Account
Logo
Zoeken
0.1 °C

Gemeente zet door met gemeenteontbijt

Publicatie: 20 sep 2008, 12.31

 

REACTIES
mase uit Buitenpost

Alle inwoners? Ik weet van niks. Beetje jammer. Had wel zin gehad in een goed ontbijt, betaald door mijn eigen belasting centen.

mayke uit Buitenpost

Heeft in de feanster en de kollumer gestaan. Volgend jaar even opletten mase.Was erg gezellig en ergggg lekker

zeemeeuw uit Drogeham

ook ik heb geen uitnodiging ontvangen. leuk initiatief zo'n ontbijtje, alleen de jus d'orange smaakt wel erg zuur als het een sigaar uit eigen doos blijkt.

joepie uit burgum

Jullie denken toch niet echt dat de gemeente iedereen een uitnodiging heeft gestuurd. Dan waren ze meteen failiet verklaard als ook nog iedereen was komen opdagen.

advertentie

J-One uit Buitenpost

Iedereen heeft toch of de kollumer of de feanster ontvangen? Dat je die krant niet leest is niet aan de gemeente, ondanks dat er altijd vanuit de gemeente zeer belangrijke informatie in staat. Bijvoorbeeld over die bouwvergunning van je buren...

lino uit Drachten

Leuk om zoiets te organiseren voor de inwoners.
De gemeente laat zien dat ze er voor de burgers zijn. Dat is hier in Drachten wel anders...

geertwilders uit baas syn tiid

Brâne de sinten wer yn de buse??

argumenten uit Drachten

@ lino: o, vertel......

haagster2 uit Houtigehage

@lino ja,noem eens wat voorbeelden?

zeemeeuw uit Drogeham

wel of niet vermeld in de krant, het blijft zure jus d'orange als hij door de burgers zelf betaalt wordt.

J-One uit Buitenpost

@ zeemeeuw, alles wat de gemeente doet wordt betaald door de burger. Sterker nog alles wat iedereen doet wordt betaald door de burger. Zo werkt namelijk de economie. Fabrikanten maken produkten die gekocht worden door de burger, is dat dan ook zuur?

zeemeeuw uit Drogeham

een burger wordt niet verplicht goederen te kopen van een fabrikant, een burger wordt wel verplicht de gemeentelijke lasten te betalen. daarna wordt er geen onderzoek gedaan of de burger wel een ontbijt van eigen geld ziet zitten.
aan de opkomst te zien, wil het gros niet verrast worden met een gekregen ontbijt uit eigen zak.
de gemeente kan beter gemeenschapsgeld gebruiken waar het voor bedoelt is, het verbeteren van de gemeenschap.

J-One uit Buitenpost

Het verbeteren van de gemeenschap gebeurt ook door mensen bijelkaar te brengen, dichterbij de overheid. Maar nee dan geven de mensen niet thuis, wel zeuren over de belastingen, er wordt niets gedaan voor de burgers, lulkoek!

Omdat de gemeente ook zorg draagt voor vele voorzieningen waar inwoners gebruik van (moeten) maken (sport, milieu, enz) vragen ze een bijdrage per inwoner, zodat een ieder gebruik kan maken van deze openbare gelegenheden. Dat je dat niet doet, tsja jammer dan.

zeemeeuw uit Drogeham

dit zijn NUTTELOZE uitgaven, eten is op en het geld is weg.

geef de bevolking iets waar ze allemaal iets BLIJVENDS aan hebben, b.v speeltuintjes voor de kinderen, ouderen voorzieningen waar ze recht op hebben die veelal worden afgeketst.
parkeer gelegenheden daar waar ze nodig zijn en ga zo maar door.

nee, onze gemeente denkt enkele honderden euro's weg te moeten geven aan een ontbijtje. zo maak je je als gemeente erg populair bij de betalende burger.

zeemeeuw uit Drogeham

ben in de gemeente nog geen sportclub/vereniging tegengekomen waar ik geen contributie hoef te betalen, ook heb ik de laatste jaren mijn vuilnis niet gratis op het mileuterrein in lutkepost mogen brengen.

je moet met goed onderbouwde punten komen j-one.

age uit Uithuizen

Als je nou geweest was Zeemeeuwtje,dan had je misschien,na door de zure jus d'orange heen gedronken te hebben,daar wat contacten/afspraken kunnen maken om je ideeen om de bevolking BLIJVENDE voorzieningen te geven door te geven..
Ik denk dat een speeltuintje wel iets meer kost dan zo'n ontbijtje:)
Trouwens,ik vermoed,dat je wel gestemd hebt,op de partij,die vlgs jou het meeste voor de gemeente zou doen?
Dan kun je die partij daar nu toch ook op aanspreken?

zeemeeuw uit Drogeham

age toch, jij als veel wetend persoon zou toch moeten weten dat leuzen als WIJ GAAN IETS VOOR DE BEVOLKING DOEN slechts een wassen neus zijn, partijen roepen wat de inwoner willen horen en eens aan het bewind wordt regelmatig maar weer bewezen dat van de beloften niks wordt waar gemaakt.

vogeltje uit Burgum

Och Zeemeeuwtje, als je erge trek hebt, mag je wel bij ons komen hoor. Deze buurgemeente heeft nog wel iets extra's in kas en daar hoef je niet aan mee te betalen.

age uit Uithuizen

Zeemeeuwtje,ik ben met je eens dat(veel?)politici,als ze eenmaal het pluche van hun kamer/gemeenteraadszetel ruiken en voelen hun achterban en beloften,wel eens vergeten....
Daarom adviseer ik jou om niet aan de zijlijn te blijven mopperen,maar zelf actief te worden!

Ik hoorde ooit van een voetbalclubbestuurder,dat de beste manier om critici te doen zwijgen,was om HEN een plaats in het bestuur te geven:)

honnehok uit Surhuisterveen

ja ja ook J-One wordt betaald door de gemeente.
Dat is ook geld verkwisting, maar ja daar zijn ze goed in daar in Buitenpost.

wobor uit loane

Precies juist wat je zegt honnehok !. Geld verkwisten zijn ze inderdaad goed in bij deze gemeente.
Neem nou het zwembad in Buitenpost, een goed voorbeeld van onbehoorlijk bestuur. Stop het schoolzwemmen en ja hoor ! het zwembad heeft een gigantisch tekort op de begroting.En wie mag dit betalen ? Dezelfde ouders van wie de kinderen geen schoolzwemmen meer krijgen ?? 1 keer raden... Schaam je gemeentebestuur !!

uit 't Surhústerfean

@zeemeeuw dan moet jij ook met goed onderbouwde punten komen want jou reactie van de milieustraat deugt ook niet.

Jij betaalt milieuheffing, maar dat dekt eigenlijk alleen de volledige kosten van je container. Daarom betaal je bij de milieustraat omdat die kosten niet volledig gedekt worden door de milieuheffing.

Tevens die belasting die je betaalt wordt gebruikt voor subsidies aan sportverenigingen. Dat wil dus nog niet zeggen dat het dan meteen gratis is, maar gewoon goedkoper.

age uit Uithuizen

Honnehokje,U klaagde een tijd geleden,dat sommige reageerders, U wilde geen namen noemen..alleen op elkaar spuwen???

Maar vindt u on topic,dat de gemeente gemeenschapsgeld verkwist door J-One te betalen?
U maakt mij wel nieuwsgierig zeg!
Wat weet u meer dan wij?
Heeft u inzicht in de salarissen bij de gemeente?
Weet u vanuit uw ervaring wat J-One doet of niet doet,bv welke uren hij werkt??
U mag reageren hoor,al weet ik datU zich niet tot mijn niveau wilt verlagen...

lino uit Drachten

@ argumenten en haagster2.
Over de voorbeelden, ik denk dat dat wel duidelijk is. Bijvoorbeeld de ''mooie'' blauwe weg. Voor het geld dat dat ze daar in hebben gestoken, hadden ze ook zoiets kunnen organiseren. Maar nee hoor, zo'n weg is mooi en die moet er dan ook komen, aldus de gemeente.

advertentie

haagster2 uit Houtigehage

@lino elke gemeente heeft kunstwerken dus elke gemeente doet aan geld weggooien

trijekwat uit Veenwouden


Zo te zien zijn er toch nog 50 inwoners van Achtkarspelen die de uitnodiging gelezen hebben .....

Was de uitnodiging geplaatst onder de rubriek: SPEUDERS ..... ??

joepie uit Burgum

Ja, en in burgum willen ze de oude melkfabriek in iets omtoveren waar geen mens op zit te wachten. Wat trouwens ook tot niets leid.

honnehok uit Surhuisterveen

Age dat weet ik daarom ook geen antwoord.
J-One weet precies waar het over gaat.
Tot ziens maar weer...........!!!!

J-One uit Buitenpost

Bedankt honnehok voor het compliment, zovaak krijg ik niet te horen dat ik precies weet waar het over gaat.

@ Zeemeeuw, veel geld wat gemeenten moeten uitgeven zijn gericht op specifieke groepen. Hetzij sporters, hetzij sociaal zwakkeren, bijv wvg vervoer en zo zijn er 1000 en 1 regelingen waar je misschien ooit eens beroep op moet doen. Zie het als een spaarpot die ooit eens voor je op de kop gaat. Voor niets gaat de zon op, of je moet een communistisch bestel willen!

J-One uit Buitenpost

@ wobor, terecht wat je hier opmerkt. Niet alle acties vanuit de gemeente zijn natuurlijk goed. Daar worden ook genoeg fouten gemaakt. Maar daarvoor zijn dan 1x de vier jaar gemeenteraadsverkiezingen zodat de zittende partijen of de partijen die verantwoordelijk zijn tot de orde kunt roepen. Dat is de kracht van het democratische bestel, op den duur bepaalt het volk!

@ trijekwat, de hele feanster is een speurder, maar dat is een andere discussie. Stond gewoon op de gemeentepagina.

vogeltje uit Burgum

J-One, als wij aan die spaarpot toe zijn is hij altijd leeg. Zit de spaarpot dan bij J-One in de zak???
Zeg Zeemeeuwtje we ontbijten morgenochtend ook hoor, je bent nog welkom in onze gemeente!!

zeemeeuw uit Drogeham

j-one, als je goed bij de les was, had je ook gezien dat verkiezingen in nederland de reinste flauwe kul zijn.
de bevolking kost partijen, na de verkiezingen willen en kunnen plots enkele partijen niet door 1 deur en moeten we het stellen met partijen die niet gekozen zijn!

was het niet een eerlijke zaak dat de door de bevolking gekozen partijen maar onder elkaar moeten zorgen dat ze samen door 1 deur kunnen?

bedankt voor het aanbod vogeltje. als age ook van de partij is is boukje er ook

J-One uit Buitenpost

Nee zeemeeuw dat zijn ze niet. Het volk kan een verschuiving van de macht veroorzaken. Dat er compromissen moeten worden gesloten bij een kabinetsformatie dat is logisch, dat gebeurt ook in de beste huwelijken.

Het programma is zoals een partij het wil als ze zouden alleen zouden regeren. Gelukkig is dat nooit het geval en moeten partijen in onderhandelingen het beste van hun programma weten binnen te halen en dat gaat soms ten koste van een eerdere belofte. Wat voor staatsvorm wil jij dan?

J-One uit Buitenpost

En trouwens ik meen te weten dat het huidige kabinet een meerderheid heeft. Dus hoezo heeft het NL-volk hier niet voor gekozen? Bij de verkiezingen de twee grootste partijen en nog 1 partij erbij en 80/150 van NL heeft dit kabinet gekozen.

En zo gaat het ook bij de gemeenteraadsverkiezingen, in achtkarspelen 14/21 van de kiezers heeft de huidige wethouders min of meer gekozen.

zeemeeuw uit Drogeham

er worden beloftes gedaan om kiezers binnen te halen j-one, zodra er door zo;n partij gewonnen is hoort zo;n partij de beloftes waar te maken.

niks compromieen sluiten, gewoon waarmaken waar men voor staat.
dit is immers toegezegdt. om op je vergelijking met fabrikanten terug te komen, wanneer men een produkt koopt en dit voldoet niet aan de verwachtingen gaat men hier ook mee terug.
jammer genoeg kan dit niet met landsbestuurders die dingen beloven die niet na gekomen worden.

J-One uit Buitenpost

Sorry Zeemeeuw, maar jij staat nu wel heel ver van de werkelijkheid af. Als er nooit compromissen worden gesloten, komt er nooit iets van de grond. In het gewone bedrijfsleven niet, in dorpen niet en ook niet in de politiek. Je kunt het nooit iedereen naar de zin maken, maar wel zoveel mogelijk.

Blijft mijn vraag nog steeds welk staatsstelsel ambieer jij? Want uit je reacties hou je nogal van het communistische stelsel en dan met name de dictatoriale variant.

age uit Uithuizen

Vraag is Zeemeeuwtje,hoe kun je in ons land,waar gelukkig nooit 1 partij de absolute meerderheid/macht kan krijgen,als partij zoveel mogelijk van je principes/beloftes'verzilveren'?
Mij lijkt meeregeren nog altijd beter dan niks toegeven en in de oppositie belanden.
De SP weet donders goed dat ze zodra ze regeringsverantwoordelijkheid neemt veel stemmen verliest en dus willen ze niet echt meeregeren.
Gelukkig zijn er partijen die weten dat dit land,deze polder ook geregeerd moet worden..

lino uit Drachten

@ haagster2
Daar heb je gelijk in, maar ik doelde meer op het feit dat er (naar mijn mening) te weinig wordt overlegd met de bewoners. Toevallig hadden ze bij Omrop Fryslan een fragment dat over dat park ging, waar ze appartementen willen bouwen. De plannen zijn er wel, maar overleg ook even met de bewoners die daar wonen. De gemeente gaat teveel zijn gang. In het nieuwe plan Vrijburgh is vast nog wel plek. Waarom moet er dan zo'n mooi park worden opgeofferd?

siepkje uit Burgum

Joepie, was die kwekerij in de fabriek van jou ??? Jij hebt toch ook groene vingers??

J-One uit Buitenpost

@ lino, heel vaak zijn er inspraakavonden over grote projecten. Een handjevol burgers vindt het dan de moeite om zich te laten zien en hun mening kenbaar te maken. Maar wanneer het daadwerkelijk de plannen op punt staan te worden gerealiseerd staan er opeens een veelvoud aan mensen er tegen te protesteren. Vaak geven de gemeenten de burgers genoeg mogelijkheden om hun geluid te laten horen, helaas maken te weinig burgers daar gebruik van.

Tsja alleen op verjaardagsfeestjes of in de kroeg...

trijekwat uit Veenwouden


@J-One: Jij doet mij zo denken aan Koddebeier, welke vroeger hier op dit forum zat .........

Koddebeier kwam uit Zwaagwesteinde, maar daarvan kun je ook Outposter maken .......

joepie uit Burgum

Nee siepkje, maar als ik de kans kreeg om iets aan dat afgrijselijke gebouw te doen................................plat met die troep. En een compleet nieuw gebouw voor de jeugd van burgum.

J-One uit Buitenpost

@ trijekwat, die paranoïde complottheoriën op de LC-site beheersen toch wel redelijk je leven hè?

limmes uit Twijzelerheide

goed idee.volgend jaar ben ik van de partij.als iedereen van de gemeente daar nu heen ging kunnen ze hun ei daar kwijt en een verse weer opeten.

jittikpisser uit Twijzelerheide

it is yn elts gefal in ûnderwerp wat in soad reaksjes op ropt.

Dochs mar yn de polityl zeemeeuw. ik wit noch wol in oartij foar dy. (nee fûgeltsje, net reagearje)

zeemeeuw uit Drogeham

welke partij had de jittikpisser voor me in gedachten?

jittikpisser uit Twijzelerheide

FNP

zeemeeuw uit Drogeham

wellicht heb je banden met het fnp jittikpisser, zou hier een plaats voor zeemeeuw zijn? in welke functie jittikpisser?

jittikpisser uit Twijzelerheide

stjoer der marris in mailtsje hinne. Kinst altiten lid wurde
sjoch fnp-achtkarspelen.eu

advertentie

zeemeeuw uit Drogeham

heb even een kijkje genomen jittikpisser, maar dat is niet mijn ding.

het is te overdreven fries allemaal en de koppen staan mij niet aan waarop de partij draait.

vogeltje uit Burgum

Jeetje Jittikpisser, vakantie gehad?? Of was je nog met het ontbijt aan het opruimen?

jittikpisser uit Twijzelerheide

spitich zeemeeuw. Ik hie it gefoel datst der wol bypasse soest. In frou mei pit.

Nee fûgeltsje ik ha net west. Thús is it moarnsmiel dochs lekkerder. Dochs noch in reaksje fan dy. wat moai

rikeltje uit Harkema

lief en aardig doen door zoete broodjes te bakken.pfffffffffffffffffffffffffff

age uit Uithuizen

Nou het gemeenteontbijt heeft in elk geval een paar mooie uitspraken opgeleverd:
'Zoete broodjes bakken'
'Ze kunnen daar hun ei kwijt en een verse weer opeten'
'Als wij aan de spaarpot toe zijn is hij altijd leeg'
'Een gekregen ontbijt uit eigen zak'

Maar de winnaar is ons Zeemeeuwtje met:
'De jus d'orange smaakt wel erg zuur als het een sigaar uit eigen doos blijkt'

zeemeeuw uit Drogeham

kom je de prijs persoonlijk brengen age?
of ga je me hierin tegenvallen? nee toch?

vogeltje uit Burgum

Toch maar niet op de uitnodiging ingaan van Jittikpisser, Zeemeeuw. Kan je beter voor een andere partij kiezen. De partij van Jittikpisser koopt stemmen en wil het niet fries houden. Je bent inderdaad pittig genoeg om je stem te laten horen.

jittikpisser uit Twijzelerheide

dy beskuldiging giet wol fier fûgeltsje. Dat kinst ek net wiermeitsje.

Moast net te fier gean

vogeltje uit Burgum

Het is geen beschuldiging Jittikpisser maar waarheid. Stemmen worden gekocht en het is geen friese partij meer. Even doordenken, misschien valt het kwartje dan bij jou.

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan