Account
Logo
Zoeken
0.1 °C

Smallingerland wil beleid voor rampgiften

Publicatie: woensdag 20 september

 

REACTIES
sdj11 uit Drachten

Ben geen voorstander helaas , gezien de vele armoede in Smallingerland , ook eens een beetje om ons zelf denken

Kareltje uit Holwert

De (rampgiften) lijkt mij een heel goed idee, meteen mee starten, te beginnen in Nederland, Nederland is een groot rampgebied!

elcapitan uit Drachten

Ja, het Walhala voor de "ramptoeristen"

Ps. Er zijn héél veel mensen die de ballen hebben om hun rampgebied te ontvluchten en hun heil elders te zoeken.

Kareltje uit Holwert

Noemt u dat de ballen hebben? Ik zou de meeste kwalificeren als lafaards, hun vrouw en kinderen achterlaten in onveilig gebied, en vertrekken naar het paradijs, dan ben je geen knip voor de neus waard.

advertentie

elcapitan uit Drachten

Als ik jou citeer is Nederland geen paradijs, maar een rampgebied. Dus heb je hier dan wel iets uit te leggen! Onderbouwen wat je allemaal schrijft.

Kareltje uit Holwert

Als ik u moet uitleggen dat Nederland een rampgebied is zo langzamerhand, denk dat dat niet nodig is, u weet dat zelf heel goed waardoor dit veroorzaakt is.

elcapitan uit Drachten

Je geeft aan 400 miljard uitgegeven de laatste 20 jaar, staat op internet. Maar er staat ook op internet, dat als je niet gaat stemmen, jou sten niet naar andere partijen gaat en ongeldig wordt verklaard. Dus, dat had ook even op kunnen zoeken alvorens dit hier te vermelden. Is dus niet oneerlijk.
Ps. Jij hebt de mogelijkheid wel om met je gezin vrij naar elders te vertrekken. Naar een "niet" rampenland.
Ps. Als ik je zo van repliek geeft roept bij jou gedachte misschien op dat ik het met dit asielbeleid eens ben. Nee, dat ben ik niet. Er komen veel te veel en dan kan Nederland in vele opzichten niet aan. Dus die instroom moet deels stoppen. Maar ik weiger mee te gaan in, iedereen over dezelfde kam te scheren.

Kareltje uit Holwert

Als u even goed mijn berichten had gelezen had u geweten dat ik heb geschreven dat echte vluchtelingen welkom zijn, dus van alles over een kam scheren is geen sprake.

Frieskk uit Drachten

Wellicht eens iets meer aandacht voor je eigen gemeente waarvoor je ook bent gekozen. Ipv het wederom voor de bühne scoren waar je in feite niets mee te maken hebt. Dit doen landelijke overheden zelf, hulporganisaties, kerken, de Eu etc.

klak uit Drachten

Als gemeente moet je je niet in dit soort zaken mengen, vind ik. Laat dat lekker aan Den Haag over, of aan de inwoners van je gemeente. Als mensen willen doneren doen ze dat zelf wel, dat hoef je niet voor iedereen te bepalen, daar betalen we geen gemeentebelasting voor.

eelze2 uit Drachten

Internationale hulpverlening is een landelijke taak.
Beleid kan dus eenvoudig zijn: doen we niet aan mee.

diuwer uit Boornbergum

wat te denken van al dat dierenleed

karin1 uit Drachten

Zolang smallingerland oogkleppen op blijft houden.
Hoeven ze ook niet erover na te denken.
Los eerst de RAMPEN in eigen gemeente maar eens op.

Bespreek dat maar en gebruik daar die hersens eens voor.
Ipv domme actie's en met geld te spelen van anderen.


Als mensen willen doneren en helpen ,doen ze dat zelf wel.

age uit Rottevalle

Inderdaad Karin1 de RAMPEN in Smallingerland!

- De watersnoodramp, toen de meren en kanalen in Smallingerland, buiten hun oevers traden en half Rottevalle en Opeinde door het woeste woelige water werden meegenomen.
Er worden NOG mensen vermist.

- De aardbeving dwars door Drachten, waardoor het dorp in tweeen werd gesplitst Noorder- en Zuider Drachten.

- De oorlog tussen de Drachtster jongens en de Harrekieten.


Hebben wij toen enige hulp uit Marokko en Libie gehad?

Donkerwite pyt uit Heineburen

Nou flinke dame Aagje út Rottefalle. Hast dym moment fan eigen hege dunk wer hawn? At elts en ien yn ús lân sa Doelleas as dy wie dan wiene wy al lang Failliet west! Hasto sels ea wat foar in oar betsjutte kinnen? As hast allinne mar in heech wurd? Ik tink dan ek datsto in sielig minskenskou siik fûgeltsje dat nea bûten komt bist en moatte wy meileien mei dy hawwe!

dre69 uit Drachten

Laat de Arabische en islamitische landen maar mooi voor zich zelf zorgen, ze hebben geld genoeg en normaal zeuren ze ook over de bemoeienis van het westen, dus als het aan mij ligt krijgen ze van ons geen cent.
فاكتشف ذلك بنفسك، أو اسأل الله أن يعينك، وإلا سيعمل معك

kijkeerstnaarjezelf uit Drachten

Wat doet de koning van Marokko eigenlijk? De man die 600 auto's heeft (en dat zijn geen Kia Picanto's of een golf), een miljoen horloges (en dat zijn horloges van de kermis hoor), die zoveel paleizen heeft, heel veel personeel, etc etc.) Moeten wij dan zoveel geld geven aan zo'n land? Het is vreselijk voor de mensen daar. Maar er is al veel geld gegeven. Helaas komt het geld niet terecht op de goede plekken.

En nog iets, hoe zit het bv met de branden in Maoui? Gaf Smallingerland daar ook aan? Vast niet, want mensen die eten wouden brengen aan slachtoffer werden weggestuurd. Dat mocht niet.

De vreemde branden daar! Waar mensen in hun auto zijn omgekomen omdat de politie in opdracht van hogerhand die auto's moest tegenhouden, zonder dat daar een goede reden voor was. De wegen waren vrij! Waar zijn de vele kinderen gebleven, die die dag plotseling vrij hadden? Waarom deed het alarmsysteem niets, waarom was er geen blus water? Enz.

Hristiyan2009@! uit Drachten

Pak de armoede in drachten Smallingerland maar aan! Dat geld van fondsen en donatie,'s komt toch niet terecht dweilen met de kraan open!

nokko22 uit Houtigehage

geef mijn euro maar aan de voedselbank en zwervers.

Escobarr uit Dokkum

Jammer genoeg komt het geld vaak niet daar waar het moet wezen.
En wat de meeste mensen niet weten is dat de regering er ook nog belasting over durft te heffen.
En dan heb ik het over giften aan hulp en goede doelen acties.

elcapitan uit Drachten

Ik noem dit feitelijk geen scherpe reactie, is meer een gevalletje van "de klok en de klepel"
Maar omdat jij nooit iets onderbouwd in je beweringen is het lastig te begrijpen wat je dan precies bedoel. En...wat weet jij er nu van wat de meeste mensen niet weten? Bij jij dan altijd het licht?? Vergeet het maar, je slaat de plank finaal mis.

Grote landelijke inzamelingsacties op TV worden meestal georganiseerd door of in samenwerking met stichtingen die de ANBI-status hebben. Dit betekent dat de ontvangen donaties niet belast zijn voor de ontvangende organisatie. De ANBI-status zorgt ervoor dat deze organisaties geen schenkbelasting hoeven te betalen over de ontvangen giften. Het doel van deze regeling is om het geven aan goede doelen te stimuleren. Als een inzamelingsactie wordt georganiseerd door een organisatie zonder ANBI-status, zou er in theorie schenkbelasting verschuldigd kunnen zijn, maar dat is bij grote landelijke acties meestal niet het geval.

Dit heet feitelijke onderbouwing, maar daar hebben er hier op Wâldnet meer moeite mee, roepen maar niets zeggen.

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan