22 °C

Zaak Vaatstra: tientallen tips

Publicatie: 21 mei 2012, 13.51

 

REACTIES

Nu maar hopen dat er juiste en bruikbare tips tussen zitten .

snoopy16 uit Twijzel

 

gelijk dna geven!, iedereen verplicht!!
het zou mooi zijn dat door deze inzichten het oppakken van de dader lukt, maar helaas moet het eerst maar eens zien en dan geloven.., heeft peter r in het programma ook iets gezegd over de naam die achter op de vuuraansteker staat?

hamsterke75 uit droegeham

 

Ja ,ik hoopje ek dat der no ris in goed ein oan komt en dat de dieder oppakt wurdt.As dy de útstjoering ek sjoen hat, lit him dan daliks nei de plysje nstappe, dan is it noch in (lytse) keardel!

stier40 uit Damwâld

 

Hy moat himsels oanjaan.....skilt in protte drokte! In keardel wurd it lykwols nea wèr (@stier40)

papasan uit Surhùsterfean

 

Peter R. zei dat het ondanks de volle maan was het donker. Dat is niet waar het was juist heel licht. Ik weet het voor de volle 1000%

tsjuster uit Twijzelerheide

 

mensen die nu weer over complot theorie gaan zeiken, die moeten ze gelijk aanhouden en DNA laten afstaan. sorry hoor maar naar al die opruierij verhalen ben ik bang dat die mensen er wat mee te maken hebben. of begin ik nu de opruiers op te ruien.

ik moet gewoon eerlijk toegeven, het programma was gisteren goed en leek heel logisch. die verhaal lijnen kloppen stukken beter, dan al die mensen die hier van alles proberen te suggereren.

nog ff en dan roep ik ook DNA verplicht voor heel nederland, maar dat komt dan meer door die complot mensen.

p. de vries goed programma gisteren, de fam vaatstra en betrokkenen, ik hoop dat het nu sneller gaat dan de afgelopen 13 jaar.

wicked112 uit Leeuwarden

 

Als je het vele gepruts van de Nederlandse Politie en openbaar ministerie ziet dan krijgen ze mijn DNA niet. Beetje crimineel mept iemand neer in de gemiddelde bar en neemt wat bloed mee naar z'n volgende kraak/moord en jij moet maar bewijzen dat je daar niet was.

golfcrosser uit Harkema

 

golfcrosser.... het gaat om sperma wat gevonden is

holwerdsuh uit Holwerd

 

@holwerdsuh Eenmaal DNA afgestaan ga je mooi in de landelijke database. Ik heb er weinig vertrouwen in dat er niet een of andere datageile ambtenaar is die alles braaf invoert.

golfcrosser uit Harkema

 

hamsterke 75 uit droegeham ..hoe weet jij dat er een naam achter op die vuuraansteker stond .???

lenie uit zwagerbosch

 

golfcrosser;

heb je wat te verbergen dan?
Zolang jij geen "rare" dingen in je hoofd haalt in de toekomst zou het geen struikelblok moeten zijn als je met je DNA in zo'n database staat.

Zou me niet verbazen als zoiets voor iedereen verplicht wordt in een toekomst.

plofkip uit Drachten

 

Hoop dat de dader snel gepakt mag worden na 13 jaar. Het zal nu wel heet onder de voeten van de dader worden!!

lycass uit opende

 

Ja Hamsterke, welke naam en nee daar is niets over gezegd. Of bedenk je dit nu ineens?

siepkje uit Burgum

 

@lenie uit zwagerbos

wij weten dat er een naam op de aansteker staat omdat we de zaak over het hele internet hebben gevolgd. en dan kom je dit bv ook tegen de aansteker op de foto met een naam:
http://www.kovandijkvertelt.nl/wp-content/uploads/2009/12/aansteker-naam.jpg

wicked112 uit Leeuwarden

 

Wat fijn! Hoop ook bruikbare tips. Hopelijk wordt deze gruwelijke moord eindelijk opgelost!

swaantje uit Eastermar

 

hopen dat de dader er nou snel is, ik heb er alle vertrouwen in. DNA afstaan zou verplicht moeten vind ik, en wie het niet wil heeft denk ik iets op zijn geweten..

heyschatje uit Dokkum

 

wicked bedankt ..nou nog zien wat er staat voor naam ..was immers niks over gezegt daarom mijn vraag aan hamsterke .

lenie uit Zwagerbosch

 

Ja hamsterke..hoe weet jij dat?

chickie25 uit Burgum

 

@chickie25 dat was allang overal bekend als je het vaatstra verhaalhebt gevolgd. Als je dat niet hebt gedaan, moet niet domme vragen gaan stellen. Eerst dingen na kijken en dan eens wat vragen is beter

wicked112 uit Leeuwarden

 

Golfcrosser heeft wel een punt dat dna van jou misbruikt kan worden bij een misdrijf.Iemand met kwade bedoelingen hoeft maar een haar van jou te hebben om jou verdacht te maken bij een misdrijf.Desondanks zou het een zegen zijn als deze verschrikkelijke moord nu eindelijk eens wordt opgelost, wat mij betreft mogen ze dan ook alle mogelijke middelen gebruiken om tot oplossing van de zaak te komen.

samatut uit Buitenpost

 

Wicked ik kan niet alles weten.. en als jij dit een domme vraag vindt,dan vind ik dat dikke prima ....

chickie25 uit Burgum

 

zet um op justitie pakken die gast .......

waldpykje15 uit Damwâld

 

Wat staat daar op die aansteker dan? Jacobus?

smalls uit Burgum

 

@chickie25 uit Burgum je vraagt een vraag die al gesteld is, dus had je even de moeite genomen om alle reacties hier te lezen had je het ook geweten. het is dus niet een domme vraag, maar het is een zinloze vraag.

wicked112 uit Leeuwarden

 

Wat bedoel je daarmee smalls? Wie is Jacobus?

siepkje uit Burgum

 

Ik vraag mij af wat misdadig is als men door het dna wat ik/u/jij afstaat, als hier moorden mee worden opgelost. Ik zou niet eens fam willen die zoiets zou doen. Als ik dat zou weten, bracht ik deze hoogst persoonlijk, desnoods met een jachtgeweer richting het politiebureau. Het is toch van de pot gerukt dat je daar nog aan kan denken. en die daar aan denken, daar ga ik dan ook over twijfelen. Wie niets heeft te verbergen gaat zonder schroom richting de dna bank, en ja als daar jou stuk ellendig fam mee ontmaskert word...hetis niet anders. Wie zijn billen brand.....

dappered uit Heerenveen

 

Er is vast iemand die denk van zo,n aansteker had die ook,maar die durft er niet mee voor de dag te komen, hoop wel dat het snel opgelost word, heeft al veel te lang geduurd

joltje2 uit veenwouden

 

Als je lang genoeg naar een wolk kijkt kan je daar ook overtuigende figuren zien. Ik ben zeer zeker niet overtuigd dat daar daadwerkelijk een naam staat, als ik beide aanstekers naast elkaar zie met de linker rood ingekleurd zie ik een naam. Echter als ik 5 minuten later weer kijk en mijn hand op de linker aansteker leg zie ik op de rechter louter krassen en moet ik mijn hand weghalen om de naam weer te zien.
Ook heel onwaarschijnlijk om zo klein in zo'n miniem hoekje een vreemde naam te krassen.

vogelbekdier uit 't Kret

 

@dappered uit Heerenveen met dna afstaan gaat het niet erom dat je iets hebt te verbergen.het gaat er meer om dat veel mensen al vinden dat justitie teveel van ons heeft. en tot hoever moet je op den duur gaan.

die grens is voor iedereen anders, zo te lezen heb jij daar geen moeite mee en das heel mooi. maar er zijn ook mensen die heel veel waarde hechten aan hun privisie en die niet alles bij justitie willen hebben liggen.

ik vind nog steeds mensen die hier als hartste roepen ik werk mee aan die dna test en ze moeten het verplicht stellen voor iedereen.
de mensen die dat het hardst roepen hadden zich vandaag al moeten melden, om hun dna af te staan. maar dat doen ze ook niet, dus daar heb ik mijn twijfels dan ook weer bij. wel hard roepen om maar goed telijken maar niks doen.

ik roep liever dat ik er niet een grote voorstander van ben, dan dat ik me zo op moet stellen zodat mensen denken dat ik goed ben, maar dan onder tussen niets doe.

wicked112 uit Leeuwarden

 

weet ik niet wie Jacobus is.. Ik lees alleen wat er op die aansteker lijkt te staan..Wat voor naam staat er anders op die aansteker dan??

smalls uit Burgum

 

Mensen hebben hier wel een grenzeloos vertrouwen in onze "wij krijgen de lening aan griekenland met rente terug" overheid.

Wie zegt dat de dna-gegevens alleen gebruikt worden voor het oplossen van misdrijven? Die hele uitzending was een propagandafilm voor een landelijke dna-databank.

Hoe kun je zo naief zijn om te denken dat zo'n schat aan informatie maar voor 1 doel zal worden gebruikt?

swittie uit Snits

 

Wat een geneuzel hierboven allemaal.

Ik vind het fantastisch dat peter r de vries weer nieuw leven in deze zaak geblazen heeft en petje af voor het 3-d team. Veel sterkte voor de betrokkenen bij Marianne, voor hen breekt weer een spannende zware tijd aan.

watisernogwel uit Dokkum

 

Ik kan er niets op zien, doe je dat dan met een programma ofzo? Ik lees alleen Playboy, lijkt me echt zo'n aansteker die je op de kermis kan winnen.

siepkje uit Burgum

 

@siepkje uit Burgum er staat een naam achter op de aansteker gekrast, maar dit is helemaal niet van belang. want de haar die op de aansteker zit is hetzelfde dna als de dna in het sperma. de naam op de aansteker zou een buitenlandse naam zijn volgens sommige bronnen, maar als dat echt zo is? de aansteker is inprincipe helemaal niet van belang, want deze kan ook gewoon van iemand gejat zijn en toen door de dader in het rugzakje van marianne zijn gedaan. het gaat hier meer om de haar op de aansteker.

maar er zijn hier gewoon mensen die in eenkeer ergens wat lezen en dan denken dat ze het hele verhaal kennen, deze mensen moeten een beetje beter hun huiswerk gaan doen voor dat ze beginnen te roepen.

ik wist ook niet veel van de zaak, maar door dit alles heb ik nu heel veel na gelezen. en ben er achter dat er heel veel bullshit verhalen gaan, maar ook een paar hele interessante.

aansteker zelf is dus niet echt heel erg van belang.

wicked112 uit Leeuwarden

 

@ Smalls, ik lees Zac Olis.

vogelbekdier uit 't Kret

 

Wicked,jij zou ook best wel eens een verdachte kunnen zijn,jij gedraagt je als een pyromaan die zijn eigen branden komt bewonderen

wat lees ik hier van jou;

mensen die nu weer over complot theorie gaan zeiken, die moeten ze gelijk aanhouden en DNA laten afstaan.

maar wat doe jij dan zelf,jij wilt de hele kudde schapen naar 1 punt toe drijven en tegenspraak tolereer jij niet

ben je ook nog blank,en je hebt een vuur aansteker ,dan ook maar een dna afnemen

eksteroog uit Eastermar

 

Gewoon iedereen int land DNA afstaan. Laten ze dit maar bij wet regelen. Kunnen dit soort zaken in de toekomst sneller opgelost worden.

gogem uit Drachten

 

@eksteroog uit Eastermar ik heb gewoon de laatste paar dagen mijn huiswerk gedaan, en dat zouden meer mensen gewoon moeten doen.

ik wil wel dna afstaan, maar dan moeten ze het voor heel nederland doen. dan staat iedereen gewoon geregistreerd net als de vinger afdrukken bij je ID-Kaart. ik vind het dan helemaal geen punt om mijn dna af te staan.

ik vind het alleen tegen alle privacy van mensen ingaan, en daar kom ik eerlijk vooruit.

en die tekst over complot theorie ging vooral ook over die mensen die hier de hele dag de site van de klokkenluiders aan het promoten waren.

maar dat heb jij blijkbaar niet mee gekregen, die reclame voor de klokkenluiders zijn met behulp van heel veel mensen en mij en waldnet verwijderd van de site.

site de klokkenl... riep op zoveel mogelijk media waaronder ook waldnet te bestoken met hun complot theorien, en als je je daar ook had ingelezen zou je denk ik ook zeggen dat dat niet deugt.

vandaar

wicked112 uit Leeuwarden

 

Of is de moordenaar toch een blanke en was hij een bekende van marianne en moest ie daarom overgaan tot deze daad.En het lichaam dumpe op die plaats zodat alles wees naar het a.z.c en hij uit beeld bleef ????.Was ie toen mischien taxi chaufeur??
dit was jou reactie @wicked112??.
@speed uit Twijzellerheide als jij vermoedens hebt, die mogelijk wijzen naar een dader. dan moet je dat niet hier roepen, maar bij de politie melden.

of ben je nu gewoon dingen aan het verzinnen, om maar wat sensatie te creeeren. als dat zo is mag je daar wel mee ophouden, want ik denk niet dat dat de bedoeling is.

speed uit Twijzelerheide

 

Laten we hopen dat er in juni zoveel tips en aanwijzingen zijn dat de zaak kan worden opgelost.

DNA afstaan is op zich goed..maar...alles kan tegen je gebruikt worden en worden vervalst. (condoom van iemand anders legen op een slachtoffer b.v. Zeg maar wat. Vind het op zich goed dat je al je vingerafdrukken enzo "inleverd" maar de maar is dat het hopelijk nooit wordt vervalst. En ja DNA mag van mij ook in de databank dacht dat ze dat al deden direct na de geboorte..

Alles kan gewoon vervalst worden of tengen je gebruikt worden helaas..

*De aansteker kan gestolen zijn maar kan ook wel degelijk toch van de dader zijn. De dader kan evt. ook een Europeaan zijn die een shoarmazaak of wat dan ook heeft. Maar ook gewoon een Friese vent..

Ik hoop echt van harte dat het nu opgelost wordt, wat zullen er veel mensen blij zijn. En dat er rust komt.

swaantje uit Eastermar

 

Nooit iets verplichten, alles moet vrijwillig zijn.Verplichting is altijd het begin van alle ellende.Niks tegen DNA onderzoek als het na afloop maar vernietigd wordt.Wie weigert vind ik verdacht. Ik denk zelfs dat de verdachte heeft gereageerd via dit medium...................

prowel uit Drachten

 

er zijn mensen die reageren met diegene die het hardst roepen moeten nu gelijk DNA afstaan zo werkt dat niet er moet eerst toestemming voor gegeven worden anders is het bewijs niet geldig als ze er iets op zouden kunnen vinden en DNA is ook duur onderzoek dus ze zullen niet zo snel DNA afnemen als er nog geen sprake van toestemming dus geld is.

Verder zou er inderdaad duidelijkheid moeten komen of je DNA alleen voor deze zaak gebruikt gaat worden of dat het opgeslagen word ik dnek dat er mensen zijn die dat tegen houdt.

anitafotografie uit Dokkum

 

Inderaad, net of je eventjes naar het bureau gaat met de mededeling hier ben ik dan met m'n DNA. Wicked kan beter zwijgen.....It's a wicked world!

papasan uit Surhuisterveen

 

ik hoop dat ze hem snel pakken de klootzak

burgumse20 uit franeker

 

@Eksteroog, Dacht ik ook al, ik vind wicked ook verdacht met zijn vele en ellenlange reacties!

macanudo uit Drachten

 

Waarom is DNA opslaan van alle Nederlanders hier zo'n heikel punt. Omdat er volgens de geleerden misbruik van kan worden gemaakt en omdat er ingebroken kan worden of gehackt.

Nu dat inbreken: plaats een bunker met 10 meter dikke muren en een deur van 60cm antiraketstaal en dan ben je daar wel voor 99,99999% zeker van dat inbrken niet gebeurt.

Dat hacken: is een punt waarbij iedereen er van uitgaat dat de computers op het netwerk aan gesloten moet worden. Dit is niet nodig. Als via een stick erop zetten en de stick gelijk in een verbrandingsovertje gooien.

Tie vaste medewerkers die daar alleen maar bij kunnen komen. Mocht er iets uitlekken dan behoeven ze maar tien te onderzoeken.

Zo moeilijk is het niet: maar de grote meneren hebben zelf teveel op hun kerfstok, daarom willen die er niet aan, hun indentiteit komt in het geding.

DNA opslaan van alle Nederlanders en direct van af de geboorte afnemen. net als met de hielprik.

dappered uit Heerenveen

 

De amateurspeurders zijn al weer actief?

Wicked Holmes beschouwt het alles lezen over deze trieste zaak als een soort huiswerk,dat iedereen zou moeten doen?? en hoopt door reduceren en logisch denken over de aansteker de zaak op te lossen?

Miss Macanudo Marple en Eksteroog Poirot zijn al bij de politie geweest om daar te vertellen,dat ze Wicked met zijn vele ellenlange reacties zeer verdacht vinden?

Wat zal de politie blij zijn met jullie gouden tip!

age uit uithuizen

 

@age had je eerder online geweest had je beter geweten. Och en als dat jullie pleziert, dan moet je dat doen.
De waldnet redactie weet wel wat hier gisteren eerst gebeurde, misschien heb ik me laten opnaaien, maar dat komt omdat hier mensen zijn die het ook allemaal beter weten. Maar goed joh succez met alles. Ga lekker klokkenluider aanhanger worden. Dan hou ik me liever aan de justitie theory....
Gegroet.

wicked112 uit Leeuwarden

 

ach niet eens heel friesland hoeft dna af te staan:D het hoeft maar een verre neef of oom te zijn en ik weet bijna zeker dat er zeker 1 is van de fammilie van de dader die dna afgestaan heeft 100% zeker want heel de bevolking uit de hoek zwwesteinde leeft mee met de fammilie vaatstra dus dader meld je nu maar vrijwillig want mischien heb je inmiddels wel zelf kinderen en je wilt toch niet dat zei zien hoe je opgepakt word whoeiiiii toppie werl 3d team!

prettiggestoord uit kootstertille

 

Als jij echt je huiswerk goed had gedaan Wicked,had je hier on line ook kunnen lezen,dat ik een paar keer TEGEN de reacties van die Klokkenluiders Cornelia en Margreeth heb gereageerd.

Ik hoop dat evt via nieuwe DNA onderzoeken de dader alsnog gevonden wordt en tips aan de politie doorgeven lijkt me beter dan hier de wijsneus speurders uit te hangen en allerlei theorieen van komplotten tot zelfs verdachtmakingen te verkondigen.

age uit uithuizen

 

Wicked, Als jij je huiswerk goed had gedaan had je ook kunnen weten dat er in het onderzoek van dze zaak veel fouten zijn gemaakt!

Voor de rest ga ik hier verder niet op in, maar hoop voor de familie dat de dader alsnog opgepakt wordt!

@Age De politie vond mijn tip zeer waardevol en is aan een uitgebreid onderzoek begonnen:) Whahahaha

macanudo uit Drachten

 

Macanudo,met jouw middelste zin ben ik het helemaal eens en ik zal hier ook niet verder reageren,want dat zou ook speculeren op afstand zijn.

Tenslotte,ik begrijp en deel zelfs de bezwaren,die sommigen hebben tegen het verzamelen van DNA materiaal,maar ik vraag me wel af of zij die nu bezwaar maken dat ook zouden doen als het om hun kind zou gaan...als slachtoffer?

age uit uithuizen

 

Als justitie en Peter R de Vries niet meer praten over de letters op de aansteker zullen ze daar wel een reden voor hebben. Weet iemand wat de letters betekenen trouwens? Iedereen lijkt er van uit te gaan dat het een naam is, maar als je even googled zie je dat za in het pools of servisch voor of door kan zijn. Mischien als kadootje gekregen, dan zou er in het nederlands bijvoorbeeld staan: van .... Maar is dat belangrijk? Een aansteker gaat van de ene persoon naar de ander immers. Het ding kan wel 10 jaar oud zijn en 20 eigenaren gehad hebben. Belangrijker is de haar die ze gevonden hebben, die is van de dader. Een DNA onderzoek opstarten, en dan zeer zorgvuldig werken. Geen haastklus er van maken, met het risico van fouten. Eerst in een straal van 10 kilometer, levert dat niets op dan in een grotere straal zoeken.

ingwierrumer uit Ingwierrum

 

@ingwierrumer uit Ingwierrum dat vond ik dus ook. maar klaar er zijn hier mensen die daar anders over denken. en dat mag. ik laat het erbij

wicked112 uit Leeuwarden

 

Laatste nieuws over de herkomst van de aansteker:
http://www.kovandijkvertelt.nl/2012/05/aansteker-marianne-vaatstra-komt-uit-kroatie/

Bron: kovandijkvertelt.nl.

Ook ik leef met veel vragen, met name de volgende; hoe kun je iemand om het leven brengen wat gepaard gaat met veel bloedverlies, waarbij op de plaats delict het bloed niet terug te vinden is?
Tenslotte: is er ooit wel een reconstructie gemaakt van de laatste uren van Marianne??

pvanmantgum uit Burgum

 

Als iemand al is overleden en je snijdt dan ergens op het lichaam dan zal dat niet zo erg bloeden daar het hart niet meer pompt.

siepkje uit Burgum

 

Die naam is al veel eerder in het nieuws geweest en daar zijn onderzoeken naar gedaan waar peter r de vries toen niks van wou weten... beetje raar als er nieuws is toch??dus nou zag ik foto s van die aansteker en vroeg mij af of hij er nou wel iets van wilde weten..

hamsterke75 uit Drogeham

 

Van alle mannendie waldnet lezen, de ip nummers opvragen , en daarvan dna afstaan, Weet bijna wel zeker dat de dader (als hij uit de buurt komt) ook dit allemaal leest.

visboer uit Gerkesklooster

 

Hamsterke dat kwam door het minuscule haartje dat erin zat, was hetzelfde dna als het sperma,
misschien een domme vraag van mij maar vrouwen dna kunnen ze toch ook wel iets aan zien, verder gaan in familie lijnen bedoel ik dan?
Veel succes 3d team en dat het er nu maar echt uit mag komen!

siepkje uit Burgum

 

siepkje wat voor zin heeft dat volgens jou?? (of ik begrijp je niet)
We zoeken een mannelijke dader en het DNA wordt van vader op zoon gegeven en niet van moeder op zoon.

anitafotografie uit Dokkum

 

Siepkje, ik geloof dat wat ze zoeken in het mannelijke gedeelte van het DNA zit, wat van vader op zoon wordt doorgegeven. Wel weten ze dat de moederkant ook een west-europese kant is, dus misschien dat het handig is, maar ze hebben meer aan mannen die hun DNA afstaan.

strawberry uit Anjum

 

@ anitafotografie je kunt aan dna echt wel zien of iemand de zoon is van een bepaalde vrouw. Maar ik heb begrepen dat ze alleen mannen gaan oproepen als er een dna onderzoek komt en dat lijkt me ook logisch.
Over de aansteker: ik denk dat het niet belangrijk is wat er nu precies op gekrast is, of waar hij vandaan komt. Veel belangrijker is wie de aansteker het laatst in zijn bezit heeft gehad. Is er nu echt niemand die deze aansteker herkent?
En over het DNA: er is vast wel een risico dat het voor iets anders gebruikt word. Maar het oplossen van deze moord (en andere moorden) vind ik veel belangrijker. Enne, als er iemand weigert, ach dan is er vast wel een ander familielid die meewerkt. Als er van elke familie maar 1 man mee werkt dan kunnen ze al zien dat de dader in die familie zit.
Dus: een groot DNA onderzoek!
Laat weigeraars maar persoonlijk uitleggen aan de Vaatstra's waarom ze weigeren, en wat ze zouden doen als het om hun eigen dochter ging...

ingwierrumer uit Ingwierrum

 

Er heeft wel een vrouw in deze zaak haar dna afgestaan om haar zoon vrij te pleiten

anirahtac uit Drogeham

 

Ok strawberry dan weet ik meer en Anita het was ook een vraag van mij, maar stel deze dader heeft geen mannelijke familie leden(meer) dat kan gebeuren, dan is het misschien wel makkelijk dat er nog dna bij een vrouw kan worden nagekeken.

siepkje uit Burgum

 

Enge gedachte dat dader nog kan wonen in onze buurt.
Deze verkrachter-moordenaar heeft bijna aan overal gedacht,maar deze nieuwe bevinding niet denk ik.
Maar ik vind dat deze nieuws beetje vroeg uitkwam, het had eigenlijk in geheim moet blijven, want dader kan dit meelezen.

ashton uit Kollumerpomp

 

Idd.. een enge gedachte.. Wie weet leest hij mee of reageert ook op waldnet.. brrrr... asshole geef jezelf aan!!!

chickie25 uit Burgum

 

Het gaat om het Y-chromosoom, dat kan niet van een moeder komen (of zus, of tante, enz.) En in de uitzending werd gezegd dat er eerst een grote databank DNA wordt uitgeplozen, als dat nou eerst eens even wordt afgewacht alvorens er wilde speculaties en rare polls worden gemaakt...

maan1 uit Gerkesklooster

 

@ingwierrumer dat weet ik alleen ze kijken naar een bepaald stuk van het dna wat overgegeven word van man op man en inderdaad het zou kunnen dat diegene geen mannelijke familie meer heeft maar die kans is heel klein want ze kunnen het van nogal wat generatie terug vinden dus niet alleen vader broers opa maar ook neef oom enzz

anitafotografie uit Dokkum

 

indd gerkesklooster

anitafotografie uit Dokkum

 

indd gerkesklooster

anitafotografie uit Dokkum

 

Wat zijn er weer veel straatadvocaten aan het schrijven.Ik zou zeggen laat Justie en Politie hun werk doen en hou verder je mond.
Het belangrijkste is nu dat de dader word gepakt.

19lisanne71 uit Nijega

 

sanne 71 ,dat zeg je nou wel,maar de ideeeen ,die de justitie cq politie uit de hoge hoed tovert,dat slaat ook nergens op,bv

dat mariane vrijwillig met dit figuur het weiland in is gelopen,en dat het een bekende van haar geweest moet zijn ,dat is net zo goed natte vingerwerk

dit zou dan de eerste date zijn,dat een meisje midden in de nacht met iemand het weiland in loopt

dan zou zij met haar vrouwelijke intuïtie al lang in de gaten hebben gehad,van hier klopt iets niet,
weg wezen

deze stelling wil er bij mij althans niet in

eksteroog uit Eastermar

 

@eksteroog daar bn ik het niet mt je eens, jij weet niet hoe een meisje van 16 denkt en leuke aandacht krijgt van een jongen/man. Zo zijn er ook loverboys en die krijgen ook alle voor elkaar bij zo'n jong meisje.

amanda666 uit Kootstertille

 

eksteroog@ In welke eeuw leef jij. Je wilt niet weten wat er in deze wereld gebeurt. Weet je wel wat er in de weekenden 's nachts en 's morgens heel vroeg onderweg is naar huis uit de kroeg of disco.
Soms nog jonger dan 16 jaar.

19flierefluiter78 uit Garyp

 

@eksteroog uit Eastermar pas maar op dat ze jouw niet aangeven, want jij gedraagd je nu ook als die pyromaan waar je het overhad. misschien geven macanudo en age of iemand anders jouw ook wel aan bij de politie. want je begint je ook een beetje verdacht te gedragen.

wicked112 uit Leeuwarden

 

"Verbijsterend dat politie en justitie daar nu met geen woord over reppen en die fouten kennelijk liever verborgen houden”, vindt advocaat Job Knoester die Marianne’s vader bijstaat. “Al even absurd is het, dat Peter de Vries jarenlang inzage had in onderzoeksresultaten van politie en justitie, terwijl het OM de ouders al die tijd onwetend hield.”

http://www.telegraaf.nl/binnenland/12189670/__Verbijstering_over_Vaatstra-zaak__.html

tsjuster uit Twijzelerheide

 

Ik heb verscheidene copy-paste reakties gezien die uit het andere artikel kwamen. Maakt verder niet uit. Ik sluit me aan bij de kritische opmerkingen want idd, je zou kunnen zeggen: "Degenen die denken dat hun DNA voor niets anders gebruikt en vervolgens vernietigd gaat worden, zullen vanuit hun denkwijze ook moeten geloven dat Nederland haar geld terugkrijgt van wat ze de Grieken noemen."

Zoals ik al eerder zei: wie zegt mij dat in de (nabije) toekomst er niet een of andere malloot opstapt die met-behulp-van-de-staatsdatabanken eenvoudigweg een groep kan selecteren voor een niet zo fraai einde? Dat is namelijk al eens eerder gebeurd...

De man uit Leeuwarden die zegt dat degenen die hun privacy het hardst verdedigen deze dan maar als eerste kwijt moeten raken moet dan zelf nu maar naar een politieburo gaan om z'n DNA af te staan zodat die in de toekomst gebruikt kan worden om hem op te sporen omdat hij op de verkeerd partij heeft gestemd of zo.

mdread uit Drachten

 

juist ,fliere fluiter,uit welke eeuw kom jij vandaan,zou jij een eind het weiland inlopen ,terwijl je het vandaag de dag het bij wijze van spreken het ook bij haar bij voordeur zou kunnen doen
maar je hoeft je niet te schamen hoor ,dat je nog wat verlegen bent,loop jij dan met je geliefde het weiland ook maar in

Ja wicked,heb je vandaag geen huiswerk,of begin je met je onderzoek al behoorlijk vast te roesten
wicked,jij bent een mee loper

eksteroog uit Eastermar

 

@eksteroog nee joh ik loop niet vast, en ze warenvook super blij met mijn tip toen ik jou naam noemde. Zeker nu met deze uitspraken hier boven.

Ik zit niet vast geroest, maar het is nu wel mooi geweest om hier te reageren en naar rare verhalen van jou te luisteren. Ik zou zeggen drink nog maar een paar, want volgens mij doe je dat aardig veel.

Succes en niet meer tot hier, want je blijft hier maar onnozele onzinbplaatsen . Mzzl

wicked112 uit Leeuwarden

 

wicked ,daar zul jij of ik nooit achter komen,of dit onzin is,maar ik zeg ,dit verhaal wat deze hoge heren nu uit de hoge hoed toveren ,kan gewoon niet kloppen
je gaat niet iemand vermoorden ,simpel om het feit dat zij niet wil,
dit zal wel een moord met voor bedachte rade zijn.

eksteroog uit Eastermar

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan