Doorstart Siton, vestiging Buitenpost sluit
Publicatie: maandag 19 januari
Reacties
Onzin dit was al eerder bekend, misschien moet de redactie wat meer het nieuws volgen.
Ha ha, waarom staat nergens hoeveel personeel er op straat staat?
mooi van overtollig personeel en de schulden af, en dan lekker doorgaan, zijn weer veel schuldeisers de dupe
Tsja.. www.waldnet.nl wordt wurd salangsamerhand
www.aldneis.nl
onbekwaam personeel als je belt om info krijg je een broekje aan de lijn die van niks weet net als bij de peugeot dealer in dokkum
Doorstart: Vaak zal men trachten de winstgevende 'kern-onderneming' van de niet-winstgevende takken proberen te scheiden. De curator of bewindvoerder zal trachten de verliesgevende onderdelen af te stoten of te liquideren. Dit kan betekenen dat een deel van de werknemers hun baan verliest. Ook zal met de crediteuren worden onderhandeld, die wellicht genoegen moeten nemen met minder of latere terugbetaling. Voor de onderneming zelf kan hij een reddingsplan in gang zetten, of een nieuwe aandeelhouder proberen te vinden.
Wat denk je wat crediteuren krijgen bij een failliet verklaring pykvanger? En overtollig personeel nekt een bedrijf, daar moet je afcheid van nemen. De Sitongroep is waarschijnlijk te sociaal geweest, en heeft (te) veel personeel aangehouden, ga ze dat maar kwalijk nemen. Verdiep je eerst in een onderwerp....
En de stroop slikkers kunnen zeker blijven.Het is altijd weer de eerlijke kleine man of arbeider die de dure word.En dat doorstard project is een wassen neus.Hier worden ook veel mensen de dupe van .Die nog geld tegoed hebben van de oude siton Te sociaal?Gewoon op de amerikaanse moraal gedraaid .Alleen geld teld. Nog een gezellige avond De Kozak
Een doorstart is nooit een wassen neus, soms wel een bewuste keuze. Maar voor personeel en crediteuren meestal de voordeligste oplossing. Bijeen failliet verklaring staan de crediteuren achter in de rij, en zullen veelal geen geld kunnen innen. Personeel staat bij failliet allemaal op straat. Bijdoorstart hebben crediteuren nog steeds de mogelijkheid iets aan geld te kunnen ontvangen, en een deel van personeel behoud baan. Alleen kan een kind begrijpen datdit meestal uitvoerend personeel is omdat er vaak werk tekort is.Dus " de kleine man " Bedrijven met boventallig personeel zijngeen lang leven beschoren. Ook kozak zou zich kunnen inlezen indeze materie, ervalt genoeg te vinden op internet.
Denkgoedna, begrijp je wel dat de maatschappij betaald. Wij dus. De eigenaren hebben over het algemeen wel goed voor hun zelf gezorgd, die wisten wat er gebeuren zou. Dit is een te makkelijke manier om van overtollig personeel af te komen. De eigenaren hadden ook een sociaal plan op kunnen zetten en op tijd ontslagaanvragen in kunnen dienen. Maar dit is voor deze mensen goedkoper, de panden worden opnieuw verhuurd aan de nieuwe B.V. enzovoort.
Ook logisch, dankzij de rondwegen om Buitenpost valt de Siton (en de winkels) in het niet. Vd Brug was ook genoodzaakt om te verhuizen.
slimme manier om goedkoop van buitenpost af te komen.
Een doorstart is heel mooi, weer een onderneming gered!!
Het goede personeel kan blijven en er zullen ook mensen over zijn die naar huis toe moeten.
zo kan je weer een gezond bedrijf opbouwen.
En bovendien is dit geen ordinaire saneringsronde, het bedrijf is gered door een ander bedrijf dmv een overname.
De oude eigenaar heeft hier geen enkel voordeel bij.
Positief bekijken!!
Pykefanger, een heel verhaal, maar weinig zeggend, men zei.... men zegt zoveel. Natuurlijk wordt er voor en faillisements aanvraag gekeken hoe verder te gaan, het zou van weinig kennis van zaken getuigen dat niet te doen. Bij een doorstart is haast geboden, er werken immers ook mensen die gezinnen moeten onderhouden.en alwer, wie betaald? De crediteuren zul je niet horen klagen bij een doorstart. De kans bij een faillisement nul als het om tegoeden gaat. Ook alle personeel moet van de maatschapij (ons) eten. Dus wat is goedkoper? Bovendien is er altijd de mogelijkheid dat een toeleverancier met een failliet bedrijf mee de afgrond in gaat, en door niet te innen tegoeden ook failliet gaat, nu is die kans kleiner omdat er wel eerst een akkoord moet komen. En "overtollig" personeel? Simpel zat ! Overtollig is niet nodig, dus die moesten sowiso al weg om het bedrijf gezond te maken / houden.
@denkgoedna, in de leeuwarder courant heeft hierover een heel stuk gestaan, waarin de curator het onslagbeleid hekelde, en dat het tijd werd dat dit makkelijker werd om personeel te ontslaan.
Daar was Siton aan onderuit gegaan zei hij, ook was tevoren al bekend dat er een opvolger was, stond ook duidelijk in de krant. Was een leugen dt Siton geen ovetollig personeel kwijt kon, want het was niet aangevraagd!
Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.
Inloggen
Nog geen account? Meld je gratis aan