Account
Logo
Zoeken
8.2 °C

FNP'er Aant Jelle Soepboer gaat Tweede Kamer in voor Omtzigt

Publicatie: dinsdag 26 september

 

REACTIES
Maarten Zeilstra uit Dokkum

Echt een mooie transfer!

Ik stemde al op hem toen hij meedeed in de gemeente politiek en over twee maanden stem ik hem de kamer in!

Hansieteeuwen uit Dokkum

Ik zie u wel vaker onder waldnet artikelen, en ben het toch stiekem best wel vaak met u eens.

nordeney uit Kollumerpomp

Ik niet.

Hansieteeuwen uit Dokkum

Gelukkig plaatst u ook goed onderbouwde argumenten. 😉

advertentie

frutsel uit Dokkum

Wat zijn dan de onderbouwde argumenten? Dat het een mooie transfer is? Of dat Maarten al op hem stemde toen hij nog in de gemeente politiek zat? Of, het feit dat hij over 2 maanden wéér op hem gaat stemmen?

Ik zie ze niet.

Succes, hr. Soepboer. We gaan het beleven, 22/11/2023.

Hansieteeuwen uit Dokkum

Zoals vermeld, ik zie hem vaker onder posts.

Maarten Zeilstra uit Dokkum

Iedereen mag stemmen waarop ie wil toch? Je hoeft niet meteen argumenten erbij te geven toch? Ik zie zure reacties maar die zijn gewoon jaloers op het feit dat Soepboer het al zover heeft geschopt.

Hansieteeuwen uit Dokkum

Precies

Watkenhetschelen uit Dokkum

Nou fijn voor hem hoop wel dat mensen stemmen met verstand en niet met gevoel

krektwat uit Burgum

De meeste stemmen op wat een opportunist. Mensen gunnen elkaar tegenwoordig het licht in de ogen niet meer blijkbaar. Is toch mooi voor hem? Als hij dat leuk vind lekker laten gaan.

Macgregor uit Abbeweer

Het is niet belangrijk wat hij leuk vind. Hij wordt volksvertegenwoordiger het gaat er om wat hij voor het volk kan gaan betekenen. Gezien mijn ervaringen heb ik mijn twijfels. De impact die zijn rol heeft gehad in het Tolhuispark dossier wordt onderschat.

nero uit Terwispel

Ik ken deze Aant niet is ook niet mijn partij de FNP zulke drammers zijn het : voorbeeld de naamborden worden om het hutje vervangen van Nederlands en Fries datna moest de Friese naam er boven staan het Nederlands eronder...en daarna weer tig duizenden euro s weggooien want toen wilden ze de namen alleen in het Fries
erop dankzij de FNP 🤮 wat een euros zijn hiermee over de balk gegooid idioten,ik ben een echte Fries maar je kunt ook overdrijven had het laten staan Fries naam plaats boven Nederlandse eronder 😖 dan kunnen mensen uit Nederland het ook lezen.

itheechhout uit Hantum

Voorwat betreft het lezen:
Als we in Noorwegen en Zweden en nog zoveel meer landen de naambordjes kunnen lezen en de weg kunnen vinden, dan zijn de Friese naambordjes nog maar een peuleschilletje

hoeky uit Kollum

Van de FNP naar NSC … gebeurt meer tegenwoordig dat politici naar een andere partij switchen ; beetje kiezersbedrog, ik stemde op deze man maar die vertrekt nu. Mijn stem is dus verloren…

bijzonder uit Drachten

Mee eens! Zijn van die baanhoppers en normen/waarden en waar je voor staat tellen dan niet meer.

Koen uit 't Heem

"ik stemde op deze man maar die vertrekt nu. Mijn stem is dus verloren… "

In principe was je stem al 'verloren gegaan' toen hij wethouder werd. Bij de verkiezingen stemde je namelijk voor de volksvertegenwoordiging (gemeenteraad), niet voor het college.

krektwat uit Burgum

Ik ben het gedeeltelijk met jullie eens. Feit is wel dat Soepboer hart voor Fryslân en de Fryske cultuur heeft. En daar zijn er maar weinigen van in de 2e kamer. Dus ik denk dat wij ook blij moeten zijn dat hij naar Den Haag gaat, want van die Habtamu de Hoop van de PVDA hoef je niet veel te verwachten. Die zit er niet voor Fryslân.

Bauke122 uit Harkema

Mei in lytse lokale partij komme jo de 2de Keamer ek net yn. En NSC bestie hjirfoar noch net iens

Frieskk uit Drachten

Ze lopen van de ene partij naar de andere. Het is maar net wie een stijgende lijn de pakken heeft qua prognoses. Ook veel van de Cda figuren gaan mee met Omtzigt. Al met al veranderd er geen ene zak. Veel bla bla bla en weinig daden. Daarbij opgeteld het feit dat het moreel van veel Nederlanders niet heel hoog is. Het is allemaal ikke ikke ikke.. Zowel op de weg, sportverenigingen, bedrijven, gemeenten, scholen en noem maar op. Zodra dat niet zal veranderen kun je iedereen aan het roer zetten maar helaas zonder nut.

Kareltje uit Holwert

Ze lopen zelf over naar PVDA/Groen links.

Hansie uit Dokkum

Jammer,iemand die wel tussen de mensen stond.kan burgermeester Kramer nog wat van leren.veel succes!

P. Niss uit Amstelveen

Aant Jelle Soepboer gaat de tweede kamer in voor Omtzigt, wat gaat Omtzigt dan doen?

lebuinus uit Twijzel

Functie elders

andersiets uit Dokkum

Dit soort zijn politieke hoppers hebben geen eigen mening waaien met alle winden mee lees als waar verdien ik het meeste zonder er veel voor te doen

advertentie

riemer uit Nij Beets

Een persoon die dus kennelijk naar ander pluche zoekt. Er is door veel mensen op hem gestemd (lokaal) en dan verlaat je het schip zomaar? Ben je niet domweg verantwoordelijk voor de stoel waar je op gezet bent? Ik snap dit dus gewoon niet.
Maar goed: een kabinet met NSC en BBB straks, dat gaat binnen de kortste keren omvallen en ziedaar: wachtgeldregeling.

janez uit 't Waar

tjonge jonge dat partij gehop voor je eigen gewin, zie je idd steeds meer ook in de lokale politiek meerdere personen bij noardoost fryslan hoppen ook heen en weer
meer een gevalletje van kijk waar kan ik meer verdienen,en macht uit oefenen had dit nooit gedacht dat soepboer dit ook zou doen

janez uit 't Waar

let op mijn woorden de eerst volgende uit onze lokale politiek die het geld ruikt en achterna gaat zal de welbekende hopper J.T zijn hij is ook zo,n mannetje die ambitie heeft voor geld

Lorredraaier uit Buitenpost

Hie kiest fjoar him sels mooie ûtdaging..
ut feit dot der heech op de liest stiet jout oan
betrouwbare degelijke fent SUCCES

aussie2 uit Eastermar

Voor het CDA dus

Donkerwite pyt uit Heineburen

Inderdaad aussie2 uit Eastermar. Alles voor het C.D.A. Of er nu op Omzicht Of op B.B.B. wordt gestemd het blijft C.D.A ! Wil er echt een verandering komen in de Nederlandse politiek zal er toch echt op Wilders moeten worden gestemd! CDA PvdA VVD Groen links en D66 hebben ons land al aan de afgrond gebracht! Dus heb je een hekel aan Nederland stem dan op één n van die partijen om Nederland nog verder te laten zinken.

apartwjattel uit Gorredijk

Of stem PVV om ons de afgrond in te kieperen

neiskjirrich uit Eanjum

Deze heeft bewezen dat hij partijdig is, hij heeft ervoor gevochten dat er een metal-festival in dokkum zou komen, iets waar hij zelf zo van houdt, terwijl hij weet dat hij daar veel omwonenden van dat festival mee zou belasten. Het is dus geen reclame voor Pieter Omtzigt zijn partij dat hij deze man binnen zijn gelederen wil hebben! Wist u trouwens dat Pieter Omtzigt bijna volledig meestemde met de regering/het kartel? Dus op zijn partij stemmen betekend gewoon meer van hetzelfde.

Macgregor uit Abbeweer

Het eerste dat klopt. Het laatste is discutabel. Zowel het rapport van een extern bureau over de haalbaarheid is niet koosjer en hoe hij de omwonenden van het tolhuipark heeft geschoffeerd is was een motie van wantrouwen waardig, Jammer voor NSC het is juiste voor een nieuwe parij enorm belanrijk dat je betrouwbare mensen binnen haalt.

Janteszeepolder uit Dokkum

Dacht dat Omtzigt in zou zetten op betrouwbare mensen....nou, dan heeft hij hieraan een verkeerde! Zou wel even een evenemententerrein regelen voor zijn vrienden bij Dokk'em Open Air, maar dat werd een wanprestatie. En wat heeft hij in die anderhalf jaar verder nou verder nog gedaan, behalve dan vooraan op foto's te gaan staan? Alles voor zijn eigen carrière, het liefst over ruggen van anderen!

Macgregor uit Abbeweer

U heeft gelijk ikbrijp dat de meest reageerders dit is ontgaan maar het gaan hier om ernstige zaken. Ik overweeg NSC te informeren over de politieke wandel van deze man. Ik gun NSC de beste parlementaire, daar hoort deze man zeker niet bij. Het is een trouble maker met een grote mond.

thirza uit Dokkum

AJ heeft van jongs af aan niets met politiek gehad, lijkt me ook iemand zonder principes, tegenovergestelde van Omtzigt. Volgens mij doet hij het alleen voor het geld en de aandacht.

boekebaaske uit Damwâld

soepboer zijn gedachtes over migratie komen bij lange na niet overeen met het NSC. Geld en eigen gewin is de drijfveer. Ik snap nu een stuk beter hoe het afgelopen afbraak beleid tot stand is gekomen. wanneer principes zo makkelijk worden losgelaten.
De vluchtelingen dan ook maar in niawier plaatsen, ruimte zat!

onafhankelijkdenker uit Hallum

Welke partij je ook gaat stemmen, zodra ze gaan regeren moeten ze ook minder leuke beslissingen gaan uitvoeren.

PVV, BBB, NSC, GROENLINKS, SP etc, hebben nooit geregeerd.

PVV eenmaal gedoogd en ging toen direct akkoord met het verhogen van de AOW.

Je kan niet regeren zonder compromissen.

En niet doen of het in andere landen beter is, nergens ideaal maar hier niet het slechtst

Macgregor uit Abbeweer

Soepboer had de slag om DOA verloren. Op de laatste bijeenkomst met de bewoners rond het tolhuispark hield hij een tranentrekker verhaal. Hij was zeer onder de indruk van de prachtige gesprekken die hij met de mienskip had gehouden zo hoorde je met elkaar om te gaan. Het optreden van DOA in het Tolhuispark DOA was van de baan. Maar toen kwam de aap de mouw. Soepboer weigerde de kaders voor de evenementen vergunningen in het Tolhuispark aan te passen. Dit was nu juist waar de bewoners bezwaar tegen hadden gemaakt. Er mag nog steeds heel veel lawaai gemaakt worden tot 1 uur in de nacht. Soepboer had onder politieke druk de slag om DOA verloren maar haalde zijn gram door de vergunning in tact te laten. De omwonenden zijn met een kater naar huis gegaan. Maar een ding is duidelijk Aant Soepboer is door de mand gevallen hij is een slechte verliezer. Ik heb veel respect voor Omtzigt maar ik twijfel nu of ik nog op partij moet stemmen. Er zijn al genoeg ego trippers in den Haag.

burdaard uit Damwâld

Is gewoon een zakken vuller is uit op wacht geld

poezenbeest uit Holwert

Goed om te weten dat deze man zich verbindt aan een oerconservatieve christenfundi.

Spyeys uit Hurdegaryp

Wij, " het volk" uit de regio mogen onszelf gelukkig prijzen met het feit dat deze man de stem uit de regio zal laten horen in Den Haag.

Macgregor uit Abbeweer

Tot nu heb ik de indruk dat deze man meer met zichzelf bezig is dan met de regio. Ik refereer naar het Tolhuispark debacle. Gedurende het hele proces is hele handels wijze van deze man is zeer discutabel hij wilde hoe dan ook zijn vrienden pleasen. Wat niet gelukkig niet is gelukt. Maar liet de omwonenden achter met een kater. Ik heb geen vertrouwen in deze man. Een smet op de lijst van Omtzigt naar mijn mening.

realist47 uit Oentsjerk

@Spyeys, helemaal met u eens. Wees blij dat Soepboer zich op een verkiesbare plaats heeft weten te plaatsen op de nieuwe NSC partij van Omtzigt. Die partij gaat hoe dan ook groot worden na de verkiezingen op 22 november. Hij kan dan zo wie zo heel wat betekenen voor Fryslân en de Friezen. Veel succes toegewenst,

kuifkabouter uit Damwâld

Onthoud 1 ding, Omtzigt zijn familienismpro de WEF. En kijk naar zijn stemmingen in punten van de kamer...... Weet je meteen welk vlees je in de kuip hebt.

Marc uit Dokkum

Soepboer zat in de interne commissie van de FNP die deelname van de FNP aan de Tweede Kamer-verkiezingen in 2025 nastreefde. Een overtuigd FNP’er, idealist voor de Friese zaak.

Aant Jelle is namelijk een van de leden die vindt dat de FNP voor alle regio’s de Tweede Kamer in kan. Alleen, de val van het kabinet verraste hen (en dus ook hem) en een deelname aan deze verkiezingen kwam te vroeg, zo bevestigde ook de partijvoorzitter.

Dat heer Soepboer nu voor NSC kiest is prima, maar is bovenal opportunistisch en een keuze voor zichzelf, dit heeft weinig te maken met ‘opkomen voor de regio’.

Hij was tijdens zijn wethouderschap vooral met zichzelf bezig, zo was al langere tijd te horen in ambtelijke, bestuurlijke en politieke kringen. Deze plotselinge move past daarin, en rouwig over zijn vertrek hoeven we echt niet te zijn. Nu gaan wij zijn thuis voor de spiegel ingestudeerde stroeve blik in de camera op landelijk niveau meemaken. Hij zorgt er wel voor dat hij airplay krijgt.

Benieuwd wat hij doet als de FNP over enkele jaren wel mee gaat doen aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer, keert hij dan terug naar de partij die hem groot maakte? Immers, het is niet Aant Jelle Soepboer die de FNP groot maakte in Noardeast-Fryslan, maar het is de partij die hem groot heeft gemaakt.

Amen.

Reclamevrij uit Bethlehem

Ander scenario: binnen de kortste keren krijgen de ego's Soepboer en Omtzigt heibel. Soepboer stapt uit de fractie en vormt "groep Soep". Zit ie alsnog voor zichzelf/FNP in de 2e KAmer.

Sanes100! uit De Westereen

Inderdaad, Soepboer is mediageil/mediageniek qua uitstraling, typisch Amerikaans opportunistisch/modern gedoe. Omzigt is als mens 180 graden anders. Aant minimaal 10 keer/in 1 jaar in Dokkumer/Actief gezien, allemaal waardeloze lintjesknipniveau/plaatsnaamborden onderwerpen, puur voor imago. Ben bang dat Aant het niet redt met alleen de Hugo schoentjes en de rode baard, moeilijk kijken en het regio/FNP imago dat Pieter Omtzigt ook moet hebben (tegenwicht BBB) Hoog IQ en EQ en netwerken in Den Haag zijn nog altijd nodig anders wordt je afgeschoten.
Desondanks wens ik hem veel succes als hij keihard studeert, anders valt hij keihard door de mand in de slangenkuil Den Haag.
Je weet dus nooit hoe een koe een haas vangt (boerenspreekwoord) en anders is er nog inderdaad groep Soepboer en altijd een vette wachtgeldregeling.
Dus ergens is Soepboer wel pienter.
Komt goed dus.

Ter info uit De Westereen

Gewoon stemmen op de meest stabiele partij

advertentie

ursus uit Damwâld

Protte sukses Jelle, wy stypje do.

Koblenz uit Dokkum

Een prima kandidaat
Omzigt weet echt wel wie hij uitzoekt
Succes Soepboer

Macgregor uit Abbeweer

Ik heb mijn twijfels ofchij op de hoogte is van de trucjes van deze man ik denk het niet.

Lorredraaier uit Buitenpost

Aant de Frè Meis 2.0

Lorredraaier uit Buitenpost

Dat is de politiek ( Core business: lintje knippen moeilijk kijken voorlezen wat de ambtelijke staf uitwerkt ) SANNES100 anders zaten er wel toppers uit het bedrijfsleven.

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Log in

Nog geen account? Meld je gratis aan