Account
Logo
Zoeken
6.5 °C

Frenk de Slak

LEEUWARDEN - Frenk de Slak is Nederlands eerste familiehiphopshow. Bedacht door Rico (Opgezwolle/Rico & Sticks), hiphop icoon en vader. Met muziek van producer en multi-instrumentalist Dries Bijlsma (o.a. Typhoon & Blof). Een volwaardige hiphopshow, harde beats, scherpe teksten, voor de strijders van toen maar ook geschikt voor de jongste generatie. Op tour door het hele land, in de zalen waar jij vroeger de hiphop vierde. Waar de vloer nog een beetje plakt van de bierdouche gisteravond en waar de lampen net even mooier schijnen. Goed voor een nostalgische terugblik maar vooral een frisse blik op de toekomst. Want Frenk heeft een boodschap voor iedereen! Hoe vaker je luistert, hoe meer je hoort.



Ooit stond jij in de zaal, nog helemaal niet zo lang geleden, met je vrienden te genieten van een dampende hiphopshow van Rico & Sticks, of iets langer geleden van Opgezwolle. Dat gevoel van adrenaline na afloop van zo’n avond, dat deel je graag toch? Want we worden allemaal ouder. En de wereld gaat heel snel. Houden we het nog wel bij? Genieten we wel genoeg? Staan we wel stil bij al het moois? Het leven gaf Rico de instrumenten om deze vraagstukken te vangen in een nieuwe voorstelling: Frenk de Slak. Nederlands eerste familiehiphopshow. Want wij worden allemaal ouder. Ook Rico. Er is een huis. Er kwamen kinderen. De voedingsbodem voor het verhaal van Frenk. Dit verhaal van Frenk de Slak zat al jaren in Rico zijn hoofd maar nu kan iedereen het horen, zien en bezoeken.



Frenk de Slak is een voorstelling wat Rico maakt met topmuzikant en producer Dries Bijlsma en waar een grote rol is weggelegd voor zijn eigen partner theatermaker Nienke van der Ploeg. Vanaf oktober 2022 gaat Frenk de Slak op tour langs de toonaangevende zalen in het hele land waar Rico grote successen vierde. Naast de voorstelling verschijnt er ook een album met alle muziek uit Frenk de Slak (oktober 2022, TopNotch/Fakkelteit Recordings) en een prachtig boek met illustraties van het geroemde collectief Job, Joris en Marieke (oktober 2022). Funky Frenkyyyyy!



Zaal: AA-Security Arena | Type: Zit- en staconcert | Garderobe gratis

Waar:Neushoorn
Plaats:Leeuwarden
Datum:23-10-2022
Aanvang:15.00 uur