Account
Logo
Zoeken
6.7 °C

Rechter houdt rekening met zware sancties CBR

Publicatie: 18 sep 2013, 17.00

 

REACTIES
richard uit Dokkum

Krijg een beetje het idee dat het CBR op de stoel van de rechter is gaan zitten... is PRIMA! Krijgen die hardleerse zuipies tenminste toch eens een echte straf!

scudo uit Drachten

word het dus een nog slapper beleid
DRANK OP = RIJBEWIJS WEG VOOR ALTIJD
enige goede en rechtmatige straf, maar ja meneer de rechter zal zelf ook wel eens met wijntje teveel achter stuur zitten dus zal hem in nederland wel niet worden

thor uit Drachten

Of Cbr of de Rechter maar niet en en want daar schiet niemand iets mee op.

stdcynisch uit Drachten

ik vind het niet zo erg dat het CBR het strafrecht hier rechts inhaalt. Iedereen die er anders over denkt moet misschien dit verhaaltje even doorlezen en vooral niet vergeten naar de datum van het artikel te kijken. http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article10248743.ece/Geen-cel-maar-taakstraf-voor-veroorzaken-ongeluk

advertentie

scudo uit Drachten

taakstraf voor doodrijden onder invloed? kan alleen in nederland, slap juridisch systeem. is in mijn ogen doodslag en als aan mij zou liggen nooit meer op vrije voeten en nog liever doodstraf. dronken achter stuur met telefoon dodolijk ongeluk is wat mij betrefd met voorbedachte rade.

fou uit Uithuizen

Met teveel drank op achter het stuur en dan, i.p.v. schaamte te tonen, zich zielig voordoen voor de rechter (ik voel me toch zo gecriminaliseerd, ach ach)... En dan als klap op de vuurpijl een rechter die zich wel iets kan voorstellen bij de vergelijking van Nederland met een bananenrepubliek... Ga vooral zo door meneer de rechter, dan wordt het hier wel een bananenrepubliek.

snoad uit Drachten

In Nederland hebben we een rechter die iemand veroordeelt en sancties oplegt.
Het lijkt er nu op dat er ergens ambtenaren (CBR) zijn die mensen veroordelen en sancties opleggen.
Zijn we ineens niet een rechtsstaat meer? Dit lijkt toch erg veel op een politiestaat.

crossfreak uit Kollumerpomp

je kan beter iemand neer steken !!!!dan kom je er met een werkstrafje en paar maanden voorwaardelijk vanaf als je een beetje gek gaat doen .

fou uit Uithuizen

@Snoad, in Nederland is afgsproken dat het CBR deze sancties mag opleggen, zie ook http://www.cbr.nl/10871.pp; wat is hier mis mee?
Als iemand alcohol wil nuttigen moet deze persoon van te voren bedenken hoe hij hierna wil reizen.
Ik vind het prima dat het CBR hierbij een rol speelt om te voorkomen dat door alcoholrijders mensen worden doodgereden of een blijvende invaliditeit/ verminking wordt bezorgd.

a3power uit Drachten

Het is gewoon krom dat ook het CBR iemand kan vervolgen middels een educatieve maatregel. Want zo noemen ze dit, terwijl men dit ervaart als een straf. Dit zou iets moeten wezen wat de strafrechter in de hand zou moeten hebben. Deze kijkt tenslotte naar de persoon zelf en houd rekening met de omstandigheden/draagkracht van een "verdachte".
Nederland is idd een rechtstaat en hierin vervolgt een bestuursorgaan iemand.
Het zou toch ook niet best zijn dat wanneer je te hard hebt gereden, een week later een bekeuring van de politie op de mat krijgt en tegelijk geeft je verzekeringsmaatschappij je ook een bekeuring.
Te hard rijden valt ook niet goed te praten en zou je dezelfde reactie kunnen plaatsen als deze hierboven toch ????

@fou....dus jij zou het ook wel kunnen accepteren dat je na te zijn geflits ook nog eens een bekeuring van het CBR zou krijgen ???


MIsschien moet men eerst eens nadenken voordat je je impulsieve meningen die nergens op berustzijn hier neer te kalken.

chemico uit Amsterdam

Het CBR deelt geen bekeuringen uit. De verantwoordelijkheid van het CBR ligt heel anders. Die hebben de verplichting om te garanderen dat het rijbewijs ergens voor staat. Dus dat houdt in dat mensen die voor een rijbewijs in aanmerking komen aan zekere voorwaarden moeten zoals verantwoordelijk met een motorvoertuig om kunnen gaan.

Als je bewijst dat je er dan vervolgens niet mee om kan gaan zal je hard aan de bak moeten dmv cursussen bijvoorbeeld en bezoeken aan de psycholoog dat je het weer aan kan.

Lijkt me allemaal niet meer dan logisch, zeker omdat het ook om mijn, jouw en uw veiligheid gaat.

ambtenaartje uit Lutjerijp

3 strafpunten en dan inleveren en niet weer rijden.

jeangt uit Sumar

spijtig om te zeggen dat de cursus van het CBR ver onder de maat is. Je betaalt 800 euro voor een cursus, waarvan ik de waarde niet hoger dan 200 euro inschat. Het is net een uurtje biologieles, over alcohol en het menselijk lichaam.

thor uit Drachten

@ a3power uit Drachten

Ik ben het met jouw eens maar er moet voor worden gewaakt dat er niets bij het OM en de heren rechters op de plank blijft liggen want dan kunnen de Misdadigers nog hun straf ontlopen en dat willen wij niet.

lebaron uit twijzelerheide

De reactie van de mensen die hier voor zijn denken dus dat we geen rechters meer nodig zijn want we hebben politie

donvito uit drachten

weet dat het niet kan met drank op rijden maar je word nog harder gestraft dan iemand die een heeft dood gereden.of een andere zware overtreding heeft begaan.die misdrijfen worden zo langzamer hand met een korrel zout genomen. taakstrafje en je bent er van af ze zouden die straffen ook veel harder aan moeten pakken.en niet alleen die gene die een borrel genuttig heeft.en als je bekende nederlander bent dan kom je er wel gemakkelijk van af.slaat nergens meer op in dit land wat al naar de klote gaat met onze regeering.laten we wilders maar eens toetreden lijkt me een goed plan.....

siepkje uit Burgum

Je wordt nog harder gestraft dan iemand die

driver uit Uithuizen

Kwestie van lezen, het gaat om mensen die alleen gepakt zijn met drank op. De mensen die hiermee een ongeval veroorzaken, krijgen dus wel een hogere straf. De Ema-cusus is duur, de psychische controle ook, en men heeft een aantekening op het rijbewijs, dus bij iedere staande houding, worden ze direct gecontroleerd. Prima die zware kosten bij die cursus.

juist uit Damwâld

Wanneer gaat het CBR de beurs op? Met zoveel inkomsten moeten ze wel een beursnotering krijgen!

Juist!

stdcynisch uit Drachten

Veel domme mensen hier, ben benieuwd of mensen er nog zo over denken wanneer ze ongewild partij worden in dergelijke ellende. Dan zijn het diezelfde Sjonnies die weer het grootste woord hebben over 'hoogste bomen' en 'nekschoten' Je zou je toch doodschamen voor zoveel domheid.

chemico uit Amsterdam

Ja, echt he?

snor uit Opende

Met drank op rijden is fout.Maar wie doet rechtspaak
CBR of Rechter. Dan is het net of de rechter met zijn gedegen opleiding niks te vertellen heeft. Juist HetCBR

kealleboer uit Lutjebroek

Het is toch de keuze van mensen zelf of ze mee doen aan de educatie van het CBR of niet.
Niet meedoen betekend gewoon niet meer rijden. Als je zo dom ben om mee veel te veel drank op te rijden, ben je gewoon wat extra opleiding nodig. Kun of wil je dat niet betalen, mag niet meer rijden.

chemico uit Amsterdam

@kealleboer: Daar sla je de spijker op zijn kop. Wat een fijn helder geluid uit Lutjebroek.

De cursussen zijn niet als straf bedoelt, maar om mensen bij te leren en ervoor te zorgen dat er genoeg kennis in huis is bij degene die zijn rijbewijs wil. Ik bedoel, je bent je rijbewijs in eerste instantie niet voor niets kwijtgeraakt en hebt bewezen dat je niet met die verantwoordelijkheid om kan gaan.

advertentie

lebaron uit twijzelerheide

zelfs al ben je te voet en je hebt een rijbewijs kun je nog op een ema cursus. Het gaat er niet om of je met drank op achter het stuur kruipt maar het gaat erom of een agent met mandaad denkt dat hij melding moet maken levensgevaarlijk veroordelen zonder rechter

a3power uit Drachten

Deze reacties komen ook waarschijnlijk weer van die typische mensen die ooit eens gestopt zijn met roken en er daarna ineens 200% tegen zijn.

stdcynisch uit Drachten

Probeer je nu te zeggen dat jij zo'n Sjonnie bent voor wie die cursussen eigenlijk in het leven geroepen zijn en dat die regelgeving je daarom niet zo goed past a3power?

qqqqqqqqqq uit trieme

Allemaal commentaar. Totdat iemand je kind doorrijdt , dan vinden we alle strenge maatregelen prima. Volgens mij kan het heel simpel. Met drank op achter het stuur. Rijbewijs kwijt en opnieuw examen doen en alle maatregel van het cbr, kunnen trouwens ook als standaard bij elk vonnis opgelegd worden.

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan