9.8 °C

'Verdrietige' asielzoeker trapt autospiegels kapot

Publicatie: vrijdag 13 mei

 

REACTIES

Zal nou wel een verblijfsvergunning krijgen. Zo sneu all3maal

dr88sucks uit Drachten

 

Terug naar land van herkomst dus.

pd0oyf uit Drachten

Maar zit nog steeds in Nederland..... 🤪

PeterEnZout uit Drachten

 

Wat vreselijk voor hem.. tranen schieten me in de ogen. One way ticket....... opzouten!

Snit uit Feanwâlden

 

Ze hadden hem moeten trappen,maar dan wel meteen het land uit.

victoria uit Dokkum

 

Is toch normaal als je verdriet hebt?

wietkweker uit Wijtgaard

Maar niet normaal als je spul van een ander kapot trapt. Enkeltje taliban

doedeldump uit Kollumerzwaag

Oh dat wist ik niet.

wietkweker uit Wijtgaard

 

En dat soort gasten moeten wij onderhouden.
Knuppel erover, en zonder pardon op het 1e vliegtuig retour afkomst.

Wollie Woes uit Jubbega

 

Een belachelijke boete die toch niet betaald wordt en dan de schade waarvoor de gemeenschap opdraait misschien dat de Taliban hem goed behandeld

himmeldei uit Drachten

 

Weer de typische onderbuik reacties van himmeldei, wollie woes, victoria en anderen. Als het een verdrietige blonde Friese jongen was geweest die dit gedaan had waren de reacties wat empathiser geweest. Maar ja, een asielzoeker hoort hier niet vinden de reageerders in hun doorzonwoningkjes.

Hadewijch uit Wijnjewoude

Logisch, voor tuig en zwakzinnigen die hier zijn geboren uit Nederlandse ouders zijn wij in Nederland verantwoordelijk. Als ze uit een ander land komen hoeven we die zorg er niet bij, dat lossen ze daar maar op. We kunnen niet de probleemgevallen van de halve wereld oplossen hier.

britsumer uit Britsum

Helemaal met je eens britsumer, maar de manier waarop over buitenlanders en asielzoekers gereageerd wordt hier op dit forum is toch behoorlijk rudimentair, xenofobisch en racistisch. En dat is nergens voor nodig!

Hadewijch uit Wijnjewoude

Jo smiete ek gjin goudfisken tusken de haaien wol? Beide kearen binne it fisken mar jo begrype wol wat dr dan bard. Dat is mei de minsk en hun culturen net oars. Gewoan werom nei eigen lân, bouw der wat op ynstee hjir te fernielen.

Dat bin ik uit Anjum

Goh.. Dat ik het nog eens roerend met jou eens zou zijn datbinik..De wonderen zijn de wereld nog niet uit.
Ik moet vaak denken aan de toren van Babel en de daaropvolgende spraakverwarring. God heeft de mens opdracht gegeven zich over de wereld te verspreiden en zich voort te planten. Ieder volkje een eigen plekje, anders krijg je gedoe

BoDuke uit Buitenpost

 

Ik snap het wel, ook mijn gratis geld weg. Jammer dat ze zo’n jongen niet nog een kans geven, mooi bij een autoschade herstel bedrijf.

Huredurefiets uit Dokkum

 

Heeft natuurlijks niks met de islam te maken. Nu dat stuk tuig ook daadwerkelijk uitzetten.

swittie uit Garyp

Was het jouw spiegel swittie, je doet zo boos?

Hadewijch uit Wijnjewoude

Daar hebben we de vijfde collone ook weer.
De laatste zin van dit bericht maakt mij kwaad. Deze onnut hoort in niet in Sneek te zitten maar in Kandahar.

swittie uit Garyp

 

de schade zullen de mensen zelf moeten betalen

nokko22 uit Houtigehage

 

Jammer riemersma en onafhankelijkheidsdenker reageren niet omdat de feiten te overtuigend zijn, om dit soort sneue figuren meteen het land uit te knikkeren. Deze arme jonge was/is verdrietig en daarom slopen we andermans spullen van de auto en als je er iets van zegt ben je een racist en kan iedere Nederlander het ook hebben gedaan...

ambtenaartje uit Lutjerijp

Ach ach...ambtenaartje. Ben ik jouw idool dat je graag een reactie van mij wilt?
HALLO FAN !

riemersma uit Dokkum

Zucht. Diepe zucht. Nog diepere zucht...

BoDuke uit Buitenpost

Amtenaartjeuitlujerijp: IK HEB EEN FAN....Waarom wil je zo graag mijn mening weten fan.

riemersma uit Dokkum

 

Een afgaan, 22 jaar, een kansloze missie. Met deze leeftijd had ik een baan, werkte voor mijn centen. Dit personage teert op de Nederlandse belastingbetaler, hangt rond in een azc en heeft schijt aan de hele wereld. Vertriet ammahoela, kwaad komt eerder. Enkeltje Afgaanistant aanbieden en weg wezen. Ik ben voor helpen in eigen land, of buurland. Niet in Nederland.

devil1 uit Kollum

 

Die slachtoffers die hebben verdriet hun auto word vernield dankzij ???

lagerbier uit Drachten

 

Dan wordt je door de mensen waarvan jij de auto hebt vernield onderhouden.. je bent hier te gast. Je hoort je absoluut niet zo te gedragen, vraag mij af of ze hier wel voor het veilige land komen. Lijkt meer dat ze komen voor het beloofde land met gratis geld, zorg, eten en huis. Zulk gedrag moet niet gepromoot worden, enkeltje Afghanistan en de groeten aan de familie.

datbenikhoor uit Harkema

 

Hadewijch, u woont ws. lekker rustig in Wijnjewouden en vast nog nooit te maken gehad met uitgeprocedeerde jongemannen uit noord Afrika, Irak en/of Afghanistan. Ik wel, jaren lang en ik hekel het asielbeleid van de overheid. De wetten omtrent dit beleid moeten rigoureus worden veranderd zodat deze 'asiel' aanvragers direct op Schiphol worden teruggestuurd naar het land van herkomst, ze maken nl. geen enkele kans op een verblijfsvergunning. Ze veroorzaken overlast in de omgeving waar ze in een azc worden geplaatst, ze kosten de Nederlandse burger indirect handen vol geld én goederen, want ze stelen als de raven. Ik hoop dat het u nu duidelijk is waarom er felle reacties op dit onderwerp zijn gekomen, want deze reacties zijn terecht. Neem maar van mij aan dat u niet bij een azc waar dit soort 'asielzoekers' verblijven, wilt wonen.

Sainabu uit Drachten

Ja Sainabu (heet je echt zo?), nu begrijp ik het helemaal, had daar niet bij stilgestaan. Bedankt!

Hadewijch uit Wijnjewoude

 

hij betalen! waar dat van ? ze hebben geen geld verzuipen het weekbudget en dan weer aankloppen geld is op .moet meer !! stuur de rekening gelijk maar naar de gemeente die moet toch betalen uit eindelijk en die verrekend het wel op 1 of andere manier bij de burgers .dus betaal je het zelf .wat een land .zielig figuur weg er mee. boot retour .

TRANS AM uit Drachten

 

Maar klopt mijn gevoel ook, dat Nederlandse jeugd dit ook in het weekend doet, en ook na een paar glazen bier maar dan eigenlijk zonder redelijke reden, ben ik de enige die dat heeft gezien en gehoord heeft?

petra1970 uit Drachten

Inderdaad petra1970, maar volgens de onderbuik-denkers op dit forum geldt maar één zaak: ‘eigen volk eerst’. In feite zijn ze gewoon bang omdat alles wat van buiten hun dorp of steen komt is bedreigend. Jammer alleen dat ze hier de boventoon voeren, terwijl het maar een minderheid is. De bange minderheid.

Hadewijch uit Wijnjewoude

 

Tja...

rimmersma uit Broek

 

Petra1970, zoals de Slimste mens van Waldnet Eksteroog ooit zei: 'Soks docht us folk net'

ONZE jongeren zuipen niet en zorgen nooit voor overlast.

ONZE jongeren zijn zelfs graag geziene gasten in het buitenland!

Toch ?

En als de Waldnetjeugd zoiets doet, dan is het 'een kwajongensstreek' een incidentje of we zeggen 'We zijn allemaal jong geweest hi hi hi'

Maar als de dader een asielzoeker is......


Vr. gr respect

age uit Rottevalle

helemaal mee eens Age! En hij mag voor mij dit ook betalen of flink wat uren voor werken. Hier mag hij best spijt van hebben en een straf krijgen. Maar als je in Burgum in het azc zit heb je zeker stress. Hier zit je omdat je niet uit de frontlinie in Afghanistan komt en dus uit een veilig gebied. ongeveer dat wij uit Friesland komen en niet uit Utrecht zitten wij veilig en moeten we ons geen zorgen maken. Maar sommige mensen hebben hun hoofd vol van alleen hun zorgen en pleziertjes en hebben niet het vermogen om verder te kijken dan hun eigen leven. Wie zich hier niet in herkent hoeft ook niet te reageren.

petra1970 uit Drachten

Alweer zo'n troela in de overgang met een zorgcomplex. Volgens mij snap jij het begrip afgewezen niet.
Dat betekent dus geen gratis huis, miele en een levenslange uitkering. Maar gewoon terug naar Afghanistan.

swittie uit Garyp

Ach swittie toch, steeds meer mensen zijn het niet met je eens. En die reactie van jou: ‘alweer zo’n troela in de overgang met een zorgcomplex’. Je bevestigt jezelf in je commentaren, je bent inderdaad een vrouwonvriendelijke, xenofobe, domme man. Gelukkig ben je een minderheid, sukkeltje.

Hadewijch uit Wijnjewoude

Spijtig om te horen dat de borderliner uit Wijnjeoude weer een terugval heeft.

swittie uit Garyp

 

Ze kunnen hem beter een trap geven, net als age, riemersma, hadewijch en die domme trut uit Drachten.

Rark Mutte uit Dokkum

 

na sneek? schade terug betalen? van wat? zij mogen toch niet werken? land uit zetten en de nedlandse staat moet voor de schade opkomen

mettimuis uit Drachten

 

Uitgeprocedeerd is uitgeprocedeerd, het is de schuld van het lakse overheidsbeleid. Die laten ze maar rondhangen in plaats van oppakken en linea recta terug te sturen zonder omhaal. Duidelijkheid is alles en daar mankeert het hier aan en Nederland om dat iedere idiiot er wel weer eens iets van moet en wil vinden, waardooor de definitieve uitzetting op de langebaan geschoven wordt met dit soort dingen als gevolg.

Me myself uit Burgum

 

Geweldige reacties Swittie!

Mensen met een andere mening dan de jouwe 'de vijfde colonne, troela in de overgang met een zorgcomplex en borderliner' noemen.

Daarmee zet je met sterke argumenten tegenstanders helemaal vast

Dat niveau kan en wil (bijna) niemand ooit bereiken.

Vr. gr en respect

pst

Rarkmutte dank voor je vriendelijke reactie!
Vrijheid voor JOUW mening he en mensen met een andere mening kunnen ze beter een trap geven..

age uit Rottevalle

Je kunt hier lang en kort over lullen, deze gaan we niet missen. Als ie dit in zijn thuisland doet ligt zijn poot eraf , dan heeft ie echt reden om verdrietig te zijn.

Keessie65 uit Marrum

 

Dr besteane blykber minsken dy't miene dat de gehiele wrâldbefolking gelyk is en/of behannele wurde moast. Jammer foar hjim, dat is net sa en sil nea sa wurde. Probearje jimme marris ús cultuur der mei hinne te nimmen of der in tsjerke as wat dan ek te bouwen, it sil jo rauw opt dakje komme! jammer dat de minsken hjir yn goed lieuwen en betrouwen nog altiid oer harren hinne rinne litte troch 'sulk folk'. Ik freechje my dan ek wolris ôf oft er minsken binne die wier nog nea nei opsporing verzocht sjoen ha.

Dat bin ik uit Anjum

 

Och ik snap wol dat de man net yn beste dwan wie,wa wol nou nei dat lán.
Hja hevve grut gelyk,it isdér net best.

En och in stikken spegeltsje,wa hjirre het nea wat ùtfretten froeger of misskien nog.

Net sa druk oer meitsje,de binne wichtiger saken tint my.

Basicman uit Arum

Tuurlijk basicman er zijn belangrijker zaken,wat dacht je van het asielbeleid.Het hele asielbeleid in dit land loopt volledig uit de klauwen.Ter apel moesten mensen al buiten slapen omdat binnen geen plaats meer was.We slepen uitgeprocedeerde asielzoekers van het eene asiel naar het andere.Waar zijn we mee bezig?We willen migranten hier aan het werk zetten ,terwijl we zelf nog duizenden werklozen hebben.Huisvesting voor deze arbeidsmigranten hebben we niet of in zeer belabberde toestanden.Huizen zijn er niet voor al die migranten ,en eigen mensen staan soms tientallen jaren ingeschreven voordat ze een huis kunnen krijgen.Jongeren wonen soms tot hun dertigste bij hun ouders.

theodorus uit Burgum

 

Dat bin ik, deze site heet Waldnet en gaat over (nieuws) uit de Friese Wouden.

De Fries Wouden hoort bij Nederland en in onze grondwet staat dat ieder die zich in Nederland bevindt in gelijkwaardige omstandigheden recht heeft op een GELIJKWAARDIGE behandeling cq dezelfde rechten en plichten heeft.

Dus autospiegels kapot schoppen mag niet en wordt bestraft en dat geldt voor iedereen wit, getint, zwart, dik, dun, moslim, christen of heiden.

In onze grondwet staat ook dat we vrijheid van godsdienst hebben.
Als een groep moslims een moskee wil dan mag dat in ons land, gelukkig.

Het is niet de schuld van de moslims, dat er in ons land steeds minder mensen naar de kerk gaan!

Fijne zondag, vr. gr. en respect


pst

U had het over Opsporing verzocht?

Kijkt u daarna ook naar Opgelicht?

age uit Rottevalle

Opsporing verzocht,overvallen op winkels,benzine stations ,oude mensen die zich in hun huis veilig zouden moeten voelen worden zwaar mishandeld en beroofd ,meisjes en vrouwen worden lastig gevallen en soms verkracht .Sorry maar veel van deze delicten worden gepleegd door getinte figuren ,kan het niet anders verwoorden.Wilders waarschuwt ons al jaren maar ook in den haag zijn ze stekeblind.Men luisterd daar niet naar het volk,ook een goede leider voor ons land ontbreekt.Nog nooit hebben we zon slap zootje daar in den haag gehad.Het ene na het andere schandaal[zie het kinderopvangschandaal ,hoe kunnen wij onze rutte nog aanhouden ? onvoorstelbaar .]Denk dat ze maar een doel voor ogen hebben en dat zichzelf verrijken.Een grote graaiers bende.Onvoorstelbaar enorme toename van mensen die naar de voedselbank gedwongen hun dagelijks voedsel ophalen.Ronduit beschamend voor zon rijk land als nederland.

theodorus uit Burgum

Krekt, Age. Dat is no just it probleem fan Nederlân. Klinkt mooi, op papier dan. Mar sjuch no ris nei de werklikhyd! Dr wurdt n bietsje tefolle misbrûk makke fan us rjochten, fyne jo net? Wol de nederlânske nationaliteit oannimme wolle mar de tael en cultuur, ho mar. Wy moasten yn dyn eagen mar respect toane foar alle ellende, rotsooi en geloven dy sy mei hun mei bringe. No do dochst mar. ik net!

Dat bin ik uit Anjum

 

Ouderen krijgen niet het pensioen waar ze recht op hebben [ze hebben dit land na de oorlog weer opgebouwd] maar er ku nnen wel miljarden naar griekenland en italie overgemaakt worden.{bodemloze put naar aartsluie grieken ,gaan met 55 jaar al met pensioen].Afghanistan heeft ons ook al miljarden gekost en nu ze massaal naar ons land komen om dat ze zgn. voor de nederlandse overheid hebben gewerkt en doodsbang voor de taliban zijn die ongeloofelijk het bewind weer in handen heeft ,moeten wij ze weer onderhouden.Nog nooit heeft in dit land nederland zon chaotische situatie zich voorgedaan ,oorlog in oekraine,armoe onder de laagstbetaalden [voedselbank] ,veel te lage pensioenen,veel te hoge huizenprijzen,voedselprijzen stijgen maar door,drugsgebruik stijgt naar grote hoogte,energieprijzen veel te hoog, dit kan toch nooit goedgaan eens zullen we met zijn allen op de barricaden moeten springen ,warom laten we ons alles maar welgevallen waarom?

theodorus uit Burgum

@theodorus, Ben het met veel van wat je zegt eens. Ik denk niet dat de politici verrijken, maar dol op macht en pluche zijn ze wel. Zeker de vvd en cda die de afgelopen 15-20 jaar een ongelooflijke puinhoop hebben gecreëerd. Waarom moest er bezuinigd worden op onderwijs, politie, zorg, defensie, aow? Dat Wilders iets roept heb je niets aan, die man neemt geen enkele verantwoordelijkheid en zal ook nooit iets van de grond krijgen, net als zijn vriendje Baudet. Ja, misschien moesten we maar eens op de barricaden, maar zolang de vvd de grootste partij blijft (ja, en hoe komt dat?) komt daar niets van terecht.

Hadewijch uit Wijnjewoude

 

Switie uit Garijp, ik bin een garyper! We kunnen elkaar wel eens ontmoeten voor het Geahus en kan ik je vertellen en laten zien dat mensen uit Afghanistan niet dat gratis huis en mooie leven zoals jij je dat voorstelt! Ik kan je meenemen naar mensen die in het azc al een baan hadden en nu in Groningen wonen omdat hij gaat studeren en werken. Je weet echt te weinig van wat en hoe, Maar dat begrijp ik want Garijp is een redelijk veilig dorp met niet veel onbekende mensen maar ook weinig te beleven behalve met een skelter van een baan af racen!

petra1970 uit Drachten

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan