18 °C

Raad positief over snelvaren Bergumermeer

Publicatie: 19 mei 2017, 9.55

 

REACTIES

snelvaren ....
nooit doorlaten gaan ,dan zijn de vogels en vissen verdwenen
resultaat het burgumemeer zal een algenbak worden

ljip uit Burgum

 

Dan is het gedaan met de relatieve rust op camping de Lits. Jammer hoor, maar het is nog niet te laat om dit plan af te blazen!

kadoenzo uit Drachten

 

hoe noemen we dat ook al weer leven en laten leven iedereen wat van het meer en niet alleen de natuur en rust en de vissen en vogels trekken zich er helemaal niets van aan

garelli1972 uit Gytsjerk

 

Voor jaren terug waren ze er aan het water ski

rom33 uit Surhuisterveen

 

Vaag herinner ik mij dat reeds rond 1989 dit een probleem was voor de destijds Rijkspolitie en Tytsjerkstradiel. Grappig. Tot over dertig jaar dan maar weer als deze generatie met pensioen is. Altijd weer die autodrop.

spotvogel uit Twijzelerheide

 

je moet je niet zo druk maken over de natuur die gaat toch kapot de wereld reden we toch niet zo lang we hier nog zijn moeten we genieten en vissers kunnen wel hier in Eernewoude komen vissen

jillus uit Earnewâld

 

Gewoon een cursus aan vast plakken.
'Hoe vaar ik snel over water' Iedereen blij toch?

alziendoog uit Leeuwarden

 


Behoort snelvaren ook al onder de noemer "Recrearatie" ..........?

wijzer uit Feanwâlden

 

het is nog geen 2 jaar geleden toen ik met mn kinderen op het meer voer en een paar van die achterlijke gozers (alcohol denk ik)in een speedboot langs kwamen scheuren (lachend) en vlak bij ons bootje een zwier namen en de golf over de rand van ons bootje sloeg. de boot 10cm water en de kinderen huilen dus toen was het leuke varen voorbij en wij huiswaarts gegaan. ik ben direct in de auto gesprongen en naar die zg. mooie camping aan de overkant gegaan om de daders op te sporen, gelukkig voor hen niet gevonden want geloof me ze hadden het geen van allen ooit meer kunnen doen.
Laat die gasten toch gaan racen op de wijde EE bij Burgum daar wordt een nieuwe recreatie toestand gemaakt daar heeft niemand er last van maar daar is niemand die ze ziet en kunnen ze niemand plagen. Trouwens ik ben ook zeer teleurgesteld in gemeenteraad om een positief advies uit te brengen maar zo gaat dat meestal door mensen achter een bureau bah.

eastlakeman uit Eastermar

 


De BIOVERGISTER aan de Burgumermeer maakt elke recreatie ook al onmogelijk ......

wijzer uit Feanwâlden

 

Eastlakeman, wat heeft jouw verhaal te maken met het feit dat er een stuk komt waar je even kunt kunt waterskien?

groove uit Drachten

 

Dit is een hoax zeker wanneer dit door gaat.

Grove uit drachten Eastlakeman bedoelt duidelijk te maken dat het hier ging om een speedboot die zijn middag met de kinderen heeft vergald.

rom33 uit Surhuisterveen

 

Laten ze de zee maar op gaan te snel varen. Ze zijn altijd zo milieubewust bij gemeente tytsjerksteradiel waarom in deze zaak dan niet??
Straks ook nog een biovergister aan de burgermermar,jaaa..dat is straks goed vertoeven daar.goed bezig gemeente!

lutzen uit Harkema

 

Word weer gezellig op het bergumermeer

prideux uit De Knipe

 

Eastlake man ging uit varen
Met zijn scheepje naar Zuid-Laren
De weg was recht, de weg was krom
Nooit kwam de Eastlake man weerom

E

ambachtschool uit Hantumeruitburen

 

"ambachtschool" dat zegt al genoeg, ik had jou gezicht wel eens willen zien als jij met kids het zelfde was overkomen.
Maar gezien de naam Ambachtschool zal jij het nooit kunnen begrijpen denk ik.

eastlakeman uit Eastermar

 

Jawol jawier jou gas en drink een prottebier

vrijfriesland uit Damwâld

 

Wat voor jeugd heeft er nou speedboten? Hier komen alleen maar sjonnies op af. Het zit er straks vol met dronken 40plussers.

derkosak uit Burgum

 

Dit is geweldig.

De mar is fan

dokterhylkema uit Koatstertille

 

Goed nijs! En it stik wer dan straks hurd faart wurde mei is in moai plak der foar.

bankschroef uit Dokkum

 

@eastlakeman uit Eastermar | 19-05-17 | 19:09

Luister een beste man uit Oostermeer: slechts

ambachtschool uit Hantumeruitburen

 

Veel geld bezitten maakt een mens dom,of is het geleend zoals vaker bij die lui met peperduurspeelgoed..

virtualizer uit Burgum

 

Heel apart dat er nu zoveel tegenstanders reageren. Dit gaat echt reuze meevallen mensen. Bestuurders van een snelle boot moeten tegenwoordig aan allerlei eisen voldoen en een vaarbewijs hebben. De "Sjonnies" waar over gesproken wordt zal dus wel wat meevallen. De boetes op het water zijn enorm, dus evt overtreders leren het snel af. Met oude motoren hard varen kost een vermogen aan brandstof, dat hou je ook geen dagen vol. Nieuwere ,stillere ,zuinige en schone motoren wellicht wel. Die mooie verhalen over zeilbootjes die omver gevaren worden...,volgens mij spreekt men over een "beperkt gebied". En natuurlijk willen de snel vaarders niet naar het Djippe Gat, dooie omgeving daar, geen terrasje in de buurt. Misschien leuk om te zeilen ? Die proef periode van twee jaar, en daarna evalueren, dat is toch redelijk? Laat "ons" voorstanders maar bewijzen dat we geen aso's zijn en het netjes kunnen houden. Maken we er een zootje van?, dan is het duidelijk , en over twee jaar weer afgelopen.

sjerfutburgum uit Burgum

 

Verdeeldheid alom, net als in de raad, al doet de stemming dat niet blijken. Snel varen in de "hoek" waar men het wil. Is dat verstandig? Nee, in beginsel niet. Is het noodzakelijk? nee, in beginsel niet. Zijn er alternatieven? Ja, zat. Dan puur praktisch gedacht. Vanaf de camping naar de Lits, veel kinderen in en op het water, beroepsvisser, zeer ondiep. Na twee jaar is het meer een stuk groter geworden. Kortom, niet handig op de Bergumermeer. Snel varen verspreiden over Friesland, prima. Maar is de Bergumermeer het meest geschikt?

jo1975 uit Sumar

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan