Logo
Zoeken
Zoeken
4.1 °C

Smallingerland: Woodbrookers snel sluiten

Publicatie: woensdag 7 december

 

REACTIES

Nu al legendarisch: "De gesloten jeugdinstelling Woodbrookers in Kortehemmen moet zo snel mogelijk worden gesloten."

eighties1980 uit Noardburgum

Leest een beetje raar maar klopt wel.

Kareltje uit Holwert

 

Zijn er zulke grote problemen dan met die opvang? Of worden met problemen bedoelt dat het niet goed is voor de jongeren die daar zitten.

Sopdop26 uit Boornbergum

 

Nu even zonder gekheid: deze instelling sluiten lost het probleem niet op! Dit is een dieper probleem binnen zorginstellingen. Nu staat hier de schijnwerper op en willen bepaalde lui snel even scoren, maar het probleem blijft! Waar kwetsbare jongeren zijn, zijn ook mensen die daar op diverse wijze misbruik van maken. Probeer daar maar eens wat op te bedenken.... Dat valt zo 1,2,3 niet mee.

eighties1980 uit Noardburgum

 

Bethel kerk dan ook maar sluiten Pieter van der Zwan?
Of is dat keuren eigen vlees?

bijzonder uit Drachten

Heeft dat ook maar iets met het onderwerp te maken?
Dat is gewoon op de persoon spelen, vrij laag bij de grond...

Als hij inderdaad lid van die kerk is, neem ik in al mijn naïviteit maar aan dat hij als christen betrokken en begaan is met die jeugd die daar zit.

Ben het met eighties eens dat nu snel sluiten niets oplost, aangezien er ( nog ) geen goede alternatieven zijn en problemen binnen de jeughulp- en jeugdzorginstanties eerst maar eens opgelost dienen te worden...

catweazle uit Drachten

 

Er is volgens mij meer behoefte aan een systeem dat de cliënten meteen bij de juiste instelling kan plaatsen. Dan zijn ze meteen op de juiste plek en worden niet "rondgepompt". Dat geeft cliënten en personeel rust en bespaart tijd (soms wordt gebeld met meer dan 20 instellingen voor het doorplaatsen). Een systeem vergelijkbaar als in de transportwereld wordt gebruikt met centrale planners en niet alleen voor jeugdzorginstellingen, maar ook voor andere zorginstellingen.

Weer naar huis met behulp van thuishulp lijkt me in deze tijd van personeelstekort wensdenken.

rienk001 uit Boornbergum

 

of is dit een kunstje, van plaats maken voor????????

femkeveen uit Harkema

Denk het ook. en dat levert geld op

trachten uit Drachten

 

Femke zegt het en anderen denken het......

eighties1980 uit Noardburgum

 

Sluiten gesloten afdeling is logisch en ook niet meer van deze tijd. Maar de instelling zelf is prima, mits er toezicht is op behandeling en woon en leefomgeving en het werken met jongeren. Alles wordt gegooid onder de noemer afgestudeerd SKJ en jonge personeelsleden, met geen of nauwelijks levenservaringen. De meesten komen net van school en gaan pubers levensleer geven, terwijl ze zelf nog lerend zijn? De zetting moet meer gericht zijn op het leven in een gezin en minder op basis van protocollen en regels. Een beter screening op personeel en meer toezicht van overheid en gemeenten!

Ut &thûs uit Drachten

 

Waar anno 2022 VEEL "verdien-eilandjes" allemaal toe lij .... uuuh leiden !! Op steeds meer fronten chaos en gekronkel in zgn vooruitgang waardoor ook steeds meer onbetaalbaar ! En de boer hij ploe .... O nee, worden langzamerhand door (teveel) veredelde werkverschaffers ook uitgerangeerd...

nogffdit uit Buitenpost

 

Woodbrookers sluiten na incidenten….
Dat zegt een overheid die nog veel meer misstanden op hun naam hebben staan….
Moet wij als burgers het gemeentehuis maar laten sluiten denk.
Maar zo gaat dat met onze overheid……..
Ze regeren en maken wetten op incidenten.

bruinboon uit Zuiderkolonie

Precies en dan ook nog half.
Het is maar net hoe het ze uitkomt. De ene wel sluiten en de andere niet. Wanneer je regels schept moet je deze naleven.

bijzonder uit Drachten

 

kinderen maar naar het servotel op de haverstuk daar hoor je niks voor

bart56 uit Drachten

 

daar is het ook mis drugs bende daar sluiten die handel

genieter59 uit Drachten-Azeven

 

Niks sluiten mensen inzetten die weten wat ze doen.
Wat graaiers minder in de leiding en directie lost al een groot stuk van de problemen op naar mijn mening.
En nee ik denk niet zo als femke zeg gewoon wat je bedoeld femke en lul der niet omheen.
Je bedoeld gewoon dit gebouw leeggooien en asielzoekers erin of zit ik nou fout.
Als je zo denkt neem dan ook het recht om het te zeggen.
Dat houd namelijk de vrijheid van meninguiting in.
En neem het commentaar van andersdenkende.
Die zullen er altijd zijn.

Escobarr uit Dokkum

 

wel een beetje dom van deze burgemeester om alles te sluiten terwijl er misschien maar 2 leidinggevenden fout zijn en plaats voor deze kinderen is meer dan nodig in deze gejaagde wereld

eksteroog uit Eastermar

 

ik weet nu al wat er in komt

henkpostma uit Surhuisterveen

 

Met die gave van jouw kan je veel geld verdienen henk postma.
Want volgens mij ben je de enige die dit weet.
Het plan is er nog niet eens door dus je bent een echte en enige expert op dit gebied applaus voor jezelf😂.

Escobarr uit Dokkum

Of jij,jou vooruitziende blik zegt al te weten wat Postma hier mee bedoeld.
Plus je bent,ja hoe je aan die info komt is een raadsel al op de hoogte dat de plannen er niet door zijn.
🤣🤣

vwman uit De Westereen

Ik heb postma al eerder betrapt op de gave van helderzien. Of niet ???👀

denker uit Grou

 

Ik las laatst in de krant dat de vrouwelijke medewerkers een gratis extra service verlenen aan de mannelijke patiënten. Je zou er bijna vrijwillig gaan zitten!

OvB uit Drachten

Walgelijke opmerking met in het achterhoofd houdende dat een deel van de jongeren daar een misbruik verleden heeft.

Tarrel21 uit Loaiïngea

OvB, werkelijk jij snapt dus echt niet wat er gaande is. Je komt schijnbaar te kort. Dit soort begeleiders bij justitie melden en geen VOG weer afgeven. Het zijn vaak de begeleiders die in de fout gaan met grensoverschrijdend gedrag. A
Als men niet met dit soort patiënten om kan gaan moeten heel snel een andere baan gaan zoeken. En wat de wethouder van Smallingerland betreft, "is weer typisch een gevalletje van het verdronken kalf en de put" Woodbrokers lag al veel langer onder vuur, en geloof naar dat dit niet de enige instelling is waar dit het geval is. Wegkijken kan ook te lang duren met alle gevolgen van dien.

elcapitan uit Drachten

 

kunnen beter bij de basis beginnen, dat jeugdzorg gebeuren is immers 1 grote flop. een overheidsmachine die totaal niet soepel draait, net als alle andere overheidsmachines trouwens. kinderen worden van de ene na de andere doorgeschoven. en niemand die daadwerkelijk problemen oplost of een helpende hand toereikt. zogenaamde net afgestuurde pubers zullen het wel even regelen, zonder enige vorm van levenservaring.hoge mijnheren plukken boven in de euro;s weg. dan blijft er indd geen geld over voor ervaren hulpverleners waar een dito salaris bij hoort. 20 jarige snotneuzen werken immers voor de helft van dat salaris. mannelijke hulpverleners trouwens verplicht preventief castreren voordat ze werkzaam gaan in de kindzorg, geld ook voor scholen en kinderopvang.

harrydehengst uit Harkema

Harry...en die vrouwen dan? Mijn vraag aan jou is dus nu, zou er dan nog iemand in die zorg of onderwijs werkzaam zijn als man? 🙈🙈🙈🙈

elcapitan uit Drachten

zou alles van opknappen elcapitan.

harrydehengst uit Harkema

 

corrupte subsidie projecten (woodbrookers) met 0 als resultaat

Lorredraaier uit Buitenpost

 

Is de hele jeugdzorg geen bende? Reportage manipuleren, liegen om zo snel mogelijk kinderen bij ouders weg te halen, en waar jeugdzorg nodig is zie je ze niet. Wie kent drama in Tolbert niet? Hoevaak is jeugdzorg gewaarschuwd? Kinderen doodgeslagen en jeugdzorg weet van niks... 1 corrupte bende!

kensid uit Waskemeer

 

Wilde zeggen goed nieuws voor de omwonenden, maar er komen vast asieleisers voor in de plaats

Tibozino uit Beetsterzwaag

 

AZC Woodbrookers jaja!

Haaybaay uit Bontebok

 

Woodbrookers sluiten betekent dat er voor een bepaalde groep jeugdigen in de regio geen opvang meer is.
Zorg in het gezin is de beste oplossing maar er zijn gevallen waarin dat domweg niet haalbaar is en er gezocht moet worden naar opvang buiten het gezin. Woodbrookers levert daar een oplossing in en dat kan prima zo blijven.
Het probleem is niet het gegeven "Woodbrookers" maar het feit dat er personeel is wat niet met zijn/ haar handen van de jongeren af kan blijven.
Dat dit gebeurt is schandalig maar moet je daarom de hele toko maar opheffen?
Volgens mij moet de gemeente gaan kijken naar de kwaliteit van de jeugdzorg én of het een veilige plek voor een jeugdige kan zijn.
Sluiten kan dan een optie zijn die uit onderzoek blijkt maar een herstart met ander personeel zou ook een oplossing kunnen zijn.

riemer uit Nij Beets

Riemer, ik ben het wel met je eens, maar hoe scheid je het kaf van het koren? Die veiige plek die je aankaart is er bij Woodbrookers kennelijk niet. En jij weet ook dat wat daar gebeurd niet van vandaag en gisteren is. Het vertrouwen in dit soort instituten is onderhand zeer fragiel.

elcapitan uit Drachten

 

Smallingerland doet niks aan de zorg mafia kijk maar naar aventura das ook zoon bende er vallen daar zelfs doden door slechte zorg en er word zo veel zorggeld gestolen de gemeente heeft genoeg bewijs maar doen niks hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen gemeente? Als wij een bank beroven moeten we ook een paarjaar zitten maar de zorg mag de gemeente en en cliënten beroven en mooie huizen hebben met dure auto's en dure vakanties je kan dus in Nederland beter de gemeente en cliënten in de zorg beroven dan een bank beroven want dan kom je niet in de gevangenis een grote bende de zorg in smallingerland dicht gooien deze bedrijven

Daantje230580 uit Drachten

Als dat zo is en jij kunt dat bewijzen dan denk ik dat je aangifte moet doen.
Ik lees je frustratie, ik herken dat ook (ik ben zélf zorgaanbieder en zie ook dat "collega's" in steeds duurdere auto's rijden...) maar als er geen aangiftes komen en er geen bewijs is dan is er, hoe spijtig ook, gaan zaak.
Als je inhoudelijk meer weet en kunt aantonen stap dan wél naar de gemeente want de WMO is NIET de Wet Makkelijk Onttrekken namelijk. Gemeenten zijn wel afhankelijk van berichten van burgers voor ze iets kunnen doen namelijk.
Jij weet iets?
Dan met de feiten naar de bewuste gemeente gaan zodat zij onderzoek kunnen doen.
Het kan jou rust geven als je dat doet.

riemer uit Nij Beets

Dat hebben we allemaal gedaan en je word van het kasje naar de muur gestuurd
Je kan geen aangifte doen in de zorg je kan geen advocaat krijgen als cliënt sta je letterlijk met de rug tegen de muur je krijgt overal nee we kunnen u niet helpen

Daantje230580 uit Drachten

Elke aanbieder is verplicht om een externe klachteninstantie te hebben. Ze zijn ook verplicht om dat aan de cliënt door te geven.

riemer uit Nij Beets

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan