Account
Logo
Zoeken
Zoeken
15.2 °C

Fietser gewond na aanrijding op rotonde in Drachten

Publicatie: zaterdag 10 juni

 

REACTIES
driesterren uit Drachten

Het is daar een drama, je moet daar in een paar honderd meter zo vaak opletten want er is altijd wel iemand die ergens vandaan komt dat het heel makkelijk is om even iets over het hoofd te zien.
Fietsers worden in deze gemeente echt gebruikt als verkeersobstakel.
Ik wil wel eens in gesprek met de mensen die in gemeente smallingerland over infrastructuur gaat, want dit is niet de enige locatie waar het een drama is.

lulkoekje uit Drachten

Neen, logisch om de gemeente de schuld te geven. Die hebben willens en wetens gekozen voor een shared space, wat zoveel wil zeggen als maak het zo onoverzichtelijk als mogelijk en men gaat wel voorzichtig rijden. Want wie wil er nu een zwakkere verkeersdeelnemer aanrijden. Nou het aantal ongelukken op dit soort plaatsen toont naar mijn ziens aan dat dit een niet zo slim idee was.

brainder uit Drachten

Ah alweer een. Degene die het bedacht heeft dient ontslagen te worden.

brell uit Uithuizen

En het is weer raak, Smallingerland, het wordt tijd dat een externe verkeersdeskundige gaat kijken en beoordelen wat beter kan aan deze rotondes.

advertentie

Willem Barentsz uit Terschelling West

Bestuurder komt waarschijnlijk niet uit Drachten. Bijna nergens hebben fietsers voorrang op de rotondes. Landelijk één regel invoeren scheelt een boel slachtoffers. Hoe moeilijk kan het zijn en hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen.

l|l uit Drachten

Ik heb geleerd om altijd alert te zijn op mensen die zich niet aan de regels houden. Dat kan je door het hele land doen (:

tube1965 uit Drachten

Zo is dat, de fietser had ook kunnen denken, van die automobilist heeft met niet gezien, laat ik dan maar even afremmen.maar nee we gooien het er maar gewoon voor want ik heb voorrang, of met de telefoon bezig en niks gezien natuurlijk, dat kan ook

karin1 uit Drachten

Beterschap voor de betrokkenen.


Vorige week ook al,en gemeente doet nooit wat eraan.
Dwazen, blijven hun ogenkleppen ophouden,zon dichtbij het gemeentehuis.

Lectorj uit Drachten

Ik ben elke dag dankbaar als ik geen fietser geraakt heb in Drachten. Fietsers fietsen maar wat en mogen alles. Tegen het verkeer in rijden maakt allemaal niet uit. Jij met de auto bent altijd schuldig. 🤷‍♂️

Mutsiebutsie uit Drachten

Het is een heel normale rotonde, met duidelijke voorrangsregels

Lectorj uit Drachten

Ja als iedereen zich maar aan de regels houd. En hand uit steekt en niet met mobiel in één hand en af en toe eens voor zich kijkt. Of van de verkeerde kant komen. Ja dan is het goed. Maar dat gebeurt niet misschien toch iets voor handhaving. In plaats van een boete uit delen voor 5 min te lang parkeren

hufterproof uit Drachten

Helemaal met je eens, want zo gebeurd het meestal

trisken2 uit Drachten

Ze komen ook wel eens van de verkeerde kant hè !

Vanaf de zijlijn uit Ureterp

Goed geregeld daar, voetgangers die via het zebrapad willen moeten ver lopen en nemen meestal het "fietspad". Shared Space, maakt meer kapot dan je lief is.

hhw uit Drachtstercompagnie

Het aantal mensen met nekklachten is in Drachten fors gestegen......en laat dit nog waar zijn ook...

eksteroog uit Eastermar

je kunt er op wachten

oplossing ,de fietsers geen voorrang op de rotonde

maar dat zal wel weer discriminatie zijn .

djw uit Drachten

Auto's weren uit centrum van Drachten lijkt mij de enigste oplossing/

Gore Gurbe uit Damwâld

Heel Drachten is een drama

elcapitan uit Drachten

Dat je dat zo goed weet, ik kan mij niet voorstellen dat jij met regelmaat in dit godverlaten dorp komt. Krijg je dat mee van Boekebaaske? Die is goed op de hoogte.

westsider uit Drachten

Dit is een ROTonde.
Fietsers gebruiken de rotonde twee richtingen op. Voetgangers lopen over de fietspaden.

Het is niet leuk als autobestuurder! Je moet er zo alert zijn.

Km-rider uit Drachten-Azeven

Iedere week paar keer fout, meestal gaat het goed.Totaal verkeerde situaties,, doorgegeven aan gemeente..hoor niks!!!!

jongster uit Drachten

Inderdaad, totaal onoverzichtelijk met fietsers die van alle kanten komen, voetgangers die de zebra niet gebruiken enzovoort.

Ik heb dit al eens gemeld bij VVN, hun reactie.... er gebeurt nooit iets. Tja, er moeten eerst doden vallen wil men er iets aan gaan doen.

PocketDokter uit Surhuisterveen

Heel Drachten is levensgevaarlijk voor fietsers.

lady1 uit Drachten

Hoe vaak moet het daar nog mis gaan . Elke dag is het raak .En nog is er niks gedaan . welke gek maakt nu zoiets Los. het op .En bord er bij verplicht hand uit steken links of rechts .Dan weten de andere weggebruikers welke kant jullie uit gaan .

advertentie

excellence uit Drachten

Dat ‘hand uitsteken’ voor fietsers IS al verplicht. Helaas doen niet veel mensen dat tegenwoordig

l|l uit Drachten

Zonder hand kun je er het beste van uit gaan dat ze voor je langs komen en dus even inhouden. De veiligste optie.

Sander L. uit Drachten

En de waardeloze chauffeurs van Waldnet de fietsers maar de schuld maar blijven geven....leer gewoon autorijden.

Je hebt ruimtes tussen zebrapad, fietspad en de rotonde om het in stapjes te kunnen benaderen.

Ook zit je in een luie stoel en hebt alle tijd van de wereld om even over je schouder te kijken bij het verlaten van de rotonde.

Sainabu uit Drachten

De automobilisten moeten beter uitkijken en men weet dat de fietsers voorrang hebben op de rotonde. Maar... de automobilisten Willen vaak niet op de fietsers wachten, hebben toch zo'n haast en voelen zich oppermachtig in hun autootjes. Als de automobilisten voorrang zouden krijgen op de rotonde, krijgen wij, als fietsers geen enkele kans om over te steken, omdat de automobilisten het VERDOMMEN om te stoppen. Dit zelfde gebeurt namelijk ook al als je wilt oversteken op een zebra als voetganger, men jakkert gewoon door, ook al heb je oog contact. Slechts een enkeling stopt voor de zebra. Ik vind het schandalig hoe de automobilisten zich in Drachten gedragen, Zij zijn het gevaar op de weg, niet de fietsers.

Hans uit Drachten

Prima reactie

Hotze Tr uit Drachten

Drachten ga mee in de vaart der volkeren...auto's en Dirk het centrum uit....ontsla de verkeersambtenaren en laat de fietser en voetganger baas worden ipv Dirk en de Media Markt. Weg er mee....naar de rand van het dorp Drachten en rust in het centrum..helaas gaat dan wel het record van de meeste fietsongevallen per week er aan...

claasje uit Drachten

Alert zijn oke maar op de rotondes in Drachten heb je voor achter en aan de zijkant ogen nodig te veel gewonden.

Hans uit Drachten

Kom er er dagelijks langs op de fiets, nooit een probleem

Ontwikkelingshulp uit Drachten

Fietsers hebben idd voorrang - maar ze moeten ook zelf kijken of ze gezien zijn door een automoblist, dus niet met 25 km/uur op je e-bike de rotonde nemen, want dat is voorrang nemen. Bovendien ook je hand uitsteken; vaak gebeurt dit niet.
Aan de andere kant moet de automobilist ff gewoon rustig aan doen - niet opgefokt 'ik heb haast' de rotonde oprijden en er op dezelfde wijze overheen scheuren en afslaan zonder te kijken of ff vluchtig te kijken.

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan