Account
Logo
Zoeken
16.1 °C

Nieuwe ovonde in N355 bij garage Vries laat langer op zich wachten

Publicatie: woensdag 28 februari

Reacties

Booster 3.0 uit Pieterzijl

Skande fan dat moaie pleatske dat dér stie.

donderdag 29 februari
lebuinus uit Twijzel

Wat mij betreft dan vast beginnen met plannen van een rotonde op de kruising in Twijzel bij het tankstation. Die kruising is levensgevaarlijk sinds de fake 30-km zone is ingesteld en verkeer van rechts voorrang heeft. Tevens sta je er minuten te wachten in de spits omdat mensen niet kunnen rijden en het gewoon te druk is.

donderdag 29 februari
Panoramix uit Pasop

Aah ja, natuurlijk! Midden in de bebouwing is daar ruimte genoeg😜. En daar liggen ook geen leidingen. En als ze er wel liggen😆, dan maar onder de huizen door leggen?

Like
donderdag 29 februari
buorfrou uit Hantumhuzen

daar staat een leegstaande kroeg al jaren te verrotten,ook een aanfluiting dan komt er al weer ruimte vrij,of het genoeg is is de vraag

Like
donderdag 29 februari
advertentie

joeria uit De Westereen

Je kan zeggen wat je wil maar deze kruising is al beter ingericht dan die nieuwe rotonde van Damwâld. Keurig aparte strook voor fietsers zo te zien.

donderdag 29 februari
outsider uit Damwâld

Het is een 30km zone (=fiets snelheid)
Het is keurig volgens de regels aangelegd: https://swov.nl/nl/factsheet/30kmuur-gebieden#:~:text=Een%2030km%2Fuur%2Dgebied%20wordt,langzaam%20en%20gemotoriseerd%20verkeer%20mengen.

Alleen die voorrangsrotonde in een 30km gebied is ongebruikelijk. Iedereen rijdt er met een slakkengang(zo zou het moeten zijn).
Ik ben op de voorrangsrotonde van de krúshoeke 2x bijna overreden door voorrang nemende trekker bestuurder en automobiliste. Als normale kruising was het als fietser veiliger. Alleen het verkeer afremmen was voldoende geweest, wâldpiken rijden te hard.

Like
donderdag 29 februari
Koekenbakkert uit Drachten

Kan wel zo zijn maar handhaving in 30km zone is niet rechtsgeldig indien de functionele indeling niet als zodanig is ingericht. Radar of lasercontrole zal daarom gehandhaafd worden op 50km per uur. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat men maar 50km moet rijden als daar de omstandigheden niet naar zijn.

Die rotonde daar is kolder, vrijwel niemand komt vanuit Jistrum via de Ieswei, en indien wel pakken ze eerst maar de ventweg en niet direct de provinciale weg op. Dat tankstation en garage hoeft daar niet te zitten, opkopen en die sluipweg naar Twijzelerheid is natuurlijk ook niet nodig. Daar is de Centrale As of Ikewei richting Twijzel voor.

donderdag 29 februari
Blabla4 uit Burgum

Rotonde wordt gemaakt om de veiligheid van fietsers/ voetgangers meer te waarborgen. Zodat bestuurders van motorvoertuigen langzamere snelheden hebben. De meeste ongevallen die daar gebeuren zijn tussen auto/fietsers. Daarom zal er wel wen rotonde komen

Like
vrijdag 1 maart
truckerkoning uit Hurdegaryp

het wordt niet gezegd maar ze hebben alle grond die nodig is voor de ovonde nog niet want dan moet het halve tank station parkeer terrein verdwijnen en daar liggen ook de opslag tanks in de grond ze kunnen veel beter wat op schuiven naar Twijzel bij dat stuk land tussen de pomp en emaus dan schuift het wat op en is er veel meer ruimte om ook de parallelweg en de ovonde wat ruimer op te zetten

donderdag 29 februari

Voor het geven van een reactie op bovenstaand nieuwsartikel dient u eerst in te loggen.

Inloggen

Nog geen account? Meld je gratis aan