17.6 °C

Rijbewijzen ingevorderd bij Anjum

Publicatie: 15 jan 2007, 9.26

 

REACTIES

Das vervelend voor ze, en ook nog een punten rijbewijs.? dat betekend einde papiertje en herexamen...

prdehoop uit Zwaagwesteinde

 

Beter dat het hen geld en moeite kost dan dat het de gemeenschap moeite en geld kost.

Geneeskunde en revalidatie is duur.
Uitkering er bij, verloren investeringen door de maatschappij, middels studie, enz, is nu niet van toepassing.

weethetbeter uit Surhuisterveen

 

Eigen schuld......
Geen medelijden met deze racemonsters!!

kruppelhintsje uit *******

 

Ik sluit mij aan bij weethetbeter. De straffen voor hard rijden mogen wat mij betreft veel hoger. Het is onverantwoordelijk zo hard te rijden, de auto is dan een wapen waarmee je weldegelijk iemand mee kunt doden of tekenen voor de rest van iemands leven.
Ook al raakt alleen de hardrijder bij een eenzijdig ongeval zijn leven kwijt of wordt zwaar gewond of invalide, zijn/ haar achterban moeten er de gevolgen van dragen.

thunderknight uit Noardburgum

 

De Nesserwei is de ventweg van de dokkumerstraatweg als ik het goed heb. Ook ik heb daar eens een bekeuring gehad, de politie stond toen te kontroleren op de ventweg. Ben er tegen in beroep gegaan, heeft alleen niets geholpen. Ik reed toen destijds 10 km te hard.

emmeke uit Burdaard

 

het is inmiddels al weer zo'n 10 jaar terug dat dat gebeurd is. volgens mij zijn de straatnamen niet verandert, mijn excuses als ik de dokkumerstraatweg niet goed heb. het is wel de hoofdweg van Ternaard naar Metselawier

emmeke uit Burdaard

 

no mercy, hoe doelloos en hersenloos moet je zijn door met deze snelheden op dit soort wegen te gaan racen. nog maar meer laseren, werpt zijn vruchten wel af

pasbeer uit Leeuwarden

 

het zijn bijde vrij brede wegen met ruimte zat, de 200 rij je daar ook met gemak. wat ik ook wel eens gedaan heb en zo nog velen.

kinkyjohe uit Oosternijkerk

 

Er zijn daar in die buurt al veel jonge mensen verongelukt. Blijkbaar leren anderen daar niet van. Hoe kan dat vraag ik me af?

pvanmantgum uit Burgum

 

die ongelukken waren bijna allemaal door drank.

kinkyjohe uit Oosternijkerk

 

@kinkyjohe: Van drank komt overmoedigheid. Ik denk dat dat hier ook wel toepasbaar is. En idd er zijn al zoveel gesneuveld de laatste 2 jaar.
Maar dan word er gerouwd en dan is het zielig en zo.. en moet er maar een biertje op gedronken worden om vervolgens weer dronken in de auto te zitten.
Nee, dat leren de mensen daar niet omdat niemand er wat van zegt tegen elkaar..

Ga zo door, kerels. (oh nee, kan niet. Rijbewijs ingevorderd :D )

chemico uit Amsterdam

 

Kinkyjohe lees het verslag in de krant van Wapenveld ff. Misschien dat je verstand (?) dan de overhand krijgt.

kosjeric uit Drachten

 

het is gewoon een rot weg er zijn al veel mensen gepakt.
wouden ze ook nog van die weg 60 maken kunnen er beter 100 van maken.

lioessens uit lioessens

 

Met de nieuwe weg indeling er gewoon een 60 Km weg van maken, traject meting doen. Een dergelijke voorziening kost de gemeenschap relatief weinig geld. Tijd ver lies is er nauwelijks met 60 Km per uur ten opzichte van tachtig, dus waarom laten?

weethetbeter uit Surhuisterveen

 
 

@kinkyjohe heeft nogal stoer praat om daar 200 te rijden, maar hoe zou het zijn als je familie elke week een bloemetje aan de kant van de weg moet gaan leggen voor jou?
Denk daar maar eens over na.....

granaet uit Dokkum

 

ik rij 50 000 km in het jaar en dan een keer 200 rijden is niks met de juiste auto en met een helder verstand

kinkyjohe uit Oosternijkerk

 

@kinkyjohe: helder verstand ontbreekt het juist aan met zulke opmerkingen.

chemico uit Amsterdam

 

Kinkyjohe is helderziende, hij beheerst alle omstandigheden en voorziet zelfs de fouten van anderen. Zal wat theelichtjes voor je bewaren.........

kosjeric uit Drachten

 
 

@kinkyjohe, 200 is wol wat te hurd hjer op dy dyk. Moast marris frontael tsjin myn FENDT oanride, lit ik it skowboerd sakje en skow dyn restant moai efkes byelkoar.

boerke uit Hantumeruitburen

 

kinkyjohe, wat goed van je dat je daar 200 durft, maar met 50 000 km per jaar dan moet het ook kunnen. IEDEREEN weet natuurlijk dat jij zo'n goeie chauffeur bent, dus dan wachten ze wel even met oversteken als jij eraan komt. goed van jou zeg!!!
maar er is niks mis met die weg, die hoeft helemaal niet tot een 60-km weg worden gemaakt, dan zijn er wel andere wegen: oa de weg dokkum wetzens; dokkum-oostrum; stukje door de valom. maar dat helpt toch niks, das voor sommigen nog te langzaam.

pinguintrucker uit Niawier

 

ik rij het tog niet dagelijks en doe het alleen als er geen verkeer is en die weg trekt het aan om sneller te rijden. mooi vlak asvalt zo ver je kunt zien +-7 km en met helder verstand bedoel ik dat je nuchter bent en goed op de weg let

kinkyjohe uit Oosternijkerk

 

vind het echt onzin wat je uitkramt kinkvjohe!!! ik rij ook veel km per jaar maar ik noem mij daarbij geen goede chauffeur. denk met je verstand eens na!!! hoop dat ze je pakken en je rijbewijs af nemen ! en nooit weer terug geven voor dat je je zelf of een ander iets aandoet!!!!!

fryskecowboy uit Ee

 

Ik zou eigenlijk best wel 210 km per uur willen rijden..

Als ik een auto had ........

age uit Uithuizen

 

@Kinkyjohe: Ik zal verder niet meer preken, want ik denk dat mijn voorgangers al de spijker op zijn kop hebben geslagen.

Maar kerel, als je 200km/h rijdt, dan ben je niet verantwoordt aan het rijden. Jij kan niet van 7km afstand zien of iemand oversteekt of niet (ja, er is een oversteekplaats aan deze weg ja). Dat zie je de laatste luttele tellen pas.
en ja, dan is het echt te laat.

Ik weet wat je bedoelt, zelf ook weleens neiging om ff iets harder te gaan, maar dan is het max 120.

chemico uit Amsterdam

 

en weer allemaal (schijn)heilige boontjes

peye uit Eastermar

 

@peye: Nogmaals: heeft niks met schijnheilige boontjes te maken. Dus jij vindt het wel acceptabel om zo te rijden?
Niet te hopen dat jij je rijbewijs hebt of ooit krijgt..

Het is niet verstandig om zo te gaan racen. De regels zijn er niet alleen voor anderen maar ook om jezelf in bedwang te houden.
Tja, we zijn allemaal mensen en we doen allemaal wel iets fout.

chemico uit Amsterdam

 

Deze weg is een zogenaamde erf toegangs weg die met de nieuwe "veilig vooruit" in de klasse komt van een 60 Km weg. En dat is niet voor niets. Tractoren, mobiele kranen, Brommobielen en noem maar op, 60 wel zo veilig voor een ieder. Goedkoop voor iedereen. Minder ongemak aan de weg, minder zieke premie, minder invalide uitkeringen, enz. Maar te zwijgen over het menselijk leed.

weethetbeter uit Surhuisterveen

 

@weethetbeter: verbeter de wereld en begin bij jezelf oftewel ik zou jou wel eens willen horen als je elke dag naar je werk moet over soms uitgestorven wegen en dan 60 rijden.

boerke uit Hantumeruitburen

 

boerke uit Hantumeruitburen, erf toegangswegen zijn wegen waar een erf met een woning kan staan waar kinderen wonen die dat waarschijnlijk ook zo ervaren en er naar handelen. Met 60 Kmzie je meer en reageer je misschien nog op tijd.

weethetbeter uit Surhuisterveen

 

't is goed dat die jongens gepakt zijn, zijn de anderen ook weer gewaarschuwd, voor zolang het duurd

hindrik50 uit Ternaard

 

ze zijn momenteel zeer actief met de lazergun ,gister stonden ze op de trekweg!

fryskecowboy uit Ee

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan