11.2 °C

Rotonde De Centrale As bij Dokkum

Publicatie: 19 aug 2016, 21.15

 

REACTIES

hoeveel van die dingen worden er in totaal geplaatst?

hyper7 uit Hurdegaryp

 

Niets geleerd van dat klereding bij Joure?

zge uit Drachten

 

Onderhand net een achtbaan om thuis te komen met al tig van die rotondes te draaien

oane79 uit Damwâld

 

ideaal voor de vrachtwagen chauffeur. bij het opnieuw optrekken van een beladen vrachtwagen kan het verbruik om van 0 weer op 80 te komen stijgen tot 5:1 wat uiteindelijk het gemiddelde verbruik van een truck dan bij een weg met veel rotondes terug brengt naar 1: 1.5. lekker milieu vriendelijk die rotondes en ook ideaal voor nooddiensten die niet kunnen doorrijden doordat ze telkens moeten afremmen voor rotondes. bij kruispunten kunnen ze immers doorrijden op hoog tempo en dat lukt niet bij rotondes. Hier wordt totaal geen rekening mee gehouden.

hyper7 uit Hurdegaryp

 

dat zeg ik gamma

diuwer uit Boornbergum

 

Die verrekte rotondes word ik inderdaad ook gek van op de weg van kootstertille naar drachten. Wat een ellende. Geef mij de betonweg maar weer terug.

krektwat uit Burgum

 

Hoeveel zware ongelukken vinden er plaats op een rotonde, en hoeveel bij een gewone kruising? Zoek maar eens op, bij bijv. Afslag harkema, of bij afslag wyldpead - n355.

En om de verkeersdrukte op de rotonde Joure te vergelijken met Dokkum.... Wahahahahahaha

maf uit Jistrum

 

En zo zijn overal voor- en nadelen op te bedenken. Maar wat men ook doet of bedenkt, het is toch nooit goed. Voor vrachtwagens is het niet erg dat er rotondes zijn, want het gros zijn polen, die toch al onder de ritprijs rijden. En stoplichten... Daar hadden we onze buik ook al meer dan vol van. Kijk maar naar Burgum. En het millieu-aspect? We rijden over 5 jaar allemaal electrisch.. Waarvoor de stroom weer moet worden opgewekt met grote energiecentrales... Dit omdat een aantal weer geen molens willen etc. Dus dat is en blijft toch een wasse neus.

Lekker rijden straks over de nieuwe as, en neit zoezen!

pcrep uit De pein

 

Ik sluit me met het bovenstaande aan. Per saldo wordt het wegennet in Fryslan stukken beter langzamerhand. Er zullen altijd mensen blijven zeuren over tijden van toen en de Boerenkar met houten wielen van vroeger. Leve 2016!

dongeradeel uit Drachten

 

ik sluit me volledig bij maf uit jistrum aan

peerke2 uit Eastermar

 

Stoplichten zijn pas erg, en dan gaan ze bij de rondweg van Hurdegaryp nog meer plaatsen. Terwijl dat traject steeds drukker wordt. Dat is pas gek?

rommie uit De Westereen

 

Jullie snappen er niks van. Deze brug moet hoger om de waterrecreant te lokken. Trouwens: Waarom kon de as niet WESTELIJK van de eendenkooi langs? Had veel asfalt en rotondes gescheeld en de nieuwe brug over de Trekvaart had ook niet gehoeven...... ZOVEEL nieuwe bedrijven zullen er nu ook weer niet naar het GELDVERSLINDENDE Dokkum toe komen.....

walders uit Damwâld

 

Misschien met een hoop fantasie, maar ik zie hier geen rotonde.

Juist.

juist uit Damwâld

 


Een "Shared space"-plein was beter geweest ............

wijzer uit Feanwâlden

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan