26.8 °C

Motorrijder rijdt achterop auto

Publicatie: 24 mei 2012, 19.10

 

REACTIES

wer ist geel getekene popke?

mossel uit wierum

 

Het is mij nog steeds een raadsel, waarom men in deze t-splitsing een rotonde heeft aangelegd. Het was ook wachten op het eerste ongeval, de fietsers hebben voorrang, maar ze passeren deze zowel linksom als rechtsom. Waarschijnlijk is dat ook hier gebeurd resultaat een ongeval, de fietser vertrokken en 2 mensen met schade.

pmfrl uit Drachten

 

Afstand houden is overal op de weg gewenst.

costa uit Surhuisterveen

 

Hoe moet je op de rot rotondes waar fietsers voorrang hebben afstand houden, dan staat in heel Drachten alle verkeer vast.

watersnuffel uit Augustinusga

 

@watersnuffel , heb jij je rijbewijs bij de Blue Band gehaald zeker ? Veel goedkoper he ?

snoopy16 uit Twijzel

 

Ik vind het ook onnozel en pure geldverspilling, deze rotonde heeft totaal geen nut, 1 zijweg, waar nooit veel; auto's staan, en waar ook nooit iets gebeurde

pykefanger uit Bombats

 

snap niet waarom er foto's zijn van de voorkant als de motor rijder er achterop is geklapt :P

emprasoforvio uit Drachten

 

De rotonde is daar vermoedelijk aangelegd om de snelheid op de Lauwers naar beneden te brengen. Ook ik vind het een ietwat onoverzichtelijke rotonde, waarbij je inderdaad goed alle kanten moet kijken of er niet een fietser/voetganger aankomt.

schim uit Opeinde

 

Valentino Crossie. Je zult die ziekte maar hebben.

dappered uit Heerenveen

 

Zoals Schim uit Opeinde al aangeeft;die rotonde is er gekomen om de snelheid omlaag te brengen,het zou dan ook geen kwaad kunnen als er bij de ingang naar de Flevo verderop ook eentje aangelegd zou worden,of een andere remmende maatregel.

Wat betreft overzichtelijkheid en dat je op moet letten;ja je moet inderdaad opletten,dat moet je altijd in het verkeer,als je dat doet dan is die rotonde prima overzichtelijk,helemaal niks mis mee.

Als deze motorrijder dat ook had gedaan was er niks gebeurd,maar goed het kan iedereen gebeuren in een fractie van een seconde,je let net even niet op en boem het is al te laat,daarbij hoef je niet eens te snel te rijden,het kan zomaar,dus niet te voorbarig met conclusies,de beste chauffeurs en rijders kan dit gebeuren,ook als je al 30 jaar je rijbewijs hebt.

plofkip uit Drachten

 

Fietsers voorrang op rotonde is sowieso het stomme en onveiligste wat er is.. Vast weer een ambtenaar die dat bedacht heeft, die kunnen niet denken maar wel koffie drinken.

odebruin uit Suwald

 

odebruin uit Suwald: Wat jij nu raaskalkt is onzin, een fietser is net zo goed een verkeersdeelnemer als een auto of motorrijden, Hoe dom ben jij nu. Regels naleven en er gebeurt niets . Ogen goed gebruiken, gebeurt er niets. Het stomste is dat er mensen zoals jij hier over durven schrijven. Die toetsenbord moets gelijk bij dit soort schrijven als die van jou gelijk smelten.

Accepteren dat er Kinderen, oudemensen Jonge mensen fietsers en andere soorten verkeer er zijn.

dappered uit Heerenveen

 

odebruin uit suwald,

het wordt pas onveilig als je niet goed oplet,dat geldt voor beide typen rotondes.
Daar kun je de ambtenaar de schuld niet van geven.
Ik kom regelmatig op deze rotonde,als fietser en automobilist.
Niks op aan te merken,hij is wat mij betreft prima overzichtelijk.

Ten opzichte van de oude situatie is het een aanzienlijke verbetering,in het verleden stond het daar geregeld helemaal vast,vanaf de Flevo tot de BP,en dan schoten de fietsers er zonder pardon tussendoor terwijl je misschien net af wou slaan vanaf de Lauwers richting de Eems en dan kun je als automobilist bovenop de rem terwijl je ook nog een scheldkanonnade van de fietser over je heen krijgt.

Je kunt geen rotonde bedenken waarbij niemand hoeft op te letten en risicovrij is,die bestaat niet.
Bovendien zijn het vaak niet de kinderen van 10 tot 15 jaar die de regels overtreden,eerder 15 tot 25,dus een kwestie van mentaliteit,geen gebrek aan kennis,ze weten de regels best wel.

plofkip uit Drachten

 

hey konde gij die rem nie vinduh ofwa!?

ringdijk9 uit surhuisterveen

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan