22.1 °C

Stekkerdoos oorzaak brand in Burgum

Publicatie: 26 mei 2007, 2.20

 

REACTIES

Tsjaaa..... Ook beetje dom om een droger aan te sluiten op een stekker doos, en die dan ook nog eens opgerold laten...
Hmzzzzz dan vraag je om problemen.

kruppelhintsje uit ******

 

Wat dom juh.

droktemakker uit Grou

 

tsja.. 3 vrouwen :P

binne uit Leeuwarden

 

niet iedereen snapt dat! dus doe normaal met die opmerkingen pfff

ken gebeuren toch of niet

neophyte uit Sumar

 

Stukje vlees erboven, lekker BBQen..

gaatse uit Drachten

 

@kruppelhintsje je kunt gerust een droger op een stekkerdoos aansluiten mits je die dan wel afrold, want zo'n snoer wordt heet van binnen.

gelukkig is het op tijd ontdekt en idd kan gebeuren.

gaatse uit it surhústerfean

 

kan gebeuren

sietse33 uit Dokkum

 

kan gebeuren maar....had voorkomen kunnen worden.verlengsnoeren en stekkerdozen nooit opgerold laten.en al helemaal niet aan een droger omdat die nogal veel wattage trekt.maar een mens kan niet alles weten.deze bewoners hebben erg veel geluk gehad.

virtualizer uit Burgum

 

blondine zeker(en waldnet waar is het gevoel voor humor gebleven, dat dit al niet meer kan dan weet ik het ook niet meer!...dan moet je hem er maar weer snel afgooien)

batman uit Burgum

 

@ binne!
dom praat net jonge!

otsje uit Leeuwarden

 

@bekende: een droger op een stekkerdoos aansluiten blijft niet slim, ook niet als je hem afrolt.
door de meerdere klemcontacten in de leiding (stekkers in contactdozen) creeër je extra overgangsweerstand. Normaal is dat geen probleem, maar doordat een droger veel stroom trekt, moet al die stroom zich door al die contacten 'wurmen'. gevolg is dat op dat punt hitte ontstaat. bij een ideale situatie kan het goed gaan, maar soms zit er oxidatie op de contacten, wat de weerstand nog groter maakt.

peugeot uit kollum

 

ook heb ik wel eens stekkerdozen gezien waar de contacten scheef of misvormd zijn, waar door het contactoppervlak nog kleiner is.
het beste is de stopcont. voor droger en wasmach. zo dicht mogelijk bij de apparaten te plaatsen, en dan uiteraad aansluiten met 3x 2.5 mm2 VD-draad. Een trekschakelaar is nog beter omdat de bedrading dan vast wordt aangesloten.
@neophyte: er mag verwacht worden dat volwassenen weten dat een droger veel stroom verbruikt, en dat verlengsnoeren nooit opgerold mogen

peugeot uit kollum

 

worden gebruikt. er zou eigenlijk op scholen meer aandacht gegeven moeten worden over het veilig gebruiken van electriciteit. misschien gebeurt dat ook wel, tegenwoordig heb je het vak Techniek, wat er in mijn tijd nog niet was.

peugeot uit kollum

 

Een geaarde stekkerdoos is toch niks mis mee?

sytse uit Burgum

 

@sytse de aarde is alleen voor als er kortsluiting ontstaat zodat de stroom uitvalt, maar in dit geval is er sprake van oververhitting want zo'n kabel wordt van binnen heet en kan door oprollen de warmte niet kwijt.

sytse uit it surhústerfean

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan