Account
Logo
Zoeken
4.2 °C

Eis twee jaar cel voor ontucht met basisschoolleerlingen

Publicatie: 24 maart 2023, 16.40 uur

Reacties

Sopdop26 uit Boornbergum

Na die straf doet ie het zeker nooit meer…. Als ze zo jong al met dit soort praktijken beginnen dan kun je de hoop wel laten varen. Gewoon een huis geven op rottumerplaat ofzo. Daardoor slinkt de kans op herhaling aanzienlijk

24-3-2023
Crispy uit Feanwâlden

Prachtige reactie sop dop

Like
24-3-2023
OvB uit Drachten

Ik ga er toch vanuit dat zijn omgeving ook wel eerder deze stoornissen heeft gezien? Wat doet zo’n man dan op een school met kleine kinderen?

Je ziet sowieso de laatste tijd op straat veel meer “bijzondere” mensen rondlopen. Of het nou in Drachten, Leeuwarden of Groningen is. Er lopen mensen rond die volgens mij toch echt in een inrichting thuis horen. Maar de zorg is blijkbaar zo veranderd dat deze mensen gewoon rond kunnen blijven lopen. In Drachten loopt bijvoorbeeld een “indiaan achtige” (hoop maar dat ik dit nog zeggen mag….) rond die de meest ranzige taal tegen willekeurige vrouwen schreeuwt. Tot nu toe blijft het bij schreeuwen en dreigen maar hoe lang blijft dit goed gaan?

24-3-2023
Befyze uit Burgum

Dit zijn de gevolgen van Rutte zijn beleid.
Bezuinigingen op de GGZ ed.
Daardoor is er voor deze mensen HELAAS geen plek in een instelling.

Like
24-3-2023
Frysk Famke uit Drachtstercompagnie

T zal je kind maar zijn...

24-3-2023
midas76 uit Drachten-Azeven

Waarom iemand mat allemaal stoornissen opeen school met kinderen als vrijwilliger laten komen, laat hem gewoon op de rotonde gaan schoffelen dan richt hij ook geen schade aan.

24-3-2023
Deebee uit Drachten

Jij denkt dat ze dit van te voren wisten ofzo?

Like
25-3-2023
pdokkum uit Dokkum

Lijkt alsof de dader meer hulp begeleiding krijgt dan de slachtoffers en hun families….
Er is maar een plek voor deze mensen!

24-3-2023
Panoramix uit Oentsjerk

En? Wannear komt it momint dat dúdlik is dat 'deze mensen' nei dyn 'plek' moatte? De wrâld is plurifoarm, de mienskip is in soadsje (dat blykt hjir wol) en hoe moatte jo dan, foar dat ien in mienskiplike-besjoene-misstap begiet, yngripe? Efterôf lulle is sa simpel.

Like
24-3-2023
Kareltje uit Holwert

Hoe is het in godsnaam mogelijk dat iemand met de aangegeven stoornissen een stageplek op een school krijgt.

24-3-2023
mien jong uit Grootegast

precies KARELTJE deze school is duidelijk schuldig door het niet natrekken van deze persoon zijn medische en sociale structuur .dus school moet zware bedragen dokken voor het aangedane leed voor de slachtoffers, dan was dit niet gebeurt . je hoort het op kinder dag verblijven etc. etc. je zou je kind daar niet willen hebben ouders vraag eerst op of alle medewerkers wel zijn gescreend .

Like
24-3-2023
Stekpeel69 uit Foxhol

Zo gaaf als krijt

24-3-2023
Stekpeel69 uit Foxhol

En ze hebben weer geld nodig

24-3-2023
Escobarr uit Dokkum

Byfetze zo is het maar net.
Mischien was de man wel concierge.
Het is niet goed te praten maar hoe moet zo.n school dit van te voren weten.
Deze man moet geholpen worden zodat hij de kans niet weer krijgt.
Maar ja die hulp moet er wel wezen.
Deze regering heeft alles afgeschaft wat een beetje sociaal was in nederland vooral in de zorg.

24-3-2023
advertentie

Crispy uit Feanwâlden

Gelukkig voor hem leven we niet in de Middeleeuwen. Dan was er wel straf.

24-3-2023
pjb uit Drachten

Directeur van deze school heeft nooit willen vertellen in welke groep(en) deze pedofiel aanwezig was. Ouders mochten niet weten als hun kind in aanraking was geweest met hem. Zogenaamd omdat het niet mocht van de politie.

24-3-2023
grootstefan uit Ureterp

Dan hoop ik dat de ouders zelf verhaal gaan halen bij de directeur, hij heeft geluk dat mijn kinderen daar niet op school zaten

Like
24-3-2023
Radius uit Drachten

Directeur stuurt de meest zinloze berichten rond.
Maar bij dit onderwerp bleef het ijzig stil qua echte info.
Komt op mij over als een doofpot.

Like
25-3-2023
Deebee uit Drachten

Tuurlijk....alles wat niet naar wens gaat van sommige mensen wordt tegenwoordig maar als doofpot of complot beschouwd. Hou toch op. Die man heeft zonder twijfel zaken waar hij zich in de communicatie aan moet houden om niet de rechtsgang te belemmeren (met daardoor kans op strafvermindering en dat wil je niet).

Like
25-3-2023
Radius uit Drachten

Nou, iets meer info dan dat er een pedofiel op school was lijkt me toch wel normaal. Bijv. in welke klas.

Daarmee belemmer je echt de rechtsgang niet hoor.

Like
26-3-2023
Deebee uit Drachten

Ja en dan? Dan waren mensen voor eigen rechter gaan spelen? Dan gaan er namelijk namen genoemd worden enzo he. Dat kan wel degelijk invloed hebben op een proces. Plus de slachtoffers waren traceerbaar en de betreffende ouders zijn op de hoogte. Als je niks hebt gehoord dan is jouw kind veilig geweest.
Daarnaast heeft de school alle ouders de kans geboden met slachtofferhulp te praten als er twijfels of vragen waren. Had dat dan gedaan ipv hier een grote mond te hebben en iemand te beschuldigen van dingen die nergens op gebaseerd zijn behalve je eigen onderbuik.

Like
26-3-2023
Radius uit Drachten

Ik bescherm liever onschuldige kinderen dan pedo’s.
Lijkt wel alsof die pedo het slachtoffer is.

Uiteindelijk komt de info toch wel naar boven. Zoals dat het groep 2 was.

Like
26-3-2023
Deebee uit Drachten

Er is niemand die hier pedo's wil beschermen. Wat een loos argument zeg. Wat ik zeg is dat je hem zo'n hoog mogelijke straf wilt geven en dat proces belemmeren helpt niet. En ja die info is er nu, nu er een uitspraak is gedaan in het proces.


Maar nogmaals. Als je wat had willen weten had je je als ouder moeten melden. Die mogelijkheid gaf de school. Daar hoor ik je niet meer over. Nee het is natuurlijk veel makkelijker om een persoon aan te vallen zonder enige kennis van zaken. Held.

Like
26-3-2023
Danoniem uit Damwâld

Er is maar een oplossing

24-3-2023
Blauwepaddestoel uit Moddergat

Een stuk touw om zijn klokkespel en opknopen in de hoogste boom

24-3-2023
Kontsnor uit Rinsumageast

Niet best en zo jong al!

24-3-2023
Veggie uit Drachten

Je wordt er niet goed van

25-3-2023
Lorredraaier uit Buitenpost

Castratie en enkelband of levenslang TBS.

Dat zijn de 2 smaakjes.

25-3-2023
blader uit Drachten

Na twee jaar gaat hij gewoon door omdat hij ziek is in zijn hoofd en de GGZ niet met deze figuren kunnen omgaan. Begeleid wonen: Bullshit!

25-3-2023
Juistumus uit Drachten

Dit soort hufters zou je een permanente tattoo moeten verplichten, op hun voorhoofd "verkrachter" of "sex offender".

25-3-2023
denker uit Grou

Crispy zei ,gelukkig voor die man leven we niet meer in de Middeleeuwen. Nou sommige reageerders leven nog zeker in deze donkere tijd. Natuurlijk zijn hier zaken helemaal fout gegaan,en ik denk ook dat de school hier in gebreke is. Maar ik zie alleen maar slachtoffers, ook deze jonge man. Misschien zelf misbruikt in z’n jeugd en er een trauma aan overgehouden wie zal het zeggen. Het is moeilijk om in z’n hoofd te kijken ,dat laten we dan maar aan de experts over. Ondanks dat een paar Middeleeuwers hier pasklare oplossingen hebben. De een nog creatiever dan de ander.

26-3-2023
Kareltje uit Holwert

Volgens mij is dat je vroeger zelf misbruikt bent nooit een excuus, dan weet je toch dat het niet fijn was, maar goed daar zal ik wel te rechtlijnig voor zijn.

26-3-2023
denker uit Grou

Inderdaad Karel dat zou zeggen, maar de praktijk laat wat anders zien. In meer dan de helft van de gevallen blijkt misbruik of een gebrek aan ouderliefde de reden te zijn . Het is zeer moeilijk te raden wat in het hoofd van de misbruiker rondgaat. Een gezond denkend mens komt niet op dergelijke gedachten of daden. Dus zeg ik dan ook de dader is slachtoffer! Slachtoffer van z’n daad. Een deskundige begeleiding en uit de openbare ruimte halen is op z’n plaats. Ik ben hier niet om de pedofiel te verdedigen , maar om de middeleeuwse denkers aan het denken te zetten.🙏

27-3-2023

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan