Account
Logo
Zoeken
Zoeken
9.2 °C

BBB haalt 28% van de stemmen in Friesland

Publicatie: donderdag 16 maart

 

REACTIES

mooie lijst ,zonder de winnaar ,toch wel een gek idee

eksteroog uit Eastermar

De grote winst van BBB is zeker maar moeilijk te verkroppen voor degene die dit kaartje maakte, dus gewoon weglaten die winnaar.

realist47 uit Oentsjerk

BBB staat er wel bij hoor.

nordeney uit Kollumerpomp

 

Raar begint uitsluiten BBB nu al?

suzukisx uit Buitenpost

Die streek fan BBB is sa grut, die past net op it kaertsje 😁

friesgeboren uit Drachten

😂

slingeraar uit De Westereen

 

Schreeuwen kan iedereen.
Nu moeten ze nog doen wat ze beloofd hebben. Dit zien we vaker.
Mensen stemmen op hard roepende belovende partijen waar nu weinig meer van over is.
Dit zegt iets van de stemmers.

Ter info uit De Westereen

Dit voelt meer als proteststemmen en net als 4 jaar geleden met Sjerrie Bidet. Hoop voor BBB dat er binnen 4 jaar meer dan 1 zetel overblijft.

Hûnnenfokker uit Twijzelerheide

Vind jij van der Plas een schreeuwer dan?

elcapitan uit Drachten

Buiten het spelen als een ietwat onwetende politicus heb ik haar nog niet kunnen betrappen op enige vorm van beleidsvorming. Zometeen moeten er keuzes worden gemaakt en moet je beleid vormen, dan is het afgelopen met het verkondigen van je mening. Ben benieuwd in hoeverre de BBB als nieuwe partij deze veranderende rol op zich neemt. In het verleden is namelijk gebleken dat nieuwe partijen deze verantwoordelijk maar moeilijk kunnen nemen.

J-One uit Buitenpost

 

GEFELICITEERD MET DEZE OVERWINNING!!@

Hristiyan2009@! uit Boornbergum

 

Gefeliciteerd! maar mogen nu die vlaggen aub weg of weer andersom

Willem Barentsz uit Terschelling West

Och, och, wat een sneue opmerking

Sainabu uit Drachten

 

Nu gaat de natuur naar de klote, Bayer heeft gewonnen. Over 4 jaar hetzelfde wat er nu met FvD gebeurde.

Befyze uit Burgum

Die natuur was toch al naar de klote? Slechte verliezers zie je bij elke verkiezingen terug komen.
Kennelijk hebben die omgekeerde vlaggen voor deze overwinning gezorgt? Tjeerd de Groot (D66) is denk ik even op vakantie gegaan. Een "prominent aanwezig Wâldnet gedeputeerde" schreef onlangs dat hij op het CDA zou (blijven) stemmen, hij sloot zich graag aan bij de minderheid!(een partij waar ze zonder blikken en blozen partijgenoten een mes in de rug steken, anders denkenden in de partij over boord kieperen, functie elders etc.etc.en een minister in hun gelederen hebben die heel neerbuigend de BBB triple B noemde, double VD had ik hem nog nooit horen zeggen heeft geen bestaansrecht meer) BBB stemmen zou niets uithalen, inter en nationale rechter zouden straks alles wat BBB wil van tafel vegen. Rechters zullen het druk krijgen denk ik dan nu maar.

elcapitan uit Drachten

 

Is WâldNet wol polityk onôfhinklik? It liket der net op: BBB mat toch ik yn dit riigje?

Bramke uit Surhuisterveen

Met maar liefst 15 zetels komt BBB (zoals het nu lijkt) in de Friese Staten waar in totaal 43 zetels te verdelen zijn. Verder zijn er eigenlijk alleen maar verliezers.

Dit kun je er voor je zelf toch boven zetten, de inhoud zegt genoeg, BBB krijgt de volledige en tereecht aandacht in het artikel en de verliezers worden in rijtje getoond.

elcapitan uit Drachten

 

Een duidelijk signaal dat men het huidige zootje helemaal zat is.

victoria uit Dokkum

 

Dat is vreemd waar staat de winnaarrrrrrrr.

dorus 62 uit Harkema

 

In het originele kaartje moet je naar beneden scrollen om de uitslag van de laatste drie partijen te zien, waaronder de BBB. Waldnet heeft dat schijnbaar niet gedaan voor ze publiceerde.

devil1 uit Kollum

 

Mooie overwinning. Ik heb op mijn oude liefde de vvd gestemd op het laatste moment in het stemhokje. Toch het eerste of tweede jaar afwachten hoe bbb zich ontwikkelt. Er waren voorheen meerdere partijen die hoog binnen kwamen en na een jaar of twee jaar het loodje legden zoals PPR, EVP, DS 70,( 70er jaren) LPF, en nu FVD. Eerst maar even waarmaken dus. De onbetrouwbare Schreeuwers die eerst fvd kozen zijn zijn hier alweer ruim vertegenwoordigd merk ik.

O.P. Merker uit Boornbergum

Waarmaken, ja, dat blijft afwachten, maar... de gevestigde orde o.a. VVD dus, heeft al zeker 10 jaar niet waar gemaakt wat beloofd is, ( zie Groningen Gas-Migratie-Toeslagenaffaire) als mensen dan op die partij blijven stemmen zegt dat ook genoeg, die hebben kennelijk ook geen problemen met een rijk land waar een voedselbank bestaansrecht heeft en meer dan een miljoen onder de armoedegrens leven. Hoe kan dat?? in zo'n welvarend land, als je Rutte mag geloven. Maar VVD heeft inmiddels haar ware gezicht al weer laten zien in de media vandaag. Ze hadden het allemaal wel verwacht. Hoogmoed komt voor de val.

elcapitan uit Drachten

Hoe vind je dat de vvd zich de afgelopen 12 jaar heeft ontwikkeld ben ik benieuwd naar. Welke belofte zijn ze wèl nagekomen?

boekebaaske uit De Westereen

 

Dag bloemen, dag vogels, dag bijen. Welkom Bayer.

ambachtschool uit Hantumerútbuorren

🤦🤷

bignick2 uit Drachten

Hahahaha😂😂 jaa de wereld vergaat nu echt. Na miljoenen jaren klimaat veranderingen is het door bayer echt einde oefening. De reden van het einde: de koe die poept. Een postzegel op de aardbol met poepende koeien, nee dit komt echt niet goed.

boekebaaske uit De Westereen

 

GERECHTIGHEID .door alle uitsluitingen steeds van politieke partijen door de gekozen partij te negeren wat de bevolking heeft gekozen .x op x . DAT IS GEEN DEMOCRATIE .hoop dat alle asiel zoekers en immigranten worden geplaatst in Utrecht. EN VOOR WALDNET SHAME ONE YOU. voor het niet plaatsen van het hele plaatje bedankt dit zegt genoeg .

mien jong uit Grootegast

Het hele plaatje stond er de hele tijd al, al met dat geloer op die fluttelefoontjes moet je ff scrollen miejong :P

nightwish uit Ternaard

moe je effe eerdere reacties hier boven kijken nightwish .en bovendien zit ik op pc .

mien jong uit Grootegast

 

Caroline van der plas gefeliciteerd.

Leuke vrouw met een sterke mening. Haar winst zegt genoeg over de mening van de gemiddelde Nederlander.

eigenleven uit Wâlterswâld

REACTIE VERWIJDERD

O.P. Merker uit Boornbergum

 

Met de huidige bevolkingsaantallen is er geen plaats meer in Nederland of de wereld in het algemeen voor de dieren, planten, insecten etc. De mens is zo overheersend aanwezig dat er vaak geen biodiversiteit meer is. En we hebben Bayer hard nodig om iedereen op deze planeet te voeden.

boerke uit Dokkum

Geen boer, Geen bier! En suks wolle wie niet nartuurlijk 15 euro fjar een kratsje amstel is skandalig! Der haw ik stemt op de BBB

Kontsnor uit Rinsumageast

 

Gaat erom vandaan

Annie De Rooij uit Houtigehage

 

Mooi dat de regerings partijen een tik op de vingers krijgen voor hun beleid. Echter hebben ze te kennen gegeven stoiezijns door te willen gaan met hun plannen... Dan heb je toch wel een heel dik bord voor je kop!

Sjibbe uit Surhuisterveen

 

Hoop dat ze de speerpunten waar kunnen maken,vandaag veel ziekte onder de CDA stemmers denk ik.

musky uit Rinsumageast

 

Ben benieuwd hoe de praatpop van de agro industrie en vertegenwoordigers van schatrijke families zich zullen opstellen in het sociale debat. Zeker nu de voorvrouwe vd.Plas door de mand viel omdat volgens haar akkerbouwers en tuinbouwers geen boeren zijn....
Maar afijn het is bekend dat zij de lobbyist is van de big agro. Wel fijn dat de schreeuw van de boreale uil van Baudet nu uitgestorven lijkt, bye Gideon....

Stokojedno uit Drachten

Jij hebt liever dat shell, tata, schiphol en andere echte groene grootmachten het voor zeggen hebben natuurlijk, snap ik helemaal, die zijn veel beter voor het klimaat. Maar goed, het volk is duidelijk dacht ik met 11 vd 12 provincies de BBB op 1.
De boreale uil is omgeruild voor een boereale koe.

boekebaaske uit De Westereen

 

Als het stikstof probleem niet adequaat aangepakt word zit de jeugd tot hun 50 bij ouders thuis
geen infra projecten GEWELDIG..

Lorredraaier uit Buitenpost

 

lorredraaier, er bestaat geen stikstof probleem ,dat heeft de politiek zelf zo gefantaseerd

dus je mag bouwen wat je wilt

eksteroog uit Eastermar

 

Eksteroog onderbouw uw verhaal, geen stikstof probleem…..?!
Dat is niet het verhaal van de BBB dat was het verhaal van die idioot van een baudet

Boekebaaske tata,Schiphol en Shell hebben diezelfde elite als aandeelhouders lekker belastingvrij cashen

Gezegend het land, dat zo rijk en verwend is, dat haar onderklasse het zich kan permitteren om op een belangenbehartiger van de agro-industrie en de bezittende klasse te stemmen, als protest tegen de elite.

Stokojedno uit Drachten

Jaa, maar het ging toch om het klimaat?! Of nu ineens niet meer?

boekebaaske uit De Westereen

 

Die partij moet wel beseffen dat er Europese afspraken én 'n rechtelijke uitspraak uit 2019 liggen over stikstof. Daar kunnen Caroline c.s. NIET omheen. Daar heeft van der Wal op gewezen.
En
Op 2 november 2022 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak geoordeeld dat de bouwvrijstelling stikstof niet voldoet aan het Europese natuurbeschermingsrecht. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State kan daardoor niet anders dan constateren dat die bouwvrijstelling niet gebruikt mag worden bij bouwprojecten.

gerard00 uit Houtigehage

En in die uitspraak komt het woord stikstof hoe vaak voor? Geen enkele keer.
Het gaat om de natuur en het behoud er van. De bureaucratie van den haag heeft besloten dat het om stikstof gaat. Daar heeft heen rechter iets over gezegd.

boekebaaske uit De Westereen

De Raad van State heeft een belangrijke pijler van het stikstofbeleid van de overheid onderuitgehaald. Het college heeft geoordeeld dat de stikstof die bij de bouw van projecten vrijkomt niet buiten beschouwing kan worden gelaten. Daarmee gaat er een streep door de zogeheten bouwvrijstelling.
https://nos.nl/collectie/13901/artikel/2450753-rechter-haalt-streep-door-bouwvrijstelling-grote-gevolgen-voor-projecten

gerard00 uit Houtigehage

 

Mooie overwinning voor de bbb en terecht.
En een geweldige schop onder de reet voor de gevestigde orde.

Escobarr uit Dokkum

 

Laten we bij de volgende verkiezingen niet meer eerste Kamer en provinciaal gelijktijdig stemmen.
Provinciale thema s als Lelylijn etc komen nu niet aan bod.

onafhankelijkdenker uit Hallum

 

Laatste reactie van MIJ een 'prominent aanwezige waldnetgedeputeerde' hier op dit bericht.

Duidelijk Kareltje? en jij moet je niet verplicht voelen mijn 'preek' te lezen he.

Als u mij toestaat nog een paar opmerkingen, maar het meeste is al geschreven:

- Knap van Caroline van der Plas, om met een nieuwe partij zo'n monsterzege te behalen!
(Veel mensen stemmen dus niet zozeer op een partij, maar op een persoon, Fortuin, Wilders, Verdonk, Baudet en nu Van der Plas?)
Zij zat in elke talkshow en kreeg vlgs MIJ weinig weerwoord..

- De regering Rutte, de VVD maar ook het CDA, heeft een flinke draai om de oren gekregen en terecht!

-Nu maar afwachten, of de BBB voldoende bekwame bestuurders heeft om met Caroline van der Plas in de provincies en de Eerste Kamer de beloftes en verwachtingen waar te maken, zonder interne ruzies.

-Caroline van der Plas en haar partij zullen toch compromissen moeten sluiten met andere partijen om in de provincies mee te besturen.....en of de achterban dat pikt..?

Vr. gr. respect

Elcapitan, ik stemde, zoals bijna altijd CDA en zoals vaak met twijfels, maar ik ben een Gereformeerd kuddedier (ezel) en voor mij is geen partij perfect, maar ik kom toch altijd bij het CDA uit.
age uit Rottevalle

Ik bij de oude liefde VVD.

O.P. Merker uit Boornbergum

Schaapjes op het droge zeker?

barca uit Drachten

It docht sear hi, age..

😘

Dat bin ik uit Eanjum

 

stokojedno

Eksteroog onderbouw uw verhaal, geen stikstof probleem

dat onderbouwen is niet zo moeilijk
in Duitsland bestaat er geen stikstof probleem en straks als de Lente daar begint staat de natuur daar net zo als hier in Nederland prachtig weer in de bloei, dus er is geen stikstof crises

eksteroog uit Eastermar

Nou, BBB ontkent stikstof probleem niet. Die wil het op een andere manier oplossen. Dus als je op hun hebt gestemd zit je mis.

onafhankelijkdenker uit Hallum

 

Deze vrouw praat normale mensen taal, vergeleken met die elitaire kaag.
Ik ben blij met deze uitslag het kan nooit minder worden.

barca uit Drachten

 

Caroline van de Plas verdient een groot compliment. Veel mensen hebben uit onvrede op de BBB gestemd. Veel uit mijn omgeving hebben die reden genoemd.

Als ik dan vraag van wie gaat je dan helpen want het is nu wel de Boer Baas over de Burger. Vergunningen voor megastallen? Windmolens naast boerderijen? Mestfabrieken naast dorpen (Marrum).

Ik zeg niet dat dat gebeurt maar de stemmers die ik heb gesproken hebben bij hun stem daar niet over na gedacht, als dit kabinet maar aan de kant gaat.

De tijd zal het leren, in ieder geval beter dan FvD of de PVV. Hebben hier wel een partij die verantwoording wil nemen.

onafhankelijkdenker uit Hallum

 

Vreselijk, daar gaat de toekomst van onze kleinkinderen!

betrokken uit Drachten

 

Age, dat is ook geen probleem toch? maar ook jij als weldenkend en rechtvaardig mens zal zich toch wel eens afgevraagd hebben dat wat er in het CDA is gebeurd, leden/stemmen ging kosten. Maar jou keuze respecteer ik hoor.

elcapitan uit Drachten

 

age citaat; -Nu maar afwachten, of de BBB voldoende bekwame bestuurders heeft

als jij daar maar niet gaat zitten, dan komen hier honderdduizenden meer asielzoekers binnen ,wat het milieu helemaal niet te goed komt op ons klein postzegeltje

eksteroog uit Eastermar

 

Er is in "wijsheid" besloten dat dit het moet zijn. Gelukkig heb ik geen kinderen en dus ook geen kleinkinderen. Als jonge vent voorspelde ik al dat de mensheid gedoemd is en daarom wilde ik dus ook geen kinderen. We blijven onze koppen maar in het zand steken en gaan vrolijk feestvierend ten onder. Maar ach wat maakt het mij nog uit. Ik ben geen 30 meer. Allerlei problemen met o.a. de intensieve veeteelt in ons héééééle kleine landje zijn al tientallen jaren bekend, maar zijn met name door VVD en CDA nooit aangepakt. Het is dan wel erg hard voor met name veeboeren om het nu zo snel te willen doen, maar er moet wel wat gebeuren. Met de BBB hou ik mijn hart voor de toekomst vast. Ik vrees dat het pappen en nathouden gewoon doorgaat. Maar ach nazaten van mij zullen er geen last van krijgen, want die zijn gelukkig niet.

De heer P uit Augustinusga

Als ik uw reactoe zo lees, dan hield u van jongsaf aan yw hart al vast voor de toekomst. Dit, omdat uw reden is geen kinderen om die toekomst. Toekomst is morgen, iedere dag weer. U heeft wel uw stem uitgebracht? Ben ik nieuwsgierig op wie dan? Welke partij biedt u een toekomst? CU of SGP? Deze overweldigende uitslag moet zelfs u aan het denken zetten. Wat is toekomst? 4x Rutte, een hoop mensen is hun toekomst afgenomen, met leugens,bedrog,en i.d vooral pappen en nathouden. Mij bekruipt het gevoel dat u wellicht in een heel sober leven uw dagen slijt?

elcapitan uit Drachten

Nee jong. Ik libje in prachtig libben, ha in soad wille. Mei graach feestfiere en hâld fan in lekker bierke. Ha it goed en maaitje mei nearne drok oer. It is gewoan jammer dat it minsdom safolle fouten makket wer troch de kommende generaasjes it swier kreien gjin en dat hy net hoecht. Kwesje fan it kopke brûke

De heer P uit Augustinusga

 

nou de heer P, de bom van Rusland kan hier ook nog wel knallen ,dan hebben U alsnog in uw leventje

maar meneer, vooral blijven door ademen

eksteroog uit Eastermar

 

Die boeren moeten inleveren uit de lengte of uit de breedte,- En wetten aanpassen daar zijn ze bij BBB
te dom voor dan moet er op een ander terrein stikstof
worden gereduceerd DE BOUW EN INFRA LIGGEN PLAT.

Lorredraaier uit Buitenpost

Kan de BBB Lorredraaier dan niet vragen de wetten voor hun aan te laten passen? Die weet kennelijk wel hoe dit moet! Ja,anders kun je niet beweren dat een ander, in dit geval BBB, er te dom voor is. Dus, solliciteren zou ik zeggen, roepen is 1 iets doen is 2. Bel Tjeerd vd Goot D66 anders even, die kan nog wel wat van dit soort roepers gebruiken!!

elcapitan uit Drachten

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan