Logo
Zoeken
Zoeken
3.7 °C

Beveiliger moet overlast bij ijsfontein verminderen (en geen camera's)

Publicatie: zaterdag 21 januari

 

REACTIES

‘s nachts horen ze thuis.
Laten de betreffende ouders om de beurt toezicht houden.

Ter info uit De Westereen

1 Beveiliger? Sorry hoor, die wordt weg gepest.....dan druk ik me nog netjes uit! Sterkte.

reagluurder uit Drachten

 

Ja, ik dacht ook, maar 1 beveiliger? Ze moeten minstens met z'n tweeên lopen.

mamselle uit Kollum

Minimaal 2 en in ploegendienst. Daar is dan een planner voor nodig. Die planner wil ook weleens vrij. Dus 2 planners. Doe moeten een leidinggevende met een secretaresse. Die moeten een manager…. Ik denk dat camera’s goedkoper zijn.

De Vries uit Aalsum

 

GEWELDIG IDEE! wordt niks!!!!

pdokkum uit Dokkum

 

Zou een camera systeem meer dan 50.000€ kosten?

kaaskopje uit Marum

 

1 beveiliger die een half jaar elk weekend moet opofferen? Heeft die geen sociaal leven, gezin oid? Moeten er minimaal 2 zijn.. is de een ziek, verlof, weekendje vrij dan heb je nog een vaste met eventueel een invaller. Mss moeten die ambtenaartjes toch maar eens achter hun oren krabben of een camera niet goedkoper is.

scoozz uit Dokkum

Dat dus

Patrickje uit Drachten-Azeven

 

In bezit van de lange lat? ook toestemming om hem niet al te zuinig te gebruiken?

wadloper uit Aldwâld

 

wil je dit probleem oplossen, zal je het bij de wortel aan moeten pakken.

de horeca giet de jeugd vol, a 3,- per glaasje. gaan rond 2.00 sluiten en begeleiden deze dronken/aangeschoten kroegtijgers richting de straat.

je kan van alles bedenken aan symptoombestrijding, de enigste oplossing is ranja en een glaasje prik schenken. heeft ook als voordeel dat ze de volgende morgen fris in de kerk zitten.

harrydehengst uit Harkema

 

Je kunt ze hier wel wegsturen,maar dan gaan ze ergens anders lopen zieken.Hier 1 beveiliger op af sturen is natuurlijk een lachertje. Die moet maar oppassen ,want voor je het weet zoeken ze hem/haar thuis op.Het overlast probleem is overal hetzelfde.

centraal uit Dokkum

 

Nodig de mariniers uit,was in Amsterdam ook heel effectief.

kaptein uit Burgum

 

Wat in dokkum nu wel kan kon in de dorpen niet

burdaard uit Burdaard

 

Oost west…

Ter info uit De Westereen

 

Ach, een beetje 'kleerkast' beveiliger ... Dit bij de wortel (ouders/opvoeders) aanpakken gaat em echt niet worden ! Ennuh al die instanties, die inmiddels voor zoveel ruis in onze (ahum) welvaartmaatschappij uit de grond zijn en nog worden gestampt, moeten wel hun verdienre ... uhh bestaansrecht houden. #hoezoallesduurder

nogffdit uit Buitenpost

 

Schijnwerpers er plaatsen die auto matisch aangaan(bewegings camerera).

musky uit Rinsumageast

 

ah is er altijd wel wat geweest de overlast. Bij de bankjes in de breedstraat en heen weer naar tropicana en weer hangen

blackeagle uit Damwâld

 

De fontein word steeds duurder voor de belastingbetaler

Heidehipper uit dokkum uit Dokkum

 

Ze kunnen huredurefiets er ook wel neerzetten, die heeft toch hele dagen niks te doen en onze belastinggeld op te maken

Stopljocht uit Kollum

En waarom zou ik dat nou gaan doen Stopljocht. Ik ben voor 80% afgekeurd dus ik hoef gelukkig niet meer! Dom praat dit is niet iets voor een beveiliger, maar gewoon een knokploeg heensturen.

Huredurefiets uit Dokkum

Dan is er nog 20 procent om de zaterdag avond te gaan surveilleren,
Die mensen zoals jij zijn veel te snel afgekeurd je kan hier ook reageren,
Ga iets nuttigs doen!

Stopljocht uit Kollum

Neffens my doarst gewoan net, mar klear.

Dat bin ik uit Eanjum

 

wat is de dichts bij zijn de kroeg vanaf de ijsfontein ,en laat die wat langer open voor de jeugd

eksteroog uit Eastermar

 

Inderdaad eksteroog en geef ze dan allemaal een makita flex met goed volle accu's en genoeg snijschijven dan hoeft die bewaker ook niet meer

Heidehipper uit dokkum uit Dokkum

 

Kostbaar mikpunt zonder resultaat, betocht trog minsken die 10 oere ol op bed lizze

Ikwolnetzeure uit Burgemeester Beinsdorp

 

Vrijdags vrij zijn, en met ons zuur betaalde Geld gooien voor een stroom verslindend gedrocht op de markt waar nu ook al een bewaker bij moet voor behoud van die mooie culturele fontein waar Chinezen zomers mee op de foto kunnen. In een wereld waar we co2 neutraal moeten leven een ijskast volgas laten draaien in de openlucht ach nee kost niks en de burger mag de verwarming laag zetten en koud zitten.

Heidehipper uit dokkum uit Dokkum

"..en de burger mag de verwarming .."

Ja, maar eigenlijk hartstikke fout. Gemakshalve ff de nu hoge (opgedreven !) kosten buiten beschouwing gelaten. Zuiniger stoken voor Jan mdka betekent dat de energieleveranciers nu nog ff door kunnen gaan met doorberekenen van die hoge energieprijzen omdat menig burger nog steeds boven het prijsplafond uitkomt. Met het l*lexcuus dat eerst de "duur" ingekochte voorraden opgestookt moeten worden voordat de prijs kan zakken ! En zo wordt Jan mdka ook hier hartstikke voor de gek gehouden ! Letterlijk en figuurlijk in de kou wordt gezet.

nogffdit uit Buitenpost

@ nogffdit. Het gaat hier om een ijsfontein.

kaaskopje uit Marum

Die reactie was ook niet aan jou gericht. 😉

nogffdit uit Buitenpost

 

Peloton mariniers doet wonderen. Of eentje, tactisch met sniper. Gewoon een hand of been eraf schieten als dat ledemaat iets doet wat niet mag. 1 voorbeeld, probleem opgelost.

melaniatrump uit Dokkum

De jeugd kan een probleem zijn! Maar megalomaniatrump is een veel groter probleem. Dat ze uberhaupt nog los rondloopt.

denker uit Grou

 

Volgens mij is er een regiment BOA's in dienst van de gemeente... pas de dienstregeling wat aan en laat ze in ieder geval met z'n tweeën lopen. Kies dan overigens niet de BOA's uit van 1.50 mtr. want die blazen ze omver. Wat de kosten betreft, één beveiliger zal zo ongeveer 13.000 netto kosten (daarbij komen nog de belastingen, pensioen etc.). Laat een goede camera eens de helft kosten van die 13.000.
Dan de kosten die de horeca bij moet dragen, zie alleen de naam van de Abdij staan... Volgens mij zit er in de omgeving van de Markt aan de Hoogstraat en op de hoek Hogepol ook nog horeca die laat open is.
Een beveiliger die steevast iedere zaterdagavond en -nacht het vaste gezicht moet worden. Dat betekent 26 weken geen vrije zaterdag. Daarbij onverantwoord om dit werk alleen te doen, je moet altijd met twee man zijn. Op voorhand al gedoemd te mislukken dit plan. Mis in het verhaal ook of er onderzocht is waarom er overlast is, waar komt de overlast vandaan, welke soort overlast er is en wat kan de horeca er zelf aan doen. Het geheel rammelt nog aan alle kanten.

mvk uit Dokkum

 

Een gebied verbod van 22:00 tot 06:00 uur. Een paar keer controle. Wie zich niet aan het verbod houd meenemen naar het bureau. Hij/zij mag de rest van de nacht daar doorbrengen. 200 euro boete. Binnen 3 week alles opgelost. Dit advies wordt u gratis aangeboden door een simpel denkend bewoner van deze provincie

Macgregor uit Abbeweer

 

Mosquito geluid uit luidsprekers, hoogfrequente toon om hangjongeren mee te verjagen . Heeft op talloze plekken geholpen .

Keessie65 uit Marrum

 

Fijn voor de bewoners ook, die mosquitos, hahaha.
Ik heb trouwens nog nooit een camera gezien die ook ingreep bij overlast of overtredingen of strafbare feiten… waar koop je die?

melaniatrump uit Dokkum

 

Dat hoor je alleen onder 25 jarige leeftijd, hoogfrequente toon .

Keessie65 uit Marrum

 

Zoek maar eens uit wat de impact van langdurige blootstelling aan geluid is voor het menselijk lichaam.

melaniatrump uit Dokkum

Misschien u eerst eens uit zoeken wat de inpact

denker uit Grou

Herstel. Misschien moet u eerst eens onderzoeken wat de impact van een kogel uit een snipergeweer op het lichaam heeft.

denker uit Grou

 

Stuur er 10 ME'ers op af; grote groffe bek deze jongelui? Gelijk erop slaan. Dan zie je deze 'helden' niet meer terug. Als individu zijn het zielige lui.

Ontwikkelingshulp uit Drachten

 

Triest dat het nodig is.

Kareltje uit Holwert

 

Kroegen maar om 19.00 uur dicht doen

andersiets uit Dokkum

 

Gaat niet lukken, hoop dat de beveiliger genoeg agressie trainingen heeft gevolgd. Want dit wordt alleen nog maar van kwaad naar erger en de uitlaatklep is snel gevonden. Bovendien kunnen ze niets beginnen met een busje pepperspray tegen 10 tot 15 man. Succes...

ambtenaartje uit Lutjerijp

 

Ik weet wel iemand, dat is die man die vorige week berecht is die iemand bij p Prins eruit gooide. Die red er wel mee, hij kreeg toch een taakstraf? Is alles goedkoop opgelost!

Hjirweiderhinne uit Buitenpost

 

Gewoon de BOA's inzetten. Die zijn al in dienst van de gemeente dus dat kost weinig extra. Gebeurt in andere steden ook.

buitenstaander007 uit Uithuizen

 

ik denk dat de beste manier is kroegen de hele nacht open houden,2 uur sluitingstijd komen alle bezoekers tegelijk de straat op te vroeg om al naar huis te gaan dus hangen ze nog lallend en schreeuwend op straat om.Zes of zeven uur zondagsmorgens sluiten en heb je de hele nacht dat bezoekers gespreid de kroeg verlaten en naar huis gaan.Wie een andere mening heeft mag het zeggen.

theodorus uit Burgum

 

Wat ik heb begrepen is dat Eric's Café gaat sluiten, dus dat scheelt alweer in de overlast.

dukkieduk uit Dokkum

 

Dokkum wil graag meer eetgelegenheden in plaats van winkels dit is het gevolg er van de jeugd mag niks meer

andersiets uit Dokkum

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan