15 °C

Als vanouds een spectaculair Simmerdeis

Publicatie: maandag 27 juni

 

REACTIES

Buiten de muziek om was het prima

bolus123 uit Drachten

 

Drachten kin het wol.

Pake Proem uit Drachten

 

Het was weer top , super gezellig met prima muziek en evenementen . nu alweer zin in volgend jaar was weer zeer geslaagd!!!!!

sdj11 uit Drachten

 

Het was een prachtig feest! Veel mensen gesproken, was beregezellig. Blij dat het dit jaar weer door kon gaan.

OvB uit Drachten

 

Ja Drachten kan het zeker.. Met 140000 euro aan subsidie van de gemeente kan ik ook een feestje organiseren..

Alles netjes onderhouden, gesnoeid, gemaaid en verlichting nagekeken bij Simmerdeis terwijl het in de dorpen net buiten Drachten tijdens de dorpsfeesten één grote bende is met hoog gras en achterstallig onderhoud van diverse dingen.

Maar ach ons kent ons.. De Lawei is het parade paardje van de gemeente. De rest is bijzaak.. zolang de burgers maar braaf betalen.

Ze lachen ze krom de hoge heren.

Frieskk uit Drachten

Zuurpruim.

Een gratis festival voor iedereen die er komen wil. Je mag zelf eten en drinken meenemen. Het hoeft je als bezoeker niets te kosten. Kom je met de auto dan kan je gratis je auto bij VV Drachten neer zetten en word je gratis met de Simmerdeis taxi naar het festival gebracht. Wil je een colaatje dan kost je dat EUR 1,50. Bier EUR 3,- En dan nog weet jij weer azijn te pissen. Neem aan dat je er niet geweest bent maar kom volgend jaar eens. Het zal je 100% meevallen en het is beregezellig. Wellicht ook goed voor je humeur.

OvB uit Drachten

Mij hoor je nergens zeggen dat het niet gezellig is en ook niet dat het voor de bezoeker te duur is.. Ik verbaas mij nogal waarbij over het onderscheid waarbij zoiets wordt geregeld.

Het ene krijgt subsidie en alles wordt picobello gemaakt. Terwijl 7 km verderop dorpsfeesten zijn ( ook inwoners van de gemeente) waar het gras in de dorpen 1 meter hoog staat en geen subsidie krijgen. Vervolgens moeten de bewoners zelf maar op een gras maaier gaan zitten. Ben ik dan een zuurpruim?

Gun iedereen een feest! Maar de ene krijgt alles en de andere niets. Dat is mijn punt.

Frieskk uit Drachten

Beste man, excuus. Zo kwam het niet op mij over. Ik ben het wel met je eens dat er overal dezelfde regels moeten gelden. Al zal het altijd zo zijn dat er aan het ene feest meer aandacht wordt geschonken dan aan het andere feest.

Voor wat betreft het hoge gras vind ik het juist niet zo erg dat ze dit laten groeien. (mits je het terrein niet gebruikt voor een feest of festival) Ook in parken in Drachten (bijvoorbeeld bij het zwembad) staat het gras hoog. Prima, goed voor de bloemetjes en de bijtjes. Ze overdrijven hier echter wel eens mee als je ziet dat het gras op de stoep soms even hoog staat...

OvB uit Drachten

 

Heerlijk genoten! Muziek mag wel wat langer doorgaan, tot 3 uur 's nachts of zo.

sjong uit Drachten

 

Muziek mag wel eerder uit en wat zachter,
Het leek wel een feest voor doven en slechthorenden zo’n lawaai kwam er vandaan.

bruinboon uit Zuiderkolonie

Neee, moet veel later uit, die piratenfeest dat was pas luid, ook niet mijn muziek trouwens😀 simmerdeis was geweldig

sdj11 uit Drachten

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan