15.3 °C

Reactie De Sionsberg over zwarte lijst

Publicatie: 24 okt 2011, 20.55

 

REACTIES

Wij zoeken het wel helemaal uit want er gaat HEEL veel fout bij de ziekehuizen in Nederland,
de doktoren willen allemaal het wiel zelf uitvinden IPV vragen bij iemand die er wel verstand van heeft.
het zijn allemaal PRUTSERS

1488hendrik1488 uit leeuwarden

 

niets op aan te merken dit ziekenhuis,ben er een vaste klant , altijd goed en deskundig geholpen hij verdient het weer om nr 1 een van de lijst te komen,fijn en warm ziekenhuis,spreek als oud medewerker en patient....word er zelfs boos om dat mijn ziekenhuis negatief in het nieuws komt!!!!!!!!!!!!!

doerrak uit blyta

 

Persoonlijk heb ik alleen maar zeer goede ervaringen met dit ziekenhuis.
Kundige en vriendelijke artsen en het verplegend personeel idem dito.
Je wordt hier goed verzorgd en bent geen nummer zoals in die grote ziekenhuizen

marshall uit De Westereen

 

Ach hoe vaak is het MCL wel niet negatief uit enqeutes gekomen dus laat die hendrik maar praten. Na het artikel te hebben gelezen heb ik een heel ander beeld van de gehele situatie en wens de Sionsberg heel veel goeds toe voor nu en in de toekomst. Het zou veel beter zijn, dat als men ziekenhuien toetst dat op 1 van te voren vastgelegd rapport van punten doet en niet dat iedereen maar op eigen houtje dingen de wereld in slingerd die in feite, misschien wel heel anders zijn.

pmfrl uit Drachten

 

Ik vind het sowieso belachelijk dat een kliek als CZ zoveel onrust kan en mag zaaien. Waarom zal een ziekenhuis dat kleiner is (en dus automatisch minder operaties uitvoert) minder goed zijn?
In bepaalde gevallen kan een kleinschalig ziekenhuis zelfs beter funktioneren dan een grootschalig ziekenhuis, simpelweg omdat de lijntjes korter zijn.
Het lijkt me dan ook niet terecht dat dit een maatstaf moet zijn.
Een maatstaf voor goed of fout zou eerder een percentage fouten moeten zijn dan een totaal aantal (dus geslaagde en fout afgelopen behandelingen tezamen)

gogem uit Drachten

 

ook ik heb persoonlijk alleen maar goeie ervaringen met het ziekenhuis. en ik heb ook mogen ervaren dar wanneer er iets mis gaat men dit ook wel durft toe te geven. ik heb ook iets van dat ik eigenlijk boos wordt als men negatief spreekt over de sionsberg. de mentaliteit van de mens is sterk veranderd. vroeger heeft men jaren gestreden om hier een ziekenhuis te krijgen. namen als dr Oosterhuis en dr Notier zijn hiermee onuitwisbaar verbonden.de mensen uit de regio droegen dit initiatief om een ziekenhuis hier te krijgen. er werden allerlei acties bedacht om dit ziekenhuis re realiseren acties als lucifers verkopen enz werden er georganiseerd. Nu zijn er mensen die dit ziekenhuis afkraken en het liever vandaag of morgen zien vertrekken. gelukkig wordt dit ziekenhuis door het overgrote deel van de plaatselijke bevolking op handen gedragen. Vooral de persoonlijke behandeling is hier een groot pluspunt! Ook dit schrijven heeft bij mij veel duidelijk gemaakt!

bas uit dokkum

 

Ben anders kern gezond maar had de afgelopen tijd wat dingen waarvoor ik even naar de sionsberg moest.
Keurig personeel en een keurig ziekenhuis cq behandeling.

gb82 uit driezum

 

allemaal bedangken als lid cz

svisser uit anjum

 

Dank voor de heldere toelichting! Mijn goede ervaringen met De Sionsberg worden hierdoor versterkt!

mara uit Metslawier

 

Ben er paar keer geweest en kan alleen maar zeggen dat ik het jammer vind dat ze zo negatief zijn, kleinschalig ziekenhuis wat duidelijk is vooral voor oudere mensen, vriendelijk personeel en ik heb nog nooit iemand gehoord die het verschrikkelijk vond daar te liggen.

siepkje uit Burgum

 

Keurig ziekenhuis. Niks dan lof voor de medewerkers! Laat ze maar lekker lullen

ariebombarie uit Dokkum

 

heb ook goede ervaring met dit ziekenhuis

staartmees uit Oudwoude

 

zeer goede ervaring met de Sionsberg!.

berbertsje uit Hurdegaryp

 

ik heb er eens een aantal weken gelegen tijdens een verbouwing maar wat ze toen ook allemaal wel niet deden om iedereen naar de zin te maken was echt geweldig!! en elk ziekenhuis heeft wel wat - puntjes maar sionsberg heeft in mijn ogen veel +punten !!

blo uit De Westereen

 

Dit is een betoog om er weer beter van te worden. Het schandaal met de poliklniek hartcardiologie zijn ze alweer vergeten. Nee meneertje, als het bij de een verkeerd kan verkeren, dan is de andere dichtbij. Meedoen aan spelletjes was beter als goede communicatie met colega's.

Ik wens niemand slechts toe en ook wens ik dat sionsberg weer goed op de kaart komt. Maar alle zaken beginnen bij het mannegment en daarna de hoog geplaaste artsen.

Veel succes. Verbeter de wereld maar begin bij u zelf. Ik zal voor u Bidden.

dappered uit Heerenveen

 

Ik heb goede ervaringen in dit ziekenhuis, zowel voor mezelf als voor mijn overleden echtegenoot.
Het is hier klein, maar je wordt hier als mens gezien en behandeld, en niet als nummer zoals veel ziekenhuizen buiten Friesland.
Ik ben blij dat ik niet verzekerd ben via het CZ.

bigmamasan uit dokkum

 

dappered @ ik wil U vragen of U zelf ook persoonlijke ervaringen hebt opgedaan bij de Sionsberg. of is uw opmerking betreffende de hart cardiologie alleen gebaseerd op het geen U uit de media hebt vernomen? Uit het merendeel van de reacties hier kan worden afgeleid dat de Sionsberg hier op handen wordt gedragen. zou dat ook zo zijn geweest als het ziekenhuis echt zo slecht zou functioneren? de reacties van de meeste mensen hier betuigen wel anders. soms bekruipt mij de gedachte dat door het ziekenhuis steeds zo negatief in het nieuws te brengen een strategie is om het straks id maar te laten sluiten? (bezuinigingen)

bas uit dokkum

 

Oeiii bas jij raakt hem wel. Om eerlijk te zeggen, ja ervaring mee. Als er cadiologen werken die maar amper goed nederlands kunnen praten en ook nog een die liever spelletjes speelt op tv dan goed communiceren. Oei oei .

dappered uit Heerenveen

 

dappered@ als dit jou ervaring is en dat geloof ik natuurlijk meteen dan is dat heel erg en behoort daar ook wat tegen gedaan te worden. nu is het zo dat wanneer een arts niet goed nederlands spreekt dat vervelend is maar dat dat niets hoeft af te doen van zijn kundigheid. Ook in andere ziekenhuizen gaat het vaak mis waar was het laatst dat een chrirurg maag operaties deed waar releatief veel mensen door kwamen te overlijden! Hier in Dokkum werken meer dan 400 mensen en dat daar soms een paar tussen zitten die hun werk niet goed doen is heel erg, maar daardoor hoef je niet een heel ziekenhuis in diskrediet te brengen. en dat gebeurt er wel. en doordat er te weinig borstkankeroperaties worden uitgevoerd kun je id niet afleiden dat men dus niet bekwaam genoeg is. het bovenstaande schrijven betuigd het tegendeel. alleen heeft het ziekenhuis hierdoor weer een slechte naam gekregen! is dat terecht? lijkt mij niet!

bas uit dokkum

 

Dappered heeft daar wel een punt natuurlijk als hij het management aanhaalt.Hier begint alle ellende.Ik heb zelf ook prima ervaringen met de Sionsberg, maar als ik zie wat er omloopt aan managers is het vragen om moeilijkheden.Ik kan er lang over uitwijden, maar ik voorspel u dat de Sionsberg de langste tijd heeft bestaan. Wanneer wij als ''klanten'' niet zorgen dat deze dure dames en heren eruit worden gebonjourd kan de tent spoedig worden gesloten en mogen we allemaal naar een andere plek reizen. Artsen veel succes om weer op nummer één te komen.Voor mij staan jullie dat al.

parkiet uit Wierum

 

Hallo,

Ik heb persoonlijk helemaal geen slechte ervaring met de Sionsberg!!
Ben erg blij dat we nog een ziekenhuis in de buurt hebben waar het nog een beetje persoonlijk is!!

Meer kan ik er niet over zeggen:)

Moi

bimmer523i uit Dokkum

 

Wie zit eigenlijk nog bij CZ? Wij gaan de kant van de V.S. waarbij de verzekeringsmaatschappijen gaan bepalen waar je heen mag en waar niet. Ik vind dat niet juist! Er moet in Nederland vrijheid zijn om zelf te kiezen welk ziekenhuis, dokter je wil.

rommie uit De Westereen

 

Dus @dappered op je reaktie van 12.02
Je vaardigheid hangt dus af of je wel of geen nederlands spreekt????
Ik ben nooit in sionsberg geweest, maar die opmerking slaat volgens mij nergens op.

henkie58 uit Drachten

 

Getuigd niet van intellegentie henkie 58. Probeer maar een met iemand te comminuseren als jij met angst en pijn ligt en de mens die jou moet helpen spreekt tegen jou en je verstaat deze niet. Hij kan alles wel willen, maar duidelijkheid staat bovenaan het lijstje van, last hebbende van artsen. je komt om hulp en onduidelijkheid geeft slepende zaken bij tuchtcolleges en voor fam en uiteindelijk de nabestaanden was alles beter geweest als: de arts goed Nederlands spreekt, dus probleem kan uitleggen en bij de dood zijn kop niet als een struisvogel in het zand steekt. Dat doet mensen pijn. Zelf daar meegemaakt, je begrijpt dat gehakkel van irakees en nederlands door elkaar. Dat is voor iedereen onwerkbaar. daarom zijn op bekende vankantieoorden ook nederlandse artsen om rotzooi te voorkomen.

Amen

dappered uit Heerenveen

 

er zijn ook nederlandse artsen die goed nederlands spreken en ook fouten maken, zou jij je daar beter bijvoelen.
Dat heb ik zelf meegemaakt.

henkie58 uit Drachten

 

eerst maar even tellen hoeveel mensen van cz gebruik maken van dit ziekenhuis zijn het er niet veel dan vind ik het maar een vreemde zaak hoe en verzekeringsmaatschappij kan oordelen over dit ziekenhuis zal wel moeten verdwijnen en dan maar maar metzijn allen naar mzl waar je als nummer word bekeken

zeedijk uit ternaard

 

ik heb zelf goede en negatieve dingen meegemaakt in de sionsberg , maar van de negatieve wordt dan gezegd we hebben ons aan het protocol gehouden en het is niet onze schuld.Nou mij zien ze als patient niet meer in dokkum.

weetje uit dokkum

 

heb ook een zeer slechte ervaring met de sionsberg..maar ach, dat is er maar 1 iemand die er werkt, voor de rest altijd prima behandeld daar. ook door de buitenlandse kinderartsen

schaapje uit dokkum

 

overal worden fouten gemaakt,,en met name de graaiers er uit gooien,,en pleiten voor de kleinere ziekenhuizen,moet niet aan zon groot ziekenhuis denken waar je een nr,ben,,das veel te groot,,gewoon politiek spel,,want ze willen natuurlyk de kleinere dicht hebben,,

doortje uit Augustinusga

 

1 irakees op 400 man waar zeuren we over
dan spreek je gewoon engels tegen hem of heb je dat niet op school gehad dappered ?of je vraagt een andere dokter of verpleegkundige of die dat uitlegt aan je
het ziekenhuis is prima mankeert niks aan
het word tijd dat iedereen afscheid neemt van cz
en dappered als je alles goed leest en relativeert
heb je het over 1 irakese dokter die vast meer als jij geleerd heeft dus wie is hier de inboorling

pft uit westereen

 

Mensen ga tiepelen. Niet voor niets is de afdeling cadiologie onder curatele gesteld. En volgens mij is dit nu nog NIET opgeheven. Dat zou dan betekenen dat de heren daar zeer goed werk hebben geleverd.

Nu jullie gaan maar naar de slagers ik ga wel naar een arts.

Verder zal ik voor jullie bidden mijn vrienden.

dappered uit Heerenveen

 

Moedige en inhouidelijke reactie. Velen zouden in stilte wegduiken en hopen dat de storm overwaait. Maar helaas ben ik totaal niet overtuigd, eerder het tegenovergestelde. De chirurgen zeggen dat er geen wetenschappelijk bewijs is voor de norm van minimaal 50 operaties per jaar. Dat is flauwekul, dat is er wel! Hoe durf je als chirurgen op deze wijze de zaak te misleiden?
Om even in vliegtuigtermen te blijven: inderdaad piloten op een verkeersvliegtuig hebben allemaal voldoende ervaring, omdat de branche dat onvoorwaardelijk eist. Chirurgen komen in dit land er blijkbaar nog steeds mee weg hun wetenschappelijke vereniging weg te zetten als onwetenschappelijk. Tijd dat de inspectie eens hard ingrijpt in dit ziekenhuis.

bamford uit Pieterburen

 

Als ik het betoog nog eens overlees, vind ik het alleen maar schandaliger worden. Ze vinden zichzelf "groter dan de rest" vanwege hun persoonlijke benadering. Die is inderdaad uitstekend, maar daar GAAT het nu niet om. Chirurgen in heel Nederland stoppen met bepaalde operaties en laten die over aan grotere ziekenhuizen omdat de patiënt daar ècht beter van wordt. Maar alleen Dokkum is eigenwijs en hamert slechts op die kleinschaligheid, zonder ook maar één keer kritisch naar zichzelf te kijken.

En dat terwijl het bewijs rondom dit falende ziekenhuis zich opstapelt. AD, CZ en afgelopen week ook nog Elsevier, dat Dokkum als één van de allerslechtste ziekenhuizen neerzet. Waarom? Inderdaad vanwege het gebrek aan ervaring. Maar ook omdat het het meest gesloten ziekenhuis van Nederland is. En korte lijnen? O.a. de cardiologen vechten elkaar de tent uit. En de chirurgen leggen de lat voor zichzelf erg laag. Het allerergste wat je als arts kan doen.

bamford uit Pieterburen

 

als we deze discussie over het mcl voeren hoe lang zal deze lijst dan zijn?
jongens jullie hebben het over incidenten,, door de jaren heen heeft de sionsberg een goede naam opgebouwd
onder de meerderheid van de inwoners van n.o friesland
de beste stuurlui staan aan wal, maar meestal zijn ze werkloos en trekken ze van de steun
zonder dalen geen pieken mensen en zonder strijd geen overwinning... amen

pft uit westereen

 

Dappered is gewoon bang dat buitenlandse artsen tot de verkeerde man met baard bidden.

phlox uit Twijzelerheide

 

Het gaat inderdaad om de kwaliteit die geleverd wotdt en niet om de kwantiteit.
Bij CZ heerst een supermarktcultuur. Als klant (lees patiënt)ga ik liever naar de keurslager.

Zelf heb ik recent een borstbesparende operatie ondergaan in Dokkum, nadat bij mij borstkanker was ontdekt.

Ik kan alleen maar vol lof zijn over zowel de begeleiding en over de kwaliteit van de operatie.
Wat een geweldig team daar!!!

Mensen moeten maar eens gaan nadenken of je nog langer bij CZ verzekert wil zijn. Zij zijn degenen die je verplicht je "boodschappen" bij de grootsuper laten doen. Foei CZ, als patiënt wil je gewoon de beste behandeling.

Ik wil ook graag hierbij het team van de Sionsberg nogmaals bedanken voor de fijne en zorgzame behandeling. Ga zo door!

velkers uit Kollumerzwaag

 

Een jaar terug ben ik na ernstige hartklachten prima opgevangen door het team in de Sionsberg.
Ik moest daar 3 weken verblijven door persoonlijke omstandigheden, voordat ik een hartoperatie kon ondergaan. Alle lof voor de kwaliteit van bewaking en geleverde zorg. Ook het sociale aspect en het vertrouwen in het team zijn voor een patiënt van groot belang.

Dat er artsen zijn die iets minder bekwaam in het Nederlands zijn, tja in welk ziekenhuis niet.
Kijk maar eens bij het MCL. Veel van de hartchirurgen daar komen ook uit het buitenland. Allen zeer bekwaam.

Gaat nu een zorgverzekeraar als CZ de Sionsberg afvallen. CZ kijk naar de kwaliteit van de geleverde diensten. Hoe jullie met dit hoog aangeschreven ziekenhuis omgaan zegt meer over jullie. Ik ben ontzettend blij dat ik niet bij jullie ben verzekert!

123roelofv uit Kollumerzwaag

 

Dat de Sionsberg een ziekenhuis is waar je geen nummer bent, maar een mens, is bekend. Dat is ook mijn eigen ervaring. Dat de meerderheid van de reageerders geen slechte ervaring heeft, is ook normaal.

Maar wat mij schokt, is de houding van de chirurgen. Ze leggen de bevindingen van hun eigen wetenschappelijke vereniging schouderophalend naast zich neer. Er is best een kansje dat er met weinig operaties per jaar toch topkwaliteit wordt geleverd. Maar de kans erop is gewoon veel kleiner.

De wet: "zeg piloot, hebt u wel voldoende vlieguren en ervaring? Want anders mag u geen vliegtuig met passagiers meer besturen".
Piloot: "Nee. Maar dat geeft niet. Want wij kennen onze passagiers persoonlijk en we hebben een heel goed team met stewardessen. Die vriendelijkheid, daar zijn we juist heel groot in. En ach, die normen. Dus wij vliegen lekker gewoon door".
Passagier: "Zulke aardige mensen, die piloten en stewardessen! En ik ben nog nooit neergestort, dus wat een gezeur".

bamford uit Pieterburen

 

De enige reacties die er toe doen zijn die van de patiënten zelf. Hun tevredenheid over de behandelingen en de chirurgische ingrepen hebben waarde.

Ik ben van mening dat je de bekwaamheid van de chirurgen niet kunt afmeten aan het aantal keren dat zijn een bepaalde ingreep hebben verricht.
ter vergelijk:
Bij het landelijk gemiddelde blijven bij het verwijderen van borstumoren 10% weefsel achter wat niet geheel schoon is. Bij de chirurgen van de Sionsberg is dit slechts 3,5%.
Juist bij de chirurgen die dergelijke operaties zeer vaak uitvoeren, is de kans op fouten groter.
(het gevaar van seriematig werken)
Eerder werd al het vergelijk gemaakt tussen de keurslager en de supermarkt. Hoe treffend wil je het lezen!

Kortom de kwaliteit hoort gemeten te worden aan de hand van de uitgevoerde verrichtingen.

Reageren zonder zelf ervaring te hebben met dit ziekenhuis, lijkt mij niet zijn plaats.

123roelofv uit Kollumerzwaag

 

Persoonlijk denk ik dat het wel of niet functioneren van artsen of verpleegkundigen van de de Sionsberg aan de orde is in dit verhaal.

Veel belangrijker is dat er een politieke keuze is gemaakt in Den Haag nml. dat verzekeraars eigen criteria mogen verzinnen.

We hebben dit begin jaren zeventig gezien in America met; the Health deal onder Nixon. Tot die tijd had de V.S. het beste systeem ter wereld. Waar deze commercialisering van de gezondheidszorg toe heeft geleid is lijkt me algemeen bekend. Grote gebouwen en hoge inkomens voor de verzekeraars en dekking voor the happy few.

Het commercialiseren van gezondheidszorg is obscene. Ziet u uzelf al onderhandelen met uw arts na een acute hartaanval ?

Tot op heden heeft trouwens maar 1 partij zich druk gemaakt; de SP. Tot nu toe niet mijn partij maar ik denk dat ik bijgeleerd heb

Mensen van de Sionsberg; Jullie zijn keien ga zo door !!

abram uit Dokkum

 

Hier een ervaringsdeskundige:
verzekerd bij de CZ, borstkankerpatient en onder behandeling in Dokkum.De gevolgen voor mij zijn nu dat ik vanaf 2012 maar 75% vergoed krijg van de CZ mocht ik besluiten mijn behandeling bij de Sionberg door te zetten en niet naar MCL te gaan.

Ik wil als patient zelf kiezen waar ik mij laat behandelen, niet mijn zorgverzekeraar.Het gaat niet alleen om het aantal operaties, het gaat ook om het resultaat van die operaties en de hele voor- en nazorg. Daarom heb ik gekozen voor de Sionsberg en niet MCL. Niemand kan mij de garantie geven dat ik het in MCL wel overleef en in Dokkum niet. Dus laat de patient zelf kiezen. het is mijn lijf, mijn ziekte dus ik bepaal in wie ik vertrouwen heb en wie mij behandelt!

Het gaat hier m.i. ook om een finaciele kwestie bij de CZ. Weinig verzekerden in deze regio en straks nog minder, want ik stap over en daarbij een groot deel van mijn familie/kennissen/vrienden ook.

evvdz uit Ballum

 

@Waldnet, is het nu de bedoeling dat bedrijven (Sionsberg is een bedrijf) hier hun eigen nieuwsstuk kunnen schrijven? Hoe onafhankelijk is dit?

Laat de Sionsberg dan in zijn geheel open kaart spelen óók met de klachtenstroom en lopende tuchtzaken.

buurtwacht uit dokkum

 

Mijn ervaringen met die kwakzalvers in de Sionsberg zijn erg slecht. Ik ben er 3x geweest en ik kwam er 3x vandaan met complicaties wegens infectie of een foutje van de chirurg. Familieleden hebben de zelfde ervaring. In het jaarlijkse onderzoek van Elsevier naar de beste ziekenhuizen staat de Sionsberg ook al jaren in het rijtje van slechtste ziekenhuizen.
Gelukkig woon ik tegenwoordig in A'dam, en heb ik de keuze uit 6 ziekenhuizen in de stad (waarvan 2 bezocht en tot nu toe naar volle tevredenheid).
Als ik kanker (of een andere ernstige ziekte) zou hebben, dan wist ik het wel: behandeling bij de beste specialisten (desnoods in het buitenland) en geen Russisch roulette spelen in de Sionsberg.

sietse020 uit Amsterdam

 

Ik geloof best dat er ook goed personeel werkt, en borstkankerzorg is misschien wél goed in de Sionsberg, daar kan ik niet over oordelen.
Wij hebben slechts een paar goede ervaringen met de Sionsberg, verder alleen slechte, op verschillende gebieden namelijk:
Cardiologen, gyneacologen, kinderartsen, een oogarts, een neuroloog, een kno-arts, een internist en een orthopeed.
Met verpleegkundigen ongeveer half-om-half; goede en slechte ervaringen.
De goede ervaringen waren met een chirurg en met een kno-arts.
Foute diagnosen en je kunt gewoon niet met de artsen praten. Ze luisteren niet en zeggen doodleuk dat je niets mag vragen!!!
De klachten over de cardiologen heb ik gemaild aan de Sionsberg, ze beloven een reactie. Maar nooit iets gehoord.....
Ik weet zeker dat er veel klachten zijn, maar daar hoor je nooit iets over, wordt gewoon van tafel geveegd. Positieve reacties, ja die schreeuwen ze graag van de daken. Een goed ziekenhuis neemt klachten toch serieus???

waldnetfan uit Ingwierrum

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan