mijn zoon ook straks naar een school
en dan ook met een busje
ik hoop dat je mij begrijpt,verlies is al genoeg hebben wij ervaring mee
gr tuinman

tuinman uit Kollum

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan