Account
Logo
Zoeken
Zoeken
11.3 °C

Automobilist schrikt van fietser en botst op auto

Publicatie: vrijdag 31 maart

 

REACTIES

Welkom in Drachten, waar de infrastructuur echt een drama is!

driesterren uit Drachten

En de autobestuurders brokken maken door te snel te rijden waardoor ze schrikken van elke kip die de weg oversteekt...

outsider uit Damwâld

Drachten is absoluut dramatisch qua infrastructuur. Op de computer werkt men iets uit en dan in de praktijk is het een chaos. Maar vervolgens vinden we het allemaal wel prima.

Alleen al de rotondes bij de Noorderhogeweg, de uitritten van de de Jumbo Stationsweg, de Kaden, Knobbeldorfsplein, uitrit Dirk parkeerplaats. Alles ultrakrap aangelegd, haaks waarbij de fietspaden ontbreken maar wel een stoep van 10 meter breed met een rand van 10 cm.

Daarbij samengevoegd het inzicht van veel mensen van een ei dan krijg je de leukste taferelen. Ga eens een dagje met een stoel bij een kruispunt zitten, potje bier bij. Lachen geblazen.

Frieskk uit Drachten

Wij als gemeente nemen deze reactie erg serieus en gaan ook per direct stappen ondernemen!
Nog meer van je waardevolle tips ter verbetering van de infrastructuur zijn welkom op ons mailadres:
Frieskkweetallesbeter@smallingerland.nl

vwman uit De Westereen

Ik begrijp dat Friesk gewend is om met 99kmu door Drachten te rijden, en dat ie nu met 66kmu moeite heeft om de stoepranden te ontwijken. Tja, het ligt altijd aan de Infra... Of, in een enkel geval, aan die zwakke kwetsbare verkeersdeelnemer. Een onvolwassen standpunt!

outsider uit Damwâld

Joh outsider, wat klets je nou. Iedereen klaagt steen en been over de infrastructuur in Drachten. Zelfs al rij je rustig is het nog een drama te noemen.
Je moet als automobilist soms ogen in je achterhoofd hebben en veel fietsers doen maar wat. Velen zijn te beroerd om hun hand überhaupt of duidelijk uit te steken. Onder het motto ik krijg toch gelijk, maar daar koop je niks voor als je eronder ligt he!

Ik vertel m'n dochter iig dat ze beter soms kan wachten ondanks dat ze voorrang heeft want het is gewoon een drama in Drachten.

driesterren uit Drachten

Alle verandering is lastig, daar weten de stikstof BBBoeren alles van. Gewoon de verkeersregels hanteren. Als dat te moeilijk is: weer een rijles nemen!

outsider uit Damwâld

Trieste reactie. Ten eerste ben ik geen bbb stemmer als je dat bedoelt te insinueren. Het gaat niet om het hanteren van verkeersregels maar om het feit dat het gewoon een chaos is in drachten.

driesterren uit Drachten

@driesterren: Dat is jouw mening. Aan jouw reactie te zien mag geef ik jou de titel LEEK. Ik heb jaren voor RWS gewerkt, ben vertegenwoordiger van de Fietsersbond, ook wandel ik veel en rij ook wel met de auto door Drachten. Dus ik sta ook al door mijn jarenlange levenservaring ver boven jou verheven. Jouw perceptie is in deze case geen safety item en doet daarom totaal niet terzake. Dat geldt ook voor de BBB-stemmers, die stemmen op wie het hardste onzin roept!

outsider uit Damwâld

Nou je komt over als iemand die zichzelf beter waant dan anderen. Daarmee ben je bij mij al verkeerd bezig en zie ik je als een 0.
Maar ik vermoed dat dat wel vaker bij jou gebeurd is en reageer je daarom zo.

driesterren uit Drachten

@3ster, jij weet toch ook wel dat niet de boer maar de Europese subsidies zorgen voor ons eten. Zonder die subsidies waren alle boeren ambtenaren. Die Drachtster infra wordt bedacht door ambtenaren en die hebben altijd gelijk!

outsider uit Damwâld

 

geen telefoon gebruiken he

genieter59 uit Drachten-Azeven

 

Goh dat de plysje komt.

Booster 3.0 uit Pieterzijl

 

Wat een sukkel

MAC uit Drachten uit Drachten

 

Automobilist is niet gewend dat fietsers en voetgangers voorrang hebben op de rotondes in Drachten. Heb zelf ook al een paar keer bijna iemand omvergereden omdat ik dat ook niet gewend ben.

Willem Barentsz uit Terschelling West

 

driesterren : volkomen eens, rijdt Zelf 6 dagen per week door deze plaats.., snelle fietsers, schoolgaande kinderen verblikken niet...,rare voorrangssituaties, _lawei-Noorderpoort, ringweg noem maar op.... wachten op eerste.(d.) als het kalf verdronken is dempt men de put. P.s. kan nog wel 20 opnoemen.

Km-rider uit Drachten-Azeven

@KM-vreter: Fietsers van rechts buiten de bebouwde kom moet je sinds 'kort' ook voorrang verlenen. Misschien ff opnieuw op cursus?

outsider uit Damwâld

Jij hebt de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt. Misschien cursusje??

nordeney uit Kollumerpomp

 

Dit is zo'n prachtig misleidende rotonde. Fietsers moeten eerst afslaan om de rotonde te vervolgens. Typisch Drachten.

sjong uit Drachten

 

Opletten!!!!

blackman uit Drachten

 

Ja opletten is het zeker!

Veggie uit Drachten

 

als je als automobilist gewoon goed oplet en ook kijkt naar de verkeerstekens en borden en je snelheid aanpast aan de snelheid die dar geldt.. dan hoeft dit niet te gebeuren. zelfs niet met de verkeerssituaties hier in Drachten. Daarnaast weet je als autobestuurder dat fietsers bijna nooit uitkijken en gewoon door racen. liefst nog met een mobieltje in de hand en koptelefoons op. gelukkig was het hier geen dodelijk ongeluk en viel de schade mee.

dutchveteran uit Drachten

 

Wat een hopeloos gezeur weer, iedereen kan een ongeluk krijgen of veroorzaken, het was slecht weer. Hoewel dat niet een excuus mag zijn kan dit gebeuren. Wees toch een minder negatief en veroordelend.

Vlammetjes uit Drachten

 

Ben het wel eens dat de rotondes een drama zijn in Drachten. Rotondes waarbij ze van beide kanten komen, rotondes waarbij ze wel voorrang hebben, rotondes waarbij fietsers geen voorrang hebben... trek dan alles gelijk. Sommigen kijken niet op of om en vliegen er zo overheen, dit geldt voor auto's maar zeker ook voor fietsers voornamelijk omgeving splitting.

datbenikhoor uit Drachten

 

Groot deel van centrum 30km per uur en flitspalen neerzetten. Is het snel afgelopen met al dat gejakker

Veggie uit Drachten

 

Ik lees veel dat fietsers voorrang hebben en blind de voorrang ook nemen. Als we eens stoppen met fietsers voorrang geven, de haaientanden op het fietspad zetten, zullen de fietsers dan ook beter opletten als ze wat minder ‘beschermd’ worden?
Nu moeten alleen automobilisten opletten..das nie eerlijk

mijngebruikersnaam uit Grootegast

Ik stel voor om alle fietsers geweren te geven en dat ze elke automobilist mogen afschieten als die een fout maakt, dan gaan die automobilisten zich wel netjes gedragen. Vroeger moest er een mannetje voor het automobiel uit lopen om de andere verkeersdeelnemers te waarschuwen dat is niet meer van deze (oorlogs)tijd...afschieten is mijn devies in deze kwestie.

outsider uit Damwâld

Een geweer is voor mietjes, geef elke fietser een "hellfire r9x" dat schrikt ietsje beter af.

outsider uit Damwâld

 

Ongeluk zit in een klein hoekje en kan gebeuren, maar voorrang moet je krijgen en niet nemen.
Rotondes in Drachten is een chaos.
Maar maak vaak genoeg mee dat mensen klakkeloos oversteken of fietsers geen hand uitsteken.
Vooral de jongere generatie is gewoon met hun mobiel aan het spelen terwijl ze deelnemen aan het verkeer, dus daar mag wel meer op gecontroleerd worden.

Mieke1982 uit Drachten

@ouwe_Mieke als je geen voorrang hebt moet je het recht van de sterkste niet opeisen, zeker niet als je in een tank gelijkend voertuig rijdt. Voor je het weet zit je dan achter in de politie-bus als verdachte opzettelijk veroorzaakt menselijk lijden.

outsider uit Damwâld

@opa-outsider als nou bijvoorbeeld de desbetreffende fietser geen hand had uitgestoken kan ik me best voorstellen dat de automobilist dacht dat die kon door rijden en hiervan is geschrokken omdat die dacht dat de fietser niet de rotonde rond ging.
Daarom is het altijd oppassen met het verkeer, helaas denkt iedereen altijd maar "ik heb voorrang ik klap hem er nog ff voor" daarom hoor je altijd oog contact te zoeken met de personenen die deelnemen met het verkeer.

Mieke1982 uit Drachten

@ouwe_Mieke, alleen bij het verlaten van de rotonde moet je richting aangeven. Het wordt weer tijd voor een rijles je zo te lezen...

outsider uit Damwâld

@ooa-outsider er bestaat ook nog iets van fatsoensnormen in het verkeer, fietsers moeten duidelijk zijn in het verkeer anders sta je straks overal te wachten.
Of is daarom dat er bij sommige rotondes gras in het midden ligt ? Zodat je even lekker kan picknicken ?
Duidelijk, bedankt opa.

Mieke1982 uit Drachten

Over fatsoen en wachten op fietsers gesproken, gisteren weer zo'n debiel op de Haadwei van links die z'n rempedaal niet weet te vinden. Het wordt tijd dat ze de beloofde slakkengang(30) gaan invoeren want dan hebben de bejaarden meer tijd om de rempedaal te zoeken. Er is niks mis met picknicken en recreatieve activiteiten. Stress is dodelijk!

outsider uit Damwâld

 

achter de pc de regeltjes uitwerken HEEL LEUK voorde ambtenaren zie de praktijk --hier boven--of de stikstof plannen--haleluje !!!

apeboom uit Oudega

@Haleluje-aap: daar worden deskundigen voor ingehuurd die een gevalideerd ontwerp in moeten leveren. Die Stikstof...dat is meten=weten(schap), lijkt een heel klein beetje op boerenverstand. Ik begrijp dat jouw ape-verstand daar niet aan kan tippen, waarschijnlijk heb je niet eens een duimstok...

outsider uit Damwâld

 

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan