11.2 °C

Woning brandt af op Wildveld

Publicatie: 26 nov 2011, 8.15

 

REACTIES

Niet best,gelukkig geen gewonden.

Nellie veel sterkte met je gezin,wat een schrik!

1977 uit Drachten

 

wat vreselijk alles in 1 klap weg veel sterkte

fjordlover uit Houtigehage

 

heel veelk sterkte

nokko uit houtigehage

 

voor dit gezin veel sterkte, letterlijk tot de grond toe afgebrand

galopsprong uit Driezum

 

Veel sterkte hoor, verschrikkelijk voor dit gezin!

siepkje uit Burgum

 

Sneu! maar hebben ze het gecontroleerd laten uitbranden?! Op foto 2 zie je de brandweer namelijk nog blussen, en is de voorkant nog redelijk intact. Maar rond foto 15/16/17 zie je ze niet blussen! Desalniettemin zeer jammer.

hin uit Ureterp

 

Verschrikkelijk! Het hele huis, inclusief bezittingen en persoonlijke spullen, is weg, vernietigd. Dit wens je niemand toe.
Sterkte toegewenst voor alle betrokkenen.

hendrikdr88 uit Drachten

 

Wat verschrikkelijk gelukkig geen gewonden. Dit wens je echt niemand toe, de meubels zijn tot daar aan toe maar al je persoonlijke dingen zoals, foto's sieraden en kledding is ook allemaal weg. Heel veel sterkte

amanda666 uit Kootstertille

 

Hin,

Op een gegeven moment blijkt of een woning nog te redden valt of niet. Als het vuur zo snel om zich heen slaat, dan is er geen redden meer aan en heeft blussen weinig zin meer.


Maar dit is echt zwaar klote voor de bewoners. Alles weg... Bezittingen, foto's, herinneringen. Alles is weg.

amanda666 uit Surhuisterveen

 

Vreselijk voor jullie. Maar onthoud altijd. Materiaal is te vervangen, en ook al zijn de persoonlijke bezittingen weg, jullie zijn er nog, en dat is het allerbelangrijkste! Veel sterkte !

regendruppeltje uit Uithuizen

 

Of de fotograaf was te vroeg of de brandweer te laat,ik ben het wel met Hin eens ,je zou zeggen hier klopt iets niet

eksteroog uit Eastermar

 

Als fotograaf was ik er na de brandweer. De tank van de brandweerwagen is eerst leeggespoten. Toen die leeg was werd er gewacht op de watertoevoer uit de brandkraan. Tegelijk is Marum opgeroepen om vanuit de vijver water aan te voeren. Dit duurde een poosje en op dat moment was er geen water en kon er dus niet worden geblust.

gpmvdb uit Surhuisterveen

 

Zo,bekende,ouwe brandweerman ,dus jullie lieten vroeger alles maar wat gecontroleerd uitbranden,ja dat is ook een manier ,lekker makelijk,toch

eksteroog uit Eastermar

 

Eksteroog,

Dat zeg ik niet. Maar ja, jouw leeskunsten laten het wel vaker afweten.

Het enige dat ik zeg is; dat als er niets meer te redden valt, met actief blussen niets meer bereikt kan worden. Dan zal eerder worden getracht om verdere schade aan omliggende zaken te beperken en de woning gecontroleerd uit te laten branden.


Daarbij moet je nooit blind op foto's afgaan. Dat op foto's iets niet te zien is, wil niet zeggen dat er niets wordt gedaan.

Gpmvdb geeft nu een uitleg waarom er tijdelijk weinig werd gedaan. Maar voor hetzefde geld werd er op dat moment wel extra veel ondernomen en was dat gewoon niet op de foto's te zien.

eksteroog uit Surhuisterveen

 

Aanvulling:

Ik heb die boodschap natuurlijk niet met zoveel worden expliciet gemaakt.

Maar een goed verstaander heeft maar een half woord nodig. Of in dit geval gaat het niet om een verstaander, maar een lezer.

eksteroog uit Surhuisterveen

 

Bekende,het zijn niet mijn lees kunsten, maar jou foute beoordeling

en naar het nu blijkt moeten wij jou interpretatie van jou persoonlijk beredeneerd oordeel over de betekenis van jou waarneming wel even heel scherp in de gaten houden ,want jij liet hier wel weer een hele vreemde rook geur achter,toch

eksteroog uit Eastermar

 

De woning gecontroleerd uit te laten branden, is misschien wel het beste, wat heb je eraan met een huis vol water en roet. Ik hoop dat de desbetreffende familie weer iets leuks terug krijgen. Herinneringen krijg je jammer niet weer terug.

banjer uit Kollum

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan