Logo
Zoeken
Zoeken
5.9 °C

Marktplaats-koper probeert overval te plegen

Publicatie: dinsdag 24 januari

 

REACTIES

Dr8chten wil je meemaken

Koda uit Akkrum

Klets toch geen onzin. Dit zou een inwoner van Akkrum ook kunnen overkomen.

excellence uit Drachten

 

Wie zet goed op marktplaats lever het in bij goudwinkel inkopers .

Hristiyan2009@! uit Boornbergum

Weet je zeker dat je er niks voor krijgt.

nordeney uit Kollumerpomp

Gelul natuurlijk, elke goudsmit of juwelier zal de normale dagprijs betalen voor het type goud.

Jewatte uit Drachten

 

Dat is erom vragen toch als je zoiets op mp zet

jochem55 uit De Wilgen

Doe bist dom berne en hast neat byleard tink?

Huh wat no uit De Tike

 

Dit is niet goed meer hoor

Jen89 uit Drachten

 

Een blauwe muts. Daar heb je het al.Zware criminelen zijn dat.

centraal uit Dokkum

Een smurf....

PeterEnZout uit Drachten

Smurfen hebben witte mutsen

wobbebanaan uit Opeinde

Niet allemaal 🌈 😜

PeterEnZout uit Drachten

 

Verkoper van gouden ketting in Drachten, deze zal ook door de verkoper niet geheel legitiem verkregen zijn vermoed ik.

Huredurefiets uit Dokkum

Goed verhaal, doen we niks mee..

apartwjattel uit Gorredijk

Op basis waarvan vermoed jij dat? Waarom kan iemand geen gouden ketting verkopen? Onderbouw je reactie eens..

gaatse uit Schapehals

Gezien de staat van de huidige inwoners van Drachten is het toch helemaal niet zo’n rare beredenatie?

Huredurefiets uit Dokkum

Nogal generaliserend niet?

apartwjattel uit Gorredijk

Die reactie zegt meer over de staat waarin jij leeft @huredurefiets dan over de Drachtsters.

gaatse uit Schapehals

 

Ok die diamanten verlovingsring zet ik toch maar niet op marktplaats..

ambtenaartje uit Lutjerijp

 

Dan mag je van geluk spreken dat je zulke amateurs op bezoek kreeg, dit had heel anders kunnen aflopen 🤷🏻‍♀️

nicpunt uit Bakovensmee

 

@huredurefiets, komt er nooit iets zinnigs uit jou?

Mutsiebutsie uit Drachten

 

Wat een k#t reacties. Alsof je geen ketting mag aanbieden op mp. Elk ander item wat aangeboden wordt kan gestolen zijn. Maar mooie actie. Hij had ze nog hardhandiger eruit moeten werken. Lekker gaan werken voor je geld, stumpers.

sixpack uit Drachten-Azeven

Klopt tot dat het hun zelf over komen dan zijn ze zielig

Jen89 uit Drachten

 

Beetje omgekeerde wereld hier gezien de reacties van vele reaguurders. Als je dus iets op marktplaats zit ben je maar dom en kun je dit soort praktijken verwachten, sinds wanneer zijn we het "normaal" gaan vinden dat je maar berooft moet worden als je zaken op marktplaats probeert te verkopen? Gaan we de daders straks ook slachtofferhulp aanbieden ? Dat tuig heeft maar gewoon met zn vingers van andermans spul af te blijven. Logisch dat op deze wijze het vertrouwen in de mensheid aangetast wordt, het slachtoffer zal in ieder geval een erg lange tijd vele mensen niet meer vertrouwen. Dan moet je niet zeggen dat dit zijn eigen schuld is! Dan zou je moeten zeggen dat er een verloedering ik de maatschappij plaatsvindt die we gewoon domweg niet mogen accepteren !

KoekieD uit Drachten

 

Als Marktplaats.nl wil en ook de politie echt van goede wil zijn hebben ze de daders binnen 1 minuut weten te traceren door allerlei technische hulpmiddelen. Dat je nu als politie beelden vraagt van de buren... Wat hoop je dan uberhaupt te zien? Dan nog heb je geen ene reet aan deze beelden namelijk.

Oja... Politie... het is verboden om de openbare weg te filmen en nu vraagt juist de politie om burgers tegen de wet in te gaan... Snap jij het nog tegenwoordig?

Frieskk uit Drachten

Je verhaal slaat kant noch wal. Kan mp niet maken is inbreuk op privacy. En wellicht hebben de buren de camera niet eens richting de openbare weg gericht maar gewoon op het erf.

Huredurefiets uit Dokkum

Je bent sowieso abuis, de openbare weg mag je prima filmen.. echter mag je geen permanente opstelling hebben om bewust een deel van de openbare ruimte in de gaten te houden (het is bijna onvermijdelijk om een deel van de openbare weg te filmen) het is daarintegen niet toegestaan een deel van je buren te filmen, maar ook hier is dezelfde nuance van toepassing. Bewust iets in de gaten houden buiten je eigen terrein mag niet, onvermijdelijk een deel filmen mag in principe wel.

Jewatte uit Drachten

 

@Huredurefiets uit dokkum
Mag ik jou rijden?

jongensurhuisterveen uit Drachten

 

Zat Frysk maar bij de gemeente/politie/1e kamer/2e kamer.
Dan hadden zulke dingen echt niet gebeurd.

vwman uit De Westereen

 

@gaatse & huredurefiets; Er staan wel geteld 11.983 gouden kettingen op marktplaats Aan jullie de taak uit te zoeken; Welke zijn legitiem?! Succes! we horen het graag z spoedig mogelijk (is bijna Valentijnsdag vandaar) Ga ik verder uitzoeken tot in hoeverre boeven blauwe mutsen dragen #komenweopterug!

patman uit Drachten

 

goud aan vreemden verkopen doe je het beste in dat wachtportaaltje van het politiebureau. Nog even een leerzaam foldertje voor mee naar huis als je geluk heb.

MijnOpinieVoorU uit Drachten

 

Wat is er fout aan handel via marktplaats of verkoophoekjes? Dat verkeerde lui daar misbruik van maken ligt aan de verkeerde lui, niet aan de verkopers! Jullie hebben allemaal een bankrekening neem ik aan en bestellen ook wel iets online? Hoeveel fraude wordt mee gepleegd? Dan ben je onnozel dat jij je geld op de bank hebt staan? En de regel van "het overkomt mij niet hoor.... " heb ik al zo vaak gehoord. En dan gebeurt het en dan vraagt men zich af hoe dom ze zijn geweest. Nou beste mensen.... De mensen die afpersen, overvallen in teamverband, bankfraude plegen en je op andere manieren jou je geld af proberen te troggelen hebben "de hoogste opleiding" om dit "werk" uit te kunnen voeren. Die sukkeltjes die je in Opsporing verzocht ziet, gefilmd door de camera van de bank zijn alleen maar kleine handlangertjes. Pakken ze die, nou en.... De echte criminelen weten alles van je, van je BSN tot aan je meldcode van de auto en je schoenmaat tot de IMEIcode van je telefoon. Hoe ze er aan komen??? Door een heel simpel mailtje. "Er staat een pakket voor u klaar maar we troffen u helaas niet thuis". Klik op onderstaande link". Afzender "PostNL". Als jij een pakketje verwacht.... en je bent even weg geweest... Je klikt op de link en je hebt de poppetjes aan het dansen! Net een teamdag gehad met o.a. dit onderwerp. Ook de kleinere dorpjes, ja zelfs Akkrum worden niet overgeslagen door dit soort praktijken. Maar moeten we dan maar alles gaan afschaffen? Geen Marktplaats meer, geen banken, geen pakketservice....

Hindrik Wester uit Kornhorn

 
 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan