Eerste kievitsei van Achtkarspelen gevonden
Publicatie: donderdag 12 maart
Reacties

Heerlijk zo’n ei


Ik mis een foto van de vinder. Overal zie je een foto van de vinder van het 1e kievitsei, maar hier geen foto van de vinder en de wethouder.


De kievitseieren kunnen zowel warm als koud worden gegeten. Warm: de eieren 5 a 6 minuten koken. Koud: 8 a 10 minuten laten koken.
Roosjes bloemkool, stukjes wortel en de gesneden prei ong. 2 minuten blancheren in kokend water met iets zout. Haal de groenten uit het water, doe ze in een vergiet en spoel zo onder de kraan met koud water goed af. Uit laten lekken.
Salade op smaak brengen met zout, peper, iets olie en azijn.
Een ronde of ovale schaal met de gewassen veldsla bedekken en daarop de groenten leggen. Garneren met karwijzaad en tuinkers.
De eieren erop leggen of er zo uit de hand bij eten.

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.
Inloggen
Nog geen account? Meld je gratis aan