Logo
Zoeken
Zoeken
4.1 °C

Veel rook bij woningbrand in Oudega

Publicatie: zondag 22 januari

 

REACTIES

@raarmaarwaar uit Kollum kom er maar in met: wat kosten al die hulpdiensten wel niet. Ladder er tegen aan, pannen omhoog en klaar.

Betonvlechtster uit Drogeham

 

Lokkich Ha hja der no harren eigen branwacht.

boerke uit Dokkum

 

Wat een schrik zal het voor de bewoners zijn als ze weer thuiskomen, raampje ingetikt, voordeur open en huis vol met water

wdm uit Hoornsterzwaag

 

Ja hûs vol wetter die reek lit een dikke smurrie laag oer de inventaris kist olles fernije

blackeagle uit Damwâld

 

De amateurs van oudega hebben gedacht; water water de rest komt later.

Crispy uit Feanwâlden

Amateurs? Het zijn vrijwillige brandweerlieden die een gedegen opleiding hebben gehad. Maar u had het vast beter gedaan…. Toch??

excellence uit Drachten

Klopt, crispy komt in actie (zoals zijn naam doet vermoeden) pas als iedereen al aangebrand is.

machopluis uit Drachten

 

Sla nooit een raam in, komt extra zuurstof binnen.

raarmaarwaar uit Kollum

Ok man goed advies als je iets wilt blussen waar je niet bij kan komen.

machopluis uit Drachten

@raarmaarwaar, klopt. Raam inslaan is in eerste instantie niet het eerste wat je doet ivm de extra zuurstof. Liefste doe je de deur zodat je anti ventilatie kan toepassen. Maar als de voordeur niet gemakkelijk open wil kun je misschien eerst wel beter een raam inslaan om een TA of dergelijke te gaan doen zodat je de eerste vlammen er af kunt slaan. Vervolgens kun je de deur gaan forceren en door naar binnen. Ze hebben het kleine raam gebruikt ipv grote, dus ze wisten heus wel wat ze deden. En als het echt moet, kun je altijd nog de smoke stopper in de raam opening plaatsen tegen anti ventilatie...

Het hangt allemaal van de situatie af en jij als toetsenbord held kan dat wederom weer van achter je PC beoordelen. In Houtigehage zat je er ook volkomen naast.

Betonvlechtster uit Drogeham

Och daar is Raarmaarwaar weer hoor met zijn domme opmerkingen..

Het is nu wel duidelijk dat je geen enkel benul hebt van brand, hou maar gewoon je snavel dicht als je niks zinnigs te melden hebt.

Niks doen is sowieso namelijk fout, je probeert voordat je iets open gooit eerst vast te stellen waar de brand zit.. zodra je dat weet kun je prima wat open maken om te blussen (zoals hier dus gedaan). Daarnaast is er gelet op de windrichting (raam is op het westen/zuid westen) en de windrichting van noord-oost, al met al dus zeer degelijk over nagedacht.

Maar goed, zoals betonvlechtster al zegt.. jij weet het vast weer beter omdat je er niet bij was, net als bij dat brandje in houtigehage..

Jewatte uit Drachten

 

waar rook is ook vuur

henkdijk uit Ezinge

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan