24 °C

Eerste auto te water in blauwe straat

Publicatie: 6 apr 2007, 13.23

 

REACTIES

En weer 10.000 :P

lucine uit Drachten

 

Nou wat een kunst , ge-weldig -_-

Ga je geld beter besteden!

goldrush uit Dokkum

 

lol

witteroos uit Harkema

 


De hele "Drachtservaart" wordt een 1 april-grap ...............

trijekwat uit Veenwouden

 

Dit is buitengewoon kwetsend voor nabestaanden van slachtoffers door verdrinking. Oude wonden worden weer opengereten door dit gesubsidieerde lolletje!

J-One uit Buitenpost

 

kwetsend vindt k nou weer niet is een mooie grap.. en dat blauwe spuiten is gewoon geld over de balk gooien..

duck uit Rottvalle

 

Wil iedereeen oproepen een protest mail te sturen naar gemeente@smallingerland.nl voorbeeld mail: Geachte heer Fred Veenstra,
Ook in Drachten is armoede. Op de site van Waldnet staan nu al 98 recties van niet blije medeburgers (belastingbetalers) U bent gekozen om verantwoord met het geld van de burgers van smallingerland om te gaan. Wij vragen ons ook af of u zich niet kan verplaatsen in arme mensen. Zou u dat doen, dan zou u nooit zo’n beslissing kunnen & willen nemen.
Hoogachtend,

veenstra1000 uit DRACHTEN

 

Leuk, leuk, mensen waar is jullie gevoel oor humor. Die auto zit bij de €75.000,-- in. Er gebeurt nooit wat in Drachten??? Let op dit is pas het begin. Alles kost geld. Betekend dit dat de gemeente niks meer mag doen??? Drachten kom op, van mij mag het.

tijo uit Opeinde

 

@ veenstra1000
Tekend is dan ook het huis in verval achter het kunstwerk. Treffende compositie van de fotograaf, waarvoor hulde!

J-One uit Buitenpost

 

Beste Veenstra1000, 98 reactie's van niet blije burgers, meestal reageren mensen op dit soort dingen die het er niet mee eens zijn. Mensen die het best vinden of het misschien leuk vinden hoor je niet. Zoals ik al eerder vermelde: alles kost geld, wat je ook doet. Nieuwe woonwijken aanleggen, het centrum opknappen, wegen aanleggen enz. enz. Stilstand is achteruitgang. Het geld wat besteed is voor het blauw verfen komt uit het budget kunst en niet uit het budget armoede bestrijding.

tijo uit Opeinde

 

wat een gezeur over een blauwe straat zeg. niej normaal. ok het is indd geld weg gooien. maar om daar zoon hijsa van te maken sory. besteet je aan dacht ergens anders aan zeg

tjeerdk uit jahaa

 

Even voor de duidelijkheid, de 75000 euro wordt voor de helft gefinancieerd door de gemeente. En al mag 37500 Euro als veel geld klinken voor velen, de drachtstervaart moet toch in het licht gezet worden. Ik denk dat deze actie genoeg stof op heeft doen waaien om als een geslaagde promotieactie betempeld te kunnen worden, en aan de auto te zien, kunnen we nog meer verwachten.

mr uit Drachten

 

@veentra1000, het geld dat aan deze actie wordt besteed komt uit de pot van kunst en cultuur, en zou ook zonder de blauwe straat niet terechtkomen bij Smallingerlanders met een kleine beurs.

Denk er eens bij na dat dit een openbaar kunstobject is, vaak wordt er de voorkeur gegeven aan projecten met een specifiekere doelgroep. Er kan nu gediscuseerd worden of je het wel of niet mooi vindt, maar feit blijft dat het voor iedereen toegankelijk is.

mr uit Drachten

 

@tijo doe je nu zo dom of ben je dat. natuurlijk kost vernieuwing geld. en dat budget kunst komt van belasting, belasting dat in dit geval beter besteed hoort te worden (bijvoorbeeld voor armoede bestrijding) en niet aan het domme blauwe ku(ns)t werk dat ook nog maar eens tijdelijk is.

en de gemeente mag wel iets doen maar laat het dan zinnig zijn.

maarja SMALlingerland (smal staat voor het formaat hersens van de ambtenaren daar)

mr uit 't fean

 

Geachte heer Veenstra1000,

Kunnen mensen,die dit kunstobject wel mooi vinden hun steunmailtjes ook naar het door u opgegeven adres:
gemeente @smallingerland.nl sturen?

age uit Uithuizen

 

bekende, bah, je kunt mijn reactie dom vinden,maar die flauwe opmerking over ambtenaren, vind ik pas echt dom. Ambtenaren (ja echt waar) zijn net mensen zoals jij en ik.

tijo uit Opeinde

 

het klinkt ook flauw tijo maar zo'n idee krijg je wel als je deze actie ziet. als ze echt een gezond verstand hadden gehad hadden ze deze beslissing nooit genomen

tijo uit 't fean

 

Beste bekende uit het fean, het is nou eenmaal zo dat geld verdeeld moet worden over verschillende takken van de gemeente, je kan bij elke uitgave wel gaan roepen dat er mensen zijn die het geld beter kunnen gebruiken maar dat slaat als een tang op een varken. De gemeente heeft meer verantwoordelijkheden dan het zorgen voor arme mensen.

De vaart gaat zorgen voor meer toerisme in Drachten en hier profiteert iedereen van!
Promotie is dus noodzakelijk.

mr uit Drachten

 

Volgens mij staat de financiële huishouding van Smallingerland net zo hard op instorten als het huis op de achtergrond bij deze foto.

premiumblue uit Tijnje

 

ja dat is wel zo en natuurlijk is geld verdeeld maar om nou zoveel geld aan een tijdelijk kunstwerk uit te geven dat na een tijdje wordt afgegraven is in mijn ogen ZEER onzinnig. had het dan aan een blijvend kunstwerk uitgegeven.

promotie kan ook anders dan geld letterlijk op straat gooien.

premiumblue uit 't fean

 

Zoals ik al zei: 37500€ klinkt als een hoop geld voor veel mensen, maar ik denk dat het een zeer respectabel bedrag is voor een project met een omvang als deze.

mr uit Drachten

 

zo zo, j-one opeens meelevend met verdrinkingslachtoffers?vond je je reactie op de verkrachting niet buitengewoon kwetsend tegenover ,t slachtoffer en natuurlijk de familieleden?

pokemon uit Dokkum

 

het is wachten op het eerste ongeluk door die k** verf geen strepen meer in midden en voor fietspad en na regen ook nog gladder dan zonder verf. is kwestie van tijd of de eerste rode vlekken zitten erop
doet bijna zeer aan de ogen als je erop rijdt alleen al

scudo uit Drachten

 

ik vind het niet zo geld verspilling. Drachten was wel toe aan vernieuwing.

brinkmannetje uit Drachten

 

tsjonge jonge besteed je geld aan iets beters dombo's!!

gl0epster uit Abeltjeshuis

 

@mr smaken verschillen maar ik denk dat de meeste mensen dit veel te duur vinden omdat het maar tijdelijk is, als het een kunstwerk was geweest dat niet na een paar maand gesloopt wordt dan hadden veel mensen er geen problemen mee gehad.

en idd het is wachten op ongelukken nu de bestreping op de weg verdwenen zijn.

gl0epster uit 't fean

 

een goed voorbeeld van geld verspillen

sietse33 uit Dokkum

 

De blauwe straat in Drachten is:

Geld over de balk 70,4%
Lelijk 12,3%
Weet niet 8,2%
Kunst 4,8%
Mooi 4,3%
Aantal stemmen: 2761

2761 stemmen 70.4% is tegen zeg maar.
dat zegt toch genoeg?

nic uit Veenwouden

 

wat is het adres van de voedselbank ook al weer????

pimpernel uit Donkerbroek

 

Mail dan gelijk ook naar gemeente@smallingerland.nl onderstaande:
Met het plaatsen van een auto, schiet de gemeente helemaal een bok, wat denkt u van nabestaanden die dierbaren zijn verloren en die worden geconfronteerd met wat u op het Moleneind heeft gedaan.

Hoogachtend,

pmfrl uit Drachten

 

Tja,nic,over smaken en wansmaken valt best te twisten.
Over enquetes en onderzoeken en resultaten/betekenis daarvan ook.
Ik heb trouwens nooit een vraag gezien,of ik voor of tegen was.
Als u uitgaat van de reacties hier betekent het dus wel dat dit ook de mening is van een vrij groot aantal niet Drachtsters.
Verder is het vaak zo,dat velen hier op Waldnet reageren als ze zich (willen) ergeren,ergens tegen zijn.
Zij die het wel mooi vinden reageren vaak niet.

age uit Uithuizen

 

drachten word knap verneukt zo!!

denk niet dat de volvo 440 dit weekend er nog staat. ze hadden beter die lui van de gemeente blauw kunnen verfen en in smurfenland kunnen stoppen!!!!

booster uit Drachten

 

Ben gisteren nog bij de kijkshop geweest en heb het helemaal niet gezien en dan had ik de goeie bril ook nog op....hmmm..

dotty uit Kootstertille

 

Wat mij opvalt aan de fot is dat de heer Hofstra (zogenaamd kunstenaar) er alles aan doet om niet herkenbaar op de foto te komen. Zou ik ook doen hoor........ als ik mijn handtekening onder dit geldvespillende project moest zetten. Ik hoop dat de kiezers bij de vogende stemronde ook de gemeenteraad van Smallingerland er straks op afrekent. Dit mag toch niet ongestraft blijven ?Er stonden trouwens ook mooie handtekeningen op...... van rubber.Ga zo door en vernietig deze aanfluiting.

wobor uit loane

 

van 37.5000 kunnen veel kinderen van te eten krijgen net als fatsoenlijke kleding voor deze kindertjes die niet vragen om armoede.
had drachten geen voedselbanken? hoe was dat ook alweer..zeemeeuw uit Drogeham

 

Ik geef je gelijk zeemeeuw!
Weg gegooid geld!!
GELD HADDEN ZE BETER KUNNEN BESTEDEN!!
ZONDE!

gm uit Veenwouden

 

De Paassmurfen zullen 2de paasdag ook wel komen..

gaatse uit Drachten

 

nu alle mensen uit smallingerland nog een gratis rondvlucht boven het "water" dan kunnen we lezen wat voor tekst er op gekalkt is

weer uit Drachten

 

@weer,
Dat is niet zo moeilijk te raden hoor... Gezien de mooie heldere blauwe kleur moet er: "KIJLSTRA RIOLERING EN BESTRATING" staan !!

koivu uit Drachten

 

@ Zeemeeuw, Die computer waar je momenteel achter zit heeft ook de nodige centen gekost, als je echt de barmhartige bent zoals je jezelf nu voordoet verkoop je dat ding en stort je alles op giro 555, samen met je televisie en de opbrengst van je auto.

Moraalridder, blegh!

mr uit Drachten

 

ik wil mijn 0,05 cent terug. Ze hadden beter dat huis erachter kunnen slopen dat lijkt nergens naar, Het staat er zo al een paar jaar zo bij. BELACHELIJK

nokko uit Houtigehage

 

het is gewoon dikke geld verneukerij en het domste wat ze kunnen doen is om die ramen in die auto te laten zitten de jeugd die van de kaden afkomen zaterdag 's nachts die zullen er toch wel weer iets mee uitvreten zoals altijd niet slim

drachtsterjongen uit Drachten

 

Petje af voor de gemeente Smallingerland. Velen van ons dachten dat het een 1 april grap was. De grap was dat het niet zo was!Zo halen we toch mooi het landelijke nieuws. Een blokje reclame op televisie kost al gauw een paar pegels meer dan dit heeft gekost.
En die opmerking over de financiën van onze gemeente sloeg al helemaal nergens op. Ik denk dat de veel gemeenten in NL met afgunst naar de boekhouding van onze gemeente kijken.

drank uit Rottevalle

 

hey mr

GET A LIFE !! probeer nou niet onzin te verkopen, lees eens de laaste reacties, schijnt dat het nog veel meer kost dan die 75.000.

any way kunst is kunst maar van dit kunst geld had heel wat betere projecten opgezet kunnen worden !!!

debugdevil uit Kootstertille

 

Er zijn mensen die slecht ter been zijn in Smallingerland, die graag een rollator willen. Die ze vervolgens niet krijgen omdat het te duur is. Maar deze straat blauw verfen voor 75.000e kan wel gewoon door gaan. En werd binnen een week gerealiseerd. Er zijn mensen die het geld wel goed kunnen gebruiken voor, maar nee hoor smallingerland moest zo nodig de straat blauw verfen. Smallingerland ga vooral zo door.

mase uit Buitenpost

 

Aan de bandensporen te zien blijft de straat niet lang blauw,maar is ie in no time weer zwart...Alles voor niks en geld pleite ;-)

heidepiek uit Twijzelerheide

 

@heidepiek


alleen maar goed dat het zwart word

booster uit Drachten

 

ik vind het mooi geworden ! zo dat is gezegd.
en het is geld uit de kunst pot en dat door de regels niet ergens anders voor gebruikt worden dus zeik nou niet over geld verspillen en rolators (ga een kijken bij een verzorgings huis staat waarschijnlijk wel meer als honderd in de kelder om dat iedereen zo nodig een nieuwe wil en geen tweede handsje wat is nou geld verspilling)

maja uit Drachten

 

@ Debugdevil.
Dat je me meteen persoonlijk aanvalt zegt wel genoeg over je niveau, verder raad ik je aan om zelf even beter te lezen.

Er is nergens bericht dat de gemeente Smallingerland 75000€ betaald, er is gezegd dat de kosten (van het hele project) op 75000€ komen, een deel hiervan wordt gefinancieerd door de gemeente, een deel door Windgroep.

Maargoed, jij leest ook maar wat je wil lezen, kan je niks aan doen, begrijpend lezen is blijkbaar niet voor je weg gelegd.

I rest my case

mr uit Grunn

 

zeg wijsneus uit grunn, geld storten op giro 555, en daarna de hoge heren met het gestorte geld er vandoor zien gaan.
had je toch slimmer verwacht mister mr!
of ik barmhartig ben of niet, doet nu niet ter zake. het gaat om gemeentegeld wat verspild wordt. gemeeente geld wat beschikbaar is voor de betreffende gemeente.
en laat daar nu net ook voedselbanken en armoede zitten. lijkt me toch voor de hand dat het geld daar word besteed waar het nodig is. ongeacht welke pot het in zit!!!!!!!!!!!!!!

zeemeeuw uit Drogeham

 

nu vader abraham en zijn smurfen nog is feest klaar nog goedkoper ook hahha

siets uit Drachten

 

een pluimpje voor de jongens met hun snelle wagens .
dat noem ik nu eens kunst .
was een beetje te blauw.

harmiena uit drachten

 

volgens mij is dat vernieling en horen ze dar een boete voor te krijgen hoppa controleren goed voor de staatskas verdient dit object zich zelf terug

dakota uit drachten

 

eindelijk meer blauw op straat

akkrummer uit Akkrum

 

Als we een week of wat verder zijn zullen er wel meerdere personen hun handtekening op dit project hebben gezetet met het profiel van hun autobanden.

fries33 uit de pein

 

Goeie kunst lokt discussie uit, en nou, dat is gelukt.
Maar waar gaat die nou helemaal over?

Aan de andere kant, critici: bedenk dan zelf eens iets beters in plaats van alleen maar af te geven op anderen. Grijze muizen genoeg in dit land.

phlox uit Twijzelerheide

 

Jawel, 1 ding hebben ze voorelkaar gekregen. Iedereen praat er over. En ja, je bent er voor of tegen maar als je op deze site al zoveel reakties krijg hoe is dat dan landelijk. Ik denk dat er veel mensen een kijkje komen nemen en die drinken en eten wel. Achter liggende gedachte misschien? Eerlijk is eerlijk, ik vind het persoonlijk 10x niets.

hfw uit Drachten

 

jild vergriemerij!!

damwaldstertsjuh uit Fryslân

 

Zeemeeuw je valt in herhaling, lees mijn voorgaande reacties.

Verder zijn er vantevoren tests gedaan met de verf, hieruit is gebleken dat de weg er niet gladder door wordt.

mr uit Drachten

 

hoeveel auto's zullen er nog volgen????

fryskecowboy uit Ee

 

wat kost dit allemaal wel niet besteed et aan wat beters als de vaart af is de gehele gemeenteraad erin verzuipen

zwaagwesteinde uit Zwaagwesteinde

 

domme geldverspilling het water komt er vanzelf aan want dit blauw doet je pijn aan de ogen met de zon erop.en ik ben bang als er een fikse regenbui komt is het waarschijnlijk spekglad want daar is niet over na gedacht.

sjoerd57 uit Beetsterzwaag

 

wat een domme geldverspilling

alletiid uit Dokkum

 

ik hoop dat ze trots zijn op hunzelf . Ik heb nog nooit zoveel geld aan zoveel onzinnigheid uitgegeven zien worden.
En als je kijkt hoe het er nu, drie dagen later, al uitziet... één grote burn-out / slip area. Way to go gemeente!

ronald uit Drachten

 


wat gaan ze volgend jaar op de weg spuiten? een spoorbaan? Voor 75.000 had je ook een spoorwegovergang gahad.

ronald uit Drachten

 

ik kan me ook niet aan de indruk ontrekken dat daar binnenkort iemand tegen aan knalt omdat ie dat hele ding niet heeft gezien, en ook niet verwacht had daar.
De openbare weg is geen geschikte ruimte om lollige kunst projecten uit te voeren. Dient geen enkel doel, en kan alleen maar gevaarlijke situaties opleveren. en dat voor maar 75.000

ronald uit Drachten

 

G
e
l
d
v
e
r
s
p
i
l
l
i
n
g

feanatieke uit Buitenpost

 

@ mase; rollators worden dus niet verstrekt door de gemeente maar door de awbz via je ziektekosten verzekeraar.

Ben gister maar even wezen kijken. Die 75.000 hadden ze beter aan mij kunnen geven. Dan had ik het zelf geverfd.

Maar ik moet eerlijk toegeven, ik vind het hartstikke grappig. Ik hoop dat ze meer straten een kleurtje geven, eentje mooi roze, eentje bananen geel, eentje brandweer rood NOT!!!! Maar dan wil ik wel zelf verfen, verdien ik er ook nog wat aan hihihi

fluffy uit Drachten

 

nu is het nog blauw asfalt,over enige tijd water zeggen ze.hebben ze weer een mooi openbaar riool om van alles en nog wat in te kieperen.vroeger moest het dicht vanwege de bende wat het toen was,nou weer met alle geweld open.achja verspilling,maar dat zijn er al zoveel van dit soort projecten.er zullen er vast nog vele volgen.

virtualizer uit Burgum

 

veel mensen komen dus wel kijken
er stonden er zelfs mensen te vissen
ik vind het wel leuk
en het geld moet toch ergens heen er zijn er ook veel die hier weer van profiteren
en leuk tch zo gezellig met elkaar kletsen wat wel leuk is en niet

sapperderflap uit Harkema

 

Zo en allemaal straks zeker op google earth kijken of je het kan vinden. En sorry hoor maar dat nabestaanden hier last van hebben gaat mij even te ver. Moeten alle bomen langs de kant van de weg ook verdwijnen zeker. Het was erg druk langs het Moleneind vandaag. En geweldig een stel jongelui met visnetten en hengels langs de kant van de weg. En iedereen die er langs kwam moest lachen. een vrolijk Drachten zal ik maar zeggen.

laptop uit Drachten

 

iedereen die denkt dat hij of zij het voor de 75.000 zelf had kunnen doen vergist zich lelijk. Je had minstens 3 weken vrij moeten nemen van je baas. dat kost ook wat. Ook diegenen had 4000 liter verf nodig gehad. En hoe had je het willen doen met een rollertje? Ik denk dat we duurder uit geweest waren nu kost het 70 ct per inwoner. Als al die mensen die er tegen zijn nu 70 ct overmaken aan de voedselbank zijn we allemaal tevreden.

laptop uit Drachten

 

Kijk laptop dat bedoel ik nou. Er gebéurt tenminste iets!

phlox uit Twijzelerheide

 

@maja wat je zei: (ga een kijken bij een verzorgings huis staat waarschijnlijk wel meer als honderd in de kelder om dat iedereen zo nodig een nieuwe wil en geen tweede handsje wat is nou geld verspilling)

------

bullshit ik werk bij een verzorgings huis en wij konden het geld ook wel gebruiken praat niet over dingen waar je niks van snapt ;/
ohwja de straat blauw is geldverspilling

remcob uit Drachten

 

Zoals al gezegd is dit maar 70 cent per inwoner of zo.
Hoeveel van de mensen die hier zeuren over geldverspilling hebben niet allerlei prullaria van de Intratuin o.i.d. in hun tuin staan, kijk eens wat dat kost.
Dat geld hadden jullie ook iets nuttigers kunnen besteden.

Smaken verschillen nou eenmaal, echt weer Nederlands om over die paar centjes te zeiken.
Al zie je de waarde er niet van, dan moet je toch toegeven dat een beetje kleur in het straatbeeld van Drachten geen kwaad kan.

phlox uit Twijzelerheide

 

pure geldverspilling, en vooral als het toch maar voor een jaar is. Als ze het straatbeeld van Drachten dan zo willen verbeteren, sloop dan eerst maar die bouwval die daar op de achtergrond staat.
Besteed aub ons belastinggeld nuttig, en niet aan iets wat over een jaar toch alweer verdwenen is.

buitenposter uit buitenpost

 

goed voor het toerisme.
en het centrum.
dit trekt natuurlijk mensen naar drachten.

kdw uit Drachten

 

toch vind ik het beter dat het geld anders besteed werd wat blijvend is.

kdw uit Drachten

 

Dingen die als blijvend bedoeld zijn vergen ook onderhoud, kdw. Dat kost op den duur veel meer, terwijl er op den duur het plezier vanf is omdat men eraan gewend raakt. Wat ook weer een waarde op zich heeft natuurlijk. Denk aan de vijf schoorsteenpijpen van Groningen.
En ergens vind ik het jammer dat er weer figuren zijn die het willen vernielen door bandensporen te trekken, maar aan de andere kant voegt dat ook wel weer wat toe aan het geheel. Dat is hún kunstuiting.

phlox uit Twijzelerheide

 

ik snap er niks van een auto te water maar waar zijn de gewonden en waar is de brandweer en politie die kom ik niet tegen op het plaatje weet dat het niet echt is maar dan ook met zwaailicht
:)

harrit uit Kollum

 

Het is gewoon belachelijk. Het levert allemaal verkeers gevaarlijke situaties op. Zal mij benieuwen wanneer het eerste ongeluk gemeld wordt. Kom uit mijn werk zonet en staan de mensen gewoon midden op de weg foto s te maken. En al die banden sporen al gezien? Slippen maar hoop dat ze straks ook nog zo goed kunnen remmen als er weer een oud mens midden op de weg staat.

okki uit Jubbega

 

sa.......kin de jeugd mar wer wot verniele

ikku uit Damwoude

 

Dat geneuzel ook altijd dat geld nuttig besteed moet worden. Het is nooit goed. Ik vind het project wel wat hebben. Goede zaak dat de gemeente hiervoor zijn nek heeft uitgestoken.

spoek uit De Valom

 

beetje onzin niet maar wel leuk :)
straks plaatsen ze nog een boot in die straat

sharedan uit burgum

 

Gisteren zat de jeugd er aan de kant te vissen met echte hengels en een kratje bier.iedereen claxoneerde,leuk idee,ze hadden ook straal de gek met het blauwe wegdek.De gemeenteambtenaren sporen voor geen meter in Smallingerland.En Bert Middel kan beter ook maar weer opkrassen,want hij past zich goed aan bij de rest,oproerkraaiers daar bij de gemeente.BAH!,geldverspillen,het natuurpad bij de kinderboerderij lag ook al plat,ook rijp voor de nieuwbouw,stel mongolen.

edward uit Eastermar

 

Ik ben eigenlijk wel benieuwd of slechtzienden geen last krijgen van al dat blauw.
er is geen kleurverschil meer namelijk en dat lijkt mij erg lastig voor hen

riemer uit Drachten

 

wat een schril contrast 75000 euro en zie achter de foto het werkelijke gezicht van de gemeente een bouwval achter de auto staat geen gezicht geweldig gemeente

lampie uit Drachten

 

Weten jullie waarom het "kunstwerk "€75.000 moet kosten? Omdat als het weer verwijderd moet worden het moet worden afgevoerd als chemisch afval. Ik dacht dat deze gemeente leergeld had betaald met zijn ATF brand.

grijzebrombeer uit Drachten

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan